Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez így korrekt lenne? Övé a ház, én felújíttatom?
A barátommal szeretnénk lassan összeköltözni. A családjának megvan a régi kisebb háza, üresen áll évek óta, a nagyszülők tárolnak benne kacatokat. Nem áll romokban a ház, de ráférne egy kis ráncfelvarrás.
Nem szeretnék csak úgy beköltözni minden nélkül, aztán örülni magamnak, szóval arra gondoltam, hogy a felújítást én finanszíroznám.
Szerintetek ez így korrekt?
Mi most költözünk be az én lakásomba. Nem túl jó állapotban vettem, úgy lett kiadva, és most nulláról felújítjuk. A párom finanszírozza a felújítást és természetesen szerződést írunk róla. Ezt nem lehet máshogy.
Nehogy szerződés nélkül állj neki felújítani.
Én sem akarom kiforgatni a páromat, ő is tudja, de eszünkbe nem jutna ezt mindenféle biztosíték nélkül megcsinálni. Nem egy egyszerű kifestésről van szó.
Nálunk most a probléma, hogy így kiesik egy egészen nagy bevételem azáltal, hogy visszaköltözünk, tehát ennek megfelelően egyeztünk meg, és nem értékarányos szerződést írunk, hanem fix összegről.
Ez a helyzet a nagy kiadástól függetlenül a páromnak kedvez jelenleg.
Tehát persze, korrekt, de legyen szerződés!
Egész addig korrekt, amíg ott laksz nála.
Aztán ha egyszer szétmentek, akkor majd futhatsz a pénzed után, mert szerződést írni egy dolog...
Neked oda a pénzed, neki meg lesz egy felújított háza.
Innentől pedig mindent te fogsz állni? Mondjuk én nem csak a szerződéshez ragaszkodnék, de ahhoz is, hogy kössön egy biztosítást az ingatlanra, ha eddig nem volt.
Nem sok jó sül ki belőle, ha egyiknek van háza, és oda költözik a másik, mert előbb-utóbb elő fog kerülni az "ez itt az én házam, és az van amit én akarok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!