Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért állítják be a nők a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért állítják be a nők a pasikat úgy mint valami életképtelen lények? Többi lent.

Figyelt kérdés

Mindig azt olvasom, illetve a közösségi oldalon is azt osztogatják, és nagyon viccesnek képzelik, hogy a pasik nem képesek főzni, csak a készet elővenni tudják, meg megnyitni a konzervdobozt. Nem tudják a mosógépet beállítani stb.

Meg volt olyan is hogy az a grillezés hogy a pasi begyújtja a grillt, és a nő zöldséget pucol, tálal, mosogat blabla.

Ehhez képest a saját tapasztalat más. Ismerősi körben a nők 90%-a sem tud főzni és büszkék is rá. (30-as korosztály)

Ok, a mosógép nálunk kivételes, mert voltam elvált, és akkor is kellett valamiben járni így én megtanultam. De a mostani barátnőm nem tudja kezelni a gépet.

Akkor a mosogatás hasonló. Legtöbben annyira tudnak, hogy képesek berakni a cuccokat a mosogató gépbe. Volt is egy kedves beszélgetés egy barátnál segítettem, és mondtam, hogy nálam nincs mosogatógép és nem is igazán hiányzik. Persze e-manci minjárt jött azzal hogy "há persze mert biztos nem én mosogatok." Mondom há pedig biztos, mert a barátnőm keze a mosogató szerrel való talákozás után csúnyán kiszárad, ezért azt átvettem tőle.

Akkor most hogy van ez? Ti hogy tapasztaljátok meg ezeket?

2016. ápr. 21. 14:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
ezért van az,hogy a szülői házból rögtön nem összeköltözni kéne a pasiddal/csajoddal hanem egy darabig egyedül élni, eltartani magad.. akkor nem lenne ilyesmi.. főleg 30 körül.
2016. ápr. 21. 14:38
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

A férjem gányul mosogat, gányul takarít, a mosást nem nagyon lehet elrontani (ki az aki nem tud használni egy mosógépet??? a hétéves gyerekem is képes rá), főzni nem tud, nyers húsra ránézni sem hajlandó szóval besegíteni sem szokott. De ez nem jelenti azt hogy életképtelen lenne, élt is egyedül egy rövid ideig.

Ismerősi/rokoni körben egyetlen férfi van aki tud főzni (szakács...), minden más házimunkát képesek elvégezni, max nem nagyon szeretik.

2016. ápr. 21. 14:47
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Mert vannak ilyenek tényleg, és még manapság is gyakoribb a férfiak körében, hogy képtelenek ezekre, vagy szimplán nem hajlandóak rá. Mondjuk ettől még hülyeség általánosítani. Az én barátom szerencsére képes és hajlandó is mindenre.
2016. ápr. 21. 15:07
 4/13 A kérdező kommentje:

1: nekem nincs ilyen gondom, magam csinálok majdnem mindent. Az lemaradt hogy 39/F.

Pont a nőknél tapasztalom, hogy hogy úgy beszélnek mintha a pasi egy fölösleges púp lenne a hátukon, akikek meg személyesen ismerek családokat, 1-2 kivétellel a a pasi mindent megcsinál a ház körül.

Nálunk pl. apám főzött amikor gyerek voltam. Most pedig én főzök a családomban, mivel a gyomrom is szeretem, meg a pénztárcám is, így mindkettő elégedett.

A 30-as korosztályt azért említettem, mert az ismerőseim leginkább 30+ ok, de ahogy a huszonéveseket nézem, ott a nagy többség már a "bulikázáson" meg a telefonnyomogatáson kívül nem sokat tud.

2016. ápr. 21. 15:11
 5/13 A kérdező kommentje:
Electra: nem mondom hogy nincs ilyen, de az ismerőseim többsége nem az aki a sörrel a kezében meccst nézve várja a sültgalambot. (ezt is olyan tipikus pasis dolgonak állítják be sokan, nekem inkább csak olyan prolis dolog)
2016. ápr. 21. 15:14
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Igaz én még csak 21 vagyok és ebban a korosztályban van a legtöbb ismerősöm de rájuk igaz amit a nők mondanak. Itt már az is nagy dolog ha a mikrót felismerik. És igen mivel mind otthon lakik anyuci mellett így nagy az esélye, hogy ők életképtelenek maradnak (persze tisztelet a kivételnek)
2016. ápr. 21. 15:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Uramisten...

Elsősorban ez nevelés kérdése, anyám 9 évesen oda állított a tűzhelyhez, hogy csináljam ő meg mondja. 10 évvel később hívtam fel, hogy megköszönjem neki nem haltam éhen egyedül és tudok magamról gondoskodni. 3 Húgom van ebből 2 velünk élt, én vigyáztam sokszor rájuk, pelenkáztam, etettem mert anyámék dolgoztak és kisegítettem őket. Ma már persze külön élek. Egyedül és nincs ilyenekkel gondom, néha max a "hazaesek fáradtan, majd holnap megcsinálom" technikát alkalmazom, de ez sem sokszor fordul elő. De van alapja ennek az általánosításnak, sok ismerősöm szerintem még csak seprűt sem fogott életében, nem hogy mondjuk főzzön. Ez engem aligha zavar, sőt kicsit büszke vagyok magamra, de nem kéne mert szerintem ez alap, és mindenkinek nevelésébe bele kéne venni ezeket a nagyon alap dolgokat. Mondok egy példát:

Egyik ismerősöm felkerült Pestre egyetemre. Beköltözött 3-4 társával egy albiba, ahogy az szokás. Hamar kijött rajta, hogy alig tud magáról gondoskodni, keveset evett, ruhát inkább nem mosta ki, nem takarított, egy kenyeret nem volt képes megkenni, mígnem a társai gatyába nem rázták mert látták ez így nem lesz jó neki se és a közösségnek sem. Ez már csak azért is ciki mert huszon évesen döbben rá az ember, hogy hoppá ez nem is olyan egyszerű. Sok mindent tanulunk az iskolában, de kikerülünk a nagybetűsbe és ha nem kaptunk megfelelő nevelést, akkor a zsíros kenyér receptjét is neten keresgéljük. De persze általánosítani sose éri meg. Van ilyen-olyan ember. Inkább a lustaság játszhat itt közre. Néha engem is elkap és akkor pár nap mire visszaállok.

2016. ápr. 21. 16:06
 8/13 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy tapasztalom meg ezeket, hogy vagyok annyira érett, hogy nem általánosítok és nem a nőkön töltöm ki az önértékelési zavarom keltette frusztrációmat.
2016. ápr. 21. 16:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért állítják be a pasik úgy a nőket, mintha isteneknek képzelnénk magunkat? :P

Én kifejezetten örülök neki, ha egy férfi tud magáról gondoskodni. Nem az anyja akarok lenni.

Amúgy ez ugyanaz, mint mikor kiröhögitek a nőt, aki nekiáll felújítani a lakást vagy kocsit szerelni. Mert ugye, az férfimunka.

2016. ápr. 21. 16:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Mindig az kiabál akinek a háza ég.
2016. ápr. 21. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!