Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés. Szerintetek?
28 éves lány vagyok a barátom 30 éves. 11 hónapja vagyunk együtt. Neki van már saját lakása (nem albérlet) én még otthon lakom a szüleimnél. (főleg anyagi megfontolás, amit albérletre kiadnék azt félre teszem. Persze a közös dolgokba rendesen fizetek én is otthon mindent)
A barátom a lakásához már kb 4 hónap után adott nekem kulcsot. kb. fél év után már egy kis szekrény részt is alakított ki nekem, hogy a cuccaimat ne kelljen a földre, székre tenni. Nagyon sokat vagyunk együtt főként a lakásán mert ott kettesbe tudunk lenni. Már egészen otthon érzem magam nála. Gyakran vásárolok be én, ha ott vagyok általában én mosogatok készítek vacsit, kávét stb.
De úgy hivatalosan még nem lakunk együtt. Minap is megkérdezte (én is ott ültem) egy barátja, hogy együtt laktok e olyan határozottan mondta hogy nem , hogy szinte rosszul is esett habár így igaz nem lakunk együtt csak 7/4-5 napot nála alszom (ő hív) és nem csak a szexről szól mert van úgy hogy csak filmezünk, összebújunk. Többször voltunk együtt nyaralni, hazavisz a családjához, ahol szinte már családtagnak érzem magam. Szóval minden jó. Csak ez a határozott NEM olyan fura. Én nem hoztam fel ezt az összeköltözős témát még neki mert nem akarom, még véletlenül sem hogy rá akarom erőltetni magam vagy a helyzetet. Nyilván anyagilag is beszállnék minden költségbe így is a kaja meg minden együtt veszünk mindent.
Lehet neki még túl korai? Várjak türelemmel míg ő mondja? (végül is nála laknánk)
Ilyen esküvő gyerek téma még nekem is korai lenne ennyi idő után. (ezt még ő sem akarja)
Köszi
Kedves Kérdező,
én megfordítanám a kérdést, legalábbis kezdeményezőbb lennék a helyedben.
Nem írtál semmit az anyagi helyzetetekről (lényegében mindegy is), de jelenleg is szinte nála laksz.
Én elébe mennék a dolgoknak és megkérdezném:
"Nézd Pisti, gyakorlatilag itt élem az életemet, mit gondolsz, hogyan osszuk meg a költségeket, a háztartással járó dolgokat (házimunka stb.) Te mit szeretnél, mit vársz tőlem? Mit gondolsz a jövőben merre fog változni a kapcsolatunk? Nekem biztonságot adna, örülnék neki, ha meg tudnánk beszélni az elvárásainkat, elmondanád azt, hogy te hogy képzeled, alakítanánk ki közös szabályokat a közösen töltött időre."
Szerintem pedig 30 körüli életkorban, közel 1 év után azért már kialakulhatott egy olyan bizalom és nyíltság, amivel lehet az anyagi természetű dolgokról is beszélni.
Egyébként az összeköltözés is egyrészt anyagi kérdés (ki mivel száll be a közös életbe, ki mit tesz a közös kalapba, lesz-e egyáltalán közös kassza, hogy oszlanak meg a közös költségek stb.), másrészt pszichés is (lehet, hogy valamelyik fél tempója lassabb, nehezebben elköteleződő típus, korábbi rossz tapasztalata miatt bizalmatlanabb, esetleg a jelentős anyagi különbség miatt félti a megszerzett javait vagy éppen kellemetlenül érzi magát szerényebb félként).
Akivel tudok szeretkezni, azzal tudok beszélni a oénzről és a közös szokásokról, jövőképről is.
Ha rákérdezel arra, hogy így az "odaszokás" után mit gondol, mivel szállhatnál be az ottani életedbe, ez egy jó kiinduló alap lehet egy beszélgetéshez.
Tudom, sokan nem csinálják, de célszerű lenne.
Minden jót:
39N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!