Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit tennétek helyemben egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek helyemben egy rendetlen feleséggel? Értelmes, konstruktív válaszokat kérek szépen!

Figyelt kérdés

Negyven felé közeledünk, közel 10 éve élünk együtt és házasok vagyunk, most jön a második baba, szóval nem olyan egyszerű a helyzet, nem akarok elválni, ráadásul külföldön élünk, össze kell tartanunk, és alapjában más súlyos konfliktus nincs a kapcsolatunkban, de most úgy érzem, itt a vég, ezt nem bírom, és ide kiírom a bánatom, hátha érkezik rá konstruktív megoldás.

A bajom az, hogy borzasztóan rendetlen. (Mielőtt elvettem, akkor is tudtam, hogy ilyen, ő is tudja magáról, időnként beismeri, de NINCS változás évek óta). Hál Istennek, mondhatjátok, hogy ez a legnagyobb problémánk:) Én tartom el a családot (ha dolgozna, akkor sem élnénk meg a fizetéséből, ez itt így szokás, ezzel nincs bajom). De úgy érzem, jogosan várom el, hogy (ha már maga miatt nem?) akkor legalább az én igényem tiszteletbe tartsa, mivel együtt élünk. Pláne, mikor én is besegítek (most, hogy többet vagyok itthon én is) a háztartási munkákba.

Mire gondolok? Képzeljétek el, hogy egy lakás összes kacatját egy nagy kalapba teszitek, összerázzátok és egyenletesen szétosztjátok minden helységbe, jól kitöltve a rendelkezésre álló teret. Például a konyhaasztalon hetekig ott van egy arckrém, a karórája. A hálószobában egy bögre vagy a mosdó szélén a vízben ázik a hajgumija. A kád szélén 20 flakon porosodik. A gyógyszereket kilóra felhalmozza, mikor ezredjére megkérem, hogy pakolja el, 3 fiókba szétosztja (egyáltalán, mi a fenének ennyi gyógyszer????), miután bevásárolok, nem tölti fel a konyhai tárolórekeszeket, hanem a pincében ömlesztve tárolja és amikor a konyhában nem találja, akkor vesz újat (így lesz a halmozódás)... Az ablakokat egy év után sem tisztítja le (megelégelem és megcsinálom én), a gyerek könyvei összevissza (én vásárolok mindenféle könyvet, fejlesztő, lapozó, mondókás, stb) mire ő csak behányja a polcokra összevissza, anélkül hogy legalább polconként csoportosítaná, ha már nem tesz erőfeszítést a külföldön nehezen hozzáférhető mesekönyvek beszerzéséért. Nála az elpakolás az, hogy begyömöszöli nem látható helyekre (fiókba, szekrénybe) a kacatokat de én ettől ugyanúgy (és ő se) nem találok semmit! Sorolhatnám, de a lényeg, hogy megőrülök a kacatoktól és az összevisszaságtól. És úgy érzem vagyok olyan rendes férj (foglalkozom a gyerekkel, milliókat hozok haza, sokszor főzök, bevásárolok, takarítok, a családomnak élek, csak dolgozom és a család, ennyi az életem), hogy tiszteletbe tartsa az igényem, hogy rendszerezve, átláthatóan, tisztán tartsa következetes módon a lakást. Ne csak akkor, amikor kiborulok és lepakolok pár polcnyi összevissza cuccot a földre, és akkor mint a kisangyal rendbeteszi, hanem idővel megőrizze, vigyázza a rendet, és akkor elég akár évente is rendet rakni! Úgy élünk, mint egy putriban a lomok között. Nem, nem katonás rendet várok el, csak rendszert és negyed ennyi porfogó kacatokat! És nem várok el többet, mint amit én is megteszek. És az se zavar, ha a gyerek 5 játéka és egy doboz legó van beterítve a nagyszobában. De az igen, ha 1 hónap múlva már 20 játék és a legó mellett a vonatkészlet meg a zsírkréták is a földön vannak, úgy, hogy egyikkel sem játszik már hetek óta. Szóval egy nagy adag lustaságot és igénytelenséget látok benne, és nem akar változni. És mivel ennyi idősen nem tud egy ember változni, kétségbe vagyok esve, mert én ezt a harcot nem akarom. Komolyan úgy érzem, az lenne a legjobb, ha külön élnénk. Mikor elutazott pár hétre az anyukájához, az alatt tiptopp volt a konyha nálam, minden edénynek megtaláltam a helyét, egy fél nap alatt puccba vágtam a lakást és ez a rend érzet annyira megnyugtatott, mint amennyire most felbosszant a rendetlenség körülöttem. Ti mit csinálnátok helyemben? Én legszívesebben elutaznék pár hétre egy jó könyvvel egyedül és majd ha fotóval bizonyítja, hogy rendet tett az egész lakásban, visszajönnék... kár, hogy ez is csak fél évig tartana.

2016. szept. 6. 14:32
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
73%

Én is rendetlen vagyok. Képes vagyok telepakolni az íróasztalomat mindennel, ami létezik, nekem így komfortos. A szekrényeimben rend van, a polcaimon is, az íróasztalom viszont úgy néz ki, mint egy disznóól. Lehet igénytelenségnek nevezni, de én 30 vagyok, pontosan tudom, hogy így maradok. Nem szeretem az élükre állított dolgokat. A feleséged is ilyen, te meg nem vagy ilyen. Ez szerintem pont olyan dolog, amit vagy elfogadsz, vagy ha ennyire fontos, akkor eszedbe se jut elvenni feleségül a nőt. De te már elvetted, szóval kénytelen leszel megszokni.

Bár az szerintem is igénytelenség, hogy nem takarítja az ablakokat, de ezt leszámítva nekem nem tűnik gáznak. A baj az, hogy neked viszont igen. Ha ennyire nem bírod elviselni, szerintem is fogadjatok bejárónőt.

2016. szept. 6. 17:01
 32/54 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is fogadj egy takarítónőt, ha anyagilag megteheted!

Én ilyenkor hüledezek, hogy milyen nők vannak... Bár a barátnőm ugyanez a szint csak megszorozva 100-al, a barátját kicsit sajnálom is...

Nem bírnám elképzelni az életemet rendetlenségben és kupiban.

Nem rendmániás vagyok, de ha az üres bögre 10 percnél tovább van a gépasztalomon, már szúrja a szemem és kiviszem. (Vagy mégis rendmániás lennék?)

Mindent igyekszem használat után visszatenni a helyére, mindennek megvan a megszokott helye, ha valamit elejtek a földre rögtön felveszem.

Nálam elképzelhetetlen lenne, hogy a kozmetikumok ne a helyükön legyenek, ne dobjam ki a használt zsepit, kupacban álljon a mosatlan, és mindent beterítsen a kacat.

Alapjából a kacatokat nem bírom elviselni.

A fene sem tudja hogyan nevelték a feleségedet, de az biztos, hogy nincs igénye a rendre.

Ez nem is fog már változni, szóval az utolsó mentsvár a takarítónő.

Egy próbát mindenképpen megér! :) 24L

2016. szept. 6. 17:10
 33/54 anonim ***** válasza:
24%

Majd ha a gyerekek megkostoljak a szanaszet hagyott gyogyszereket, kenceficeket,vagy valami baleset eri oket a kupleraj miatt,(megbotlanak pl valami kacatban es legurulnak a lepcson)akkor vajon mit fog szolni a nejed?

Egyebkent en elso korben nem adnek neki penzt, hogy egy darab gyufat se tudjon tobbe vasarolni,masodik korben minden ALTALAM feleslegesnek itelt dolgot kib*sznek a szemetbe,es az igy kiuritett lakast kitakarittatnam es utana megprobalnam szinten tartani a rendet.Szegeny gyerekeid ugyanilyen igenytelen disznok legyenek, mert ezt latjak otthon?

2016. szept. 6. 18:10
 34/54 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint úgy sem működött, hogy te rendbe raktad a lakást, elpakoltál minden szart, kidobáltál minden feleslegeset, és neki csak meg kellett volna tartania ezt?

Ha ezt így még nem próbáltad meg, akkor egy hosszú beszélgetés után, azt csinálnám, hogy elpakolok, rendet rakok, utána pedig lefektetem a szabályokat. A hajgumi nem a konyhába való, a bögrét kihozzuk a szobából, a könyvek legyenek már rendben, stb, stb.. Minden ami otthon tartható lenne. LEgyen egy darab gyógyszeres doboz. Ilyenek.

Bár feltételezem ezt már próbáltad, viszont úgy nehéz, ha ő nem is akar ezen változtatni.

2016. szept. 6. 20:19
 35/54 anonim ***** válasza:
57%

Igen, ezen lovagolok, mert most kér segítséget, egy olyan esetben, amikor a felesége felmentést élvezne, sőt támogatásra és kedves szavakra lenne szüksége, nem a viselkedése megváltoztatására várandósan.

Szerintem valami egyéb gondja van a kérdezőnek a feleségével, mivel felmerült benne, hogy elhagyná, és most bukik ez az egész sztori.

Nagyon ellenszenves, hogy megpróbálja ilyen jelentős dolognak beállítani a rendetlenség miatti bosszúságát, amikor ezerszer fontosabb dolgok történnek az életében. Nem a feleség hibáira kellene koncentrálnia, ráért volna az elmúlt években, de gondolom akkor még nagy volt a szeretet és kisebbnek tűnt a gond. Most, hogy jött a megszokás, jött a stressz a gyerekekkel, kevésbé vonzó az asszonyka, elkezdi súlyosabbnak látni az apró hibákat. Ahelyett, hogy támogatná a feleséget.

Az elején kellett volna a sarkára állnia, és kompromisszumot kötni, nem most kiakadni a csajra. Mostmár semmit nem tud csinálni, vár 3 évet csendben, mire a feleség vissza tud menni dolgozni, de szerintem ebből még korábban válás lesz.

Nem normális az, ha az ember ennyire rendre vágyik a környezetében, amint rendet tesz az érzései között, helyre kerülnek a dolgok az életében, nem fogja zavarni az, hogy valami máshol van, mint kellene a lakásban.

2016. szept. 6. 21:11
 36/54 anonim ***** válasza:
Statisztika van arról, hogy a kifejezetten trehány nők sokkal jobbak az ágyban. Jobban el tudnak lazulni. Azt hiszem így olvastam.
2016. szept. 6. 21:15
 37/54 anonim ***** válasza:
minden dolognak helyet kell találni. nálunk is vannak ilyen problémák néha, de sokat javul a helyzet. keress mindennek helyet és oda rakd. én ez csinálom és lassan hat a többiekre is. amúgy eleinte sokat kell pakolni de javul a dolog.
2016. szept. 6. 21:20
 38/54 anonim ***** válasza:
73%
Nekem meg egyébként a kérdező menne az agyamra a könyvek sorba állítgatásával. Valószínűleg az első ilyen észosztásnál, hogy melyik könyvet hogy csoportosítsam, a fejéhez vágnám a fejlesztő munkafüzetet. :) Nálam se szalad a ház, de az ilyesmi nálam jóval túl van a befogadóképességem határán.
2016. szept. 6. 21:41
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

:) mintha csak az én exfeleségemről írtál volna. Tökre ugyanilyen. Mit tudsz tenni? Szerintem semmit,mert nem fog megváltozni, én elhagytam mert nem bírtam tovább. Ezen tulajdonságai miatt én kiszerettem belőle.

Annyit tudsz tenni esetleg, hogy ha van lóvé fizetsz egy takarítónőt, bejárónőt. Vagy magad megcsinálod ahogy írtad, én is azt tettem egy darabig. Csakhogy baromira nem fer mikor te húzod az igát aztán otthon is minden rád szakad.

2016. szept. 7. 01:27
 40/54 anonim ***** válasza:
54%
Ne haragudj, de nem bírtam végigolvasni. Te remek férjnek és apának tűnsz. Ez tény. A feleséged olyan amilyen, szégyellje magát, de mindig is ilyen volt és nem, nem fog megváltozni. Ez is tény. Ilyen volt, nem tetszett, de elvetted ez is tény. Most már nem tudsz mit csinálni sajnálom.
2016. szept. 7. 11:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!