Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek helyemben egy rendetlen feleséggel? Értelmes, konstruktív válaszokat kérek szépen!
Negyven felé közeledünk, közel 10 éve élünk együtt és házasok vagyunk, most jön a második baba, szóval nem olyan egyszerű a helyzet, nem akarok elválni, ráadásul külföldön élünk, össze kell tartanunk, és alapjában más súlyos konfliktus nincs a kapcsolatunkban, de most úgy érzem, itt a vég, ezt nem bírom, és ide kiírom a bánatom, hátha érkezik rá konstruktív megoldás.
A bajom az, hogy borzasztóan rendetlen. (Mielőtt elvettem, akkor is tudtam, hogy ilyen, ő is tudja magáról, időnként beismeri, de NINCS változás évek óta). Hál Istennek, mondhatjátok, hogy ez a legnagyobb problémánk:) Én tartom el a családot (ha dolgozna, akkor sem élnénk meg a fizetéséből, ez itt így szokás, ezzel nincs bajom). De úgy érzem, jogosan várom el, hogy (ha már maga miatt nem?) akkor legalább az én igényem tiszteletbe tartsa, mivel együtt élünk. Pláne, mikor én is besegítek (most, hogy többet vagyok itthon én is) a háztartási munkákba.
Mire gondolok? Képzeljétek el, hogy egy lakás összes kacatját egy nagy kalapba teszitek, összerázzátok és egyenletesen szétosztjátok minden helységbe, jól kitöltve a rendelkezésre álló teret. Például a konyhaasztalon hetekig ott van egy arckrém, a karórája. A hálószobában egy bögre vagy a mosdó szélén a vízben ázik a hajgumija. A kád szélén 20 flakon porosodik. A gyógyszereket kilóra felhalmozza, mikor ezredjére megkérem, hogy pakolja el, 3 fiókba szétosztja (egyáltalán, mi a fenének ennyi gyógyszer????), miután bevásárolok, nem tölti fel a konyhai tárolórekeszeket, hanem a pincében ömlesztve tárolja és amikor a konyhában nem találja, akkor vesz újat (így lesz a halmozódás)... Az ablakokat egy év után sem tisztítja le (megelégelem és megcsinálom én), a gyerek könyvei összevissza (én vásárolok mindenféle könyvet, fejlesztő, lapozó, mondókás, stb) mire ő csak behányja a polcokra összevissza, anélkül hogy legalább polconként csoportosítaná, ha már nem tesz erőfeszítést a külföldön nehezen hozzáférhető mesekönyvek beszerzéséért. Nála az elpakolás az, hogy begyömöszöli nem látható helyekre (fiókba, szekrénybe) a kacatokat de én ettől ugyanúgy (és ő se) nem találok semmit! Sorolhatnám, de a lényeg, hogy megőrülök a kacatoktól és az összevisszaságtól. És úgy érzem vagyok olyan rendes férj (foglalkozom a gyerekkel, milliókat hozok haza, sokszor főzök, bevásárolok, takarítok, a családomnak élek, csak dolgozom és a család, ennyi az életem), hogy tiszteletbe tartsa az igényem, hogy rendszerezve, átláthatóan, tisztán tartsa következetes módon a lakást. Ne csak akkor, amikor kiborulok és lepakolok pár polcnyi összevissza cuccot a földre, és akkor mint a kisangyal rendbeteszi, hanem idővel megőrizze, vigyázza a rendet, és akkor elég akár évente is rendet rakni! Úgy élünk, mint egy putriban a lomok között. Nem, nem katonás rendet várok el, csak rendszert és negyed ennyi porfogó kacatokat! És nem várok el többet, mint amit én is megteszek. És az se zavar, ha a gyerek 5 játéka és egy doboz legó van beterítve a nagyszobában. De az igen, ha 1 hónap múlva már 20 játék és a legó mellett a vonatkészlet meg a zsírkréták is a földön vannak, úgy, hogy egyikkel sem játszik már hetek óta. Szóval egy nagy adag lustaságot és igénytelenséget látok benne, és nem akar változni. És mivel ennyi idősen nem tud egy ember változni, kétségbe vagyok esve, mert én ezt a harcot nem akarom. Komolyan úgy érzem, az lenne a legjobb, ha külön élnénk. Mikor elutazott pár hétre az anyukájához, az alatt tiptopp volt a konyha nálam, minden edénynek megtaláltam a helyét, egy fél nap alatt puccba vágtam a lakást és ez a rend érzet annyira megnyugtatott, mint amennyire most felbosszant a rendetlenség körülöttem. Ti mit csinálnátok helyemben? Én legszívesebben elutaznék pár hétre egy jó könyvvel egyedül és majd ha fotóval bizonyítja, hogy rendet tett az egész lakásban, visszajönnék... kár, hogy ez is csak fél évig tartana.
Kosz csak a nehezebben elérhető helyeken van, mint írtam. A lakás 95 nm. A gyerkőc által okozott állandó kupi sem zavar, ha az kordában van tartva (de nincs). A terhesség nyilván nehezítő tényező, de a konyhaszekrényben és hálószobában nem emiatt van rumli. Segítek is nehezebb munkákban, pl. én porszívózok, feltörlök, főzök sokszor és bevásárolok.
Amúgy a logikus választ megírtátok: dolgozzon ő is, (én meg dolgozzak kevesebbet a mostaninál, csakhát ez is nehéz döntés, mert én 3x annyit keresek), és fizessünk bejárónőt.. De akkor is zavar, hogy nem AKAR változtatni ezen a mindennapos zavaró tulajdonságán.
És a kicsivel hány évig maradjon itthon? Mikortól jöhet a bejárónő?:)
Szerintem 2-3 év bőven elég, utána úgyis oviba vagy bölcsibe megy a kicsi. Valószínű a feleségednek is jót tenne, ha nem mindig otthon ülne, és más elfoglaltsága is lenne a gyerekeken és a háztartáson kívül, főleg, hogy nem is rajong az utóbbiért. :D
Ő mit szól mindehhez egyébként? Szeret háztartásbeli lenni vagy menne már vissza dolgozni?
"Egy csomó többgyerekes anyuka, kismama pont arra panaszkodik, hogy igazából fényesre van nyalva a lakás, és nem tud magával mit kezdeni. " - linkeld be majd kérlek.
Több gyerekes anyaként mondom, nem nagyon szoktam unatkozni.
Ha nincs kosz, és ilyen volt, amikor megismerted, akkor nem értem, miért lett ez így hirtelen probléma. Amíg még új nő volt, és izgi volt vele szexelni, addig elnézted neki, most meg kezdesz ráunni, és irritál minden, amit csinál, gondolom. Ha rendmániás lenne, akkor épp amiatt írnál ki kérdést, hogy mit csinál vele.
Ezt vállaltad, akkor vállald továbbra is, nem is értem, miért és hogyan akarsz egy 40 éves embert megváltoztatni.
Írom ezt úgy, hogy engem is zavarna az óriási kupi (bár nem tudom, a könyvek rendszerezésének a hiánya, egy darab bögre, meg az évi 1 ablakpucolás nem tudom, miért kupi)... de nyilván nem is költözök össze, meg nem házasodok össze olyannal, akinek ennyire taszító az életstílusa számomra... Komolyan nem értelek.
Majd ha a kisebbik gyerek is elég nagy lesz, akkor menjen el dolgozni, és fizessetek egy bejárónőt.
Én valahol megértem a kérdezőt. Amíg csak a feleség csinál kupit két ember holmijából, addig viselhető, de ha már gyerkőc is van millió cuccal és ráadásul még lesz is, na ott lesz igazán fejetlenség és átláthatatlan káosz.
Takarítónőt fogadnék, mert tönkremegy a házasságotok.
Nem linkelek semmit, mert az élőszóban hangzik el és ezt látom, ideértve több családtagomat, ahol a halálunalom ment terhesen, illetve kisgyerekkel. Beleértve a saját anyámat (ő mondta, hogy négy nap alatt elfogyott a 85 nm-es ház körüli teendő amikor öcsémmel volt terhes, én meg nem voltam egy kuplerájos gyerek, így a napi teendők délelőtt tizenegyre készen voltak), és épp látom aktuálisan sógornőmet, aki nagyon elfoglalt és szintén szalad a lakás nála is, meg főzni sincs ideje, de napi 4-5 órát lógni a facebookon vagy vaterán összehasonlítgatni 600 termék árát viszont van.
Ja, és ha már linket szeretnél, bátran ajánlom a gyerekvállalás topikot újból, ahol a kérdések 40%-ról lerí, hogy a dögunalom szülte... Biztos nincs idejük a gyerek mellett csinálni semmit.
Szerintem a gyerek 2 és fél éves koráig legyen otthon. Amúgy próbált már valaki itt terhesen lehajolni? Csak mert nekem a nadrág felhúzása is komoly gondot okozott, pedig vékony vagyok. Az elején folyamatos hányás, a vége felé folytonos pisilés és fáradtság. 5x annyi időbe telik a szőrtelenítés, jönnek a keményedések és a jóslófájások. Nekem több bajom nem volt, de mellettem feküdt egy anyuka elefánt méretű bokával, és visszerekkel, alig tudott járni, úgy fájt neki.
Emelni sem lehet terhesen. Tehát a nehezen elérhető helyek gondolom ezért koszosak, mert bútort odelébbtolni, földszintre hajolni, magasra mászni sem lehet.
A megoldás pedig:vegyél fel takarítónőt alkalmanként, vagy foglald le magad annyira, hogy ilyesmik ne zavarjanak.
Ha a gyerekek elég nagyok, anyuka is mehet dolgozni, és akkor ketten vezethetitek a háztartást. Tök mindegy mennyit keres, jobban fogja magát érezni.
Szerintem a gond veled van.
Elképzeltem a saját terhességem, örülök, hogy túl vagyok még egy napon, miközben egy örökmozgó dackorszakos gyerekkel küzdök, elviseltem 15 hisztit,sikerült feltörölnöm a kiömlött tejet a nagy hasam ellenére, vágyok emberi társaságra, főztem vacsorát, erre hazajön a férjem, és odavágja, hogy mit keres a karórám az asztalon, és miért van a hajgumim a mosdó szélén.
Az en felesegem detto ugyanez, de azert kulnbsegek vannak. Nalunk minden tiszta, csak az a titka hogy semmit ne keressek ott ahol lenni kellene. Nalunk nincs halmozas, ha valaki jon begyur mindent az agy ala mint a gyerekek (nalunk nimcs gyefek), hajgumi alap hogy a furdokadban uszkal a kacsaival egyutt(van ket gumikacsaja), kijovok a furdobol es elvagodom a cipojeben mikozben a bejarati ajto a foldszinten van, de o a cipojet pont a furdoszoba ele teszi le.
Ha kiporsziv akkor otthagyja a porszivot az adott helyen, pl lerakva az agy melle, a ruhai a foldon vannak szanaszet,egy oratkepes keresni a napszemuveg tokjait mert mindig mashova teszi le. A haz tele van taskakkal, mindehol van egy taska, nala az arckrem peldaul a ciposszekrenyen volt a multkor, a parfumjet kepes a szofara dobni aztan hetekig keresi mert beesetta szofa moge, ennelfogva a furdoszoba egy parfumeria.
Valamiert o mindig mindent az ebedlo kozepen hagy, felvesz egy ruhat akkor az akasztota szoba kozepen hagyja es inkabb kerulgeti de nem veszi fel. Soha semmit nem talal,a kocsikulcsa a multkor a hutoben volt taxit hivott, de itthonhagyta a kartyajat mert ideges volt es rohant....es sorolhatnam.
Takaritas: o annyit takarit mindossze, hogy nincs kosz. Tehat fel van mosva, ki van porszivozva, es a tukor is tiszta. Ablakmosas, ruhak vasalasa es hajtogatasa az a bejarono erdeme, en vasaltam az ingjeimet magamnak reggelente de belefaradtam, o felajnlotta mindig, de latnod kene hogy vasal.....nem engedem vasalo kozelebe.
Fozni nem tud, probalkozott de mindig mindent odaeget, sutni viszont tud es szeret is. Egy ideig zavartak ezek a dologok de igy evek ota mar megszoktam, ha nagyon zavar akkor arrebteszem a ruhait, jut eszekbe: nala a teregetes az az, hogy felcsesz minden vizes ruhat a futogepre. Mivel nem az van, hogymegvar egy mosast, hanem altalaban bedob harom dolgot es azzal kidisziti a futogepet.
Megvaltozni nem fog, nem is kell, ilyennek szeretem, emellett egy vegtelenul okos, ertelmes es gyonyoru no, de ugy el mint egy tinedzser. Szerintem ahogy masok is mondtak takarito es bejarono, ez utobbi eletet ment. Szerencsere az en felesegem azert takarit, de sztem ne idegesitsen, ha ilyennek ismerted meg akkor valahogy fogadd el.
Jelenleg az enyem sem dolgozik, eppen keszul kitalalni, hogy milyen karrierbe kezdjen miutan par honapja felmondott, de ez nem gond nalunk sem. Viszont gyereket nem adnek a kezebe, mert ottfelejti valahol....szoval en ugy es olyannak szeretem amilyen, a szetszortsagaval egyutt.
Lehet, hogy nalad esetleg mas is kozrejatszik? Marmint abban, hogy most igy hirtelen ez zavar?
A felesegem 32 en 41
Úgy látom 60 és 73%-os nem olvasta el rendesen a kérdező leírását, mert továbbra is lovagolnak a terhesség témán, mintegy felmentésként, miközben a kérdező leírta, hogy eddig is egy trehány disznó volt a felesége, csak a terhesség miatt nem akarja elhagyni. Oké, legyen igazatok, ha az ember lánya terhes, akkor ne csinálja azt, ami kényelmetlen, de három doboz gyógyszert nem bír elrakni a fiókba vagy napokig hevernek szanaszét a dolgok...? Ne haragudjatok már, de ez semmi más, mint lustaság, mert 41 hetes terhesen is meg bírja emelni a kacsóját.
Nem az a baj, hogy próbáltok neki mentséget találni, hanem hogy erre nincs mentség. Helyesebben van: a kérdező ismerte, így vette el és vállalt vele gyereket. De több nincs.
Kérdező, én megértelek! A 34 éves páromat tanítom "rendre", hallod dettó, évek óta nem pucolt ablakok, szanaszét hagyott cuccok stb. Én most költöztem oda és rengeteget veszekedtem vele és most kezd rendeződni a helyzet, most kezdi érezni, hogy el kéne pakolnia maga után meg takarítani és nem a kifogást keresni, miszerint sosincs rá ideje.
Egyébként mondtad már neki ezeket? És mi a válasza? Miért nem pakol el soha, mit mond? Hogy próbáltál rá hatni idáig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!