Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért állítják be a férfiakat hülyéknek a béna aláröhögőgépes sitcom sorozatok?
Rengeteg ilyen sorozat van ahol a családfő csak totál hülye lehet, primitív, hangos, nemtörődöm szarember... Miért? Ezt még megfejelik néha azzal, hogy a feleség meg "okos" - vagyis nem az, mert az is ugyanolyan hülye, csak max. annyira okos mint a nézőközönség. Pl. ilyen jelenet, hogy a férfinek kell főzni akkor tuti az lesz, hogy a malterkeverőbe akarja megkeverni a főzeléket vagy ilyenek... Ez nem vicces, ráadásul ez olyan... általánoító baromság, hogy még főzni sem tudnak... (azt már nem is említem, hogy ezt végigkíséri az a rém erőltetett műröhögés, még az egyszerű szavaknál is imígyen: https://www.youtube.com/watch?v=607j7e-Z94U
(ez az aláröhögősdi nagyon kevés sorozatnál működik, a Rém Rendes Családon és a Jóbarátokon kívül sehol nem láttam még, hogy normálisan használták volna fel.)
Na, de vissza az eredetihez: Az általánosítás semmiképp sem jó dolog. Ezek a béna sorozatok mégis elkövetik szinte mind. A nőimozgalmak fellázadtak ez ellen, nem is lehet azóta nagyon ilyesmiket belepakolni, hogy a női karakter - hacsak nem negatív szereplő - hülye legyen. A kisebbségek is fellázadtak... A férfiaknak is kellene... Mert ez így nem vicces. Ahogy az alábbiak sem: a kövér tuti sertésmód zabál állandóan, a vallásos s*ggf*j mindig ájtatoskodik stb.
A sitcomok nagyszázaléka hol készül? Amerikában. Ott ez az átlag színvonal. Ráadásul általában nők nézik, az unatkozó háziasszonyok, a macskás nénik és így tovább. Ők meg megerősítést várnak, hogy egy marha férj mellett, az asszony hátán megy a család, de mindenki boldog bármekkora zűr van. Így elégedettek a saját életükkel is, hisz ez a "normális".
Csupa sztereotípiára építenek amúgy ezek a sorozatok. Tehát minek nézed ha nem szereted az ilyet? Ez majdnem olyan, mint a zs kategóriás horrorok. A sötét, ijesztő helyekre bemásznak a tinik, utána egyenként kapják el őket a gonoszok, általában mindig lesz egy reménytelen szerelmes, aki vagy túléli a szerelmével, aki ráébred milyen szuper csaj/hapsi a másik vagy feláldozza magát a szerelmes a szerelméért, akit ugyanúgy ki fognak nyírni. Mindig van jócsaj a történetben, akit szintén kinyírnak és így tovább. Mégis van akit szórakoztat, ezért gyártják őket.
Én nem nézek, csak hallgatni vagyok kénytelen, mert anyám állat hangerővel üvölteti ezt a szart. Hányingerem van már ha meghallom azt a műröhögést. Há há háááá (szerintem ezeket aműröhögéseket valamikor a 60as években vehették fel, mert már a Frédi és Béni utolsó részei alatt is csont ilyen röhögés volt.
És az a fura, hogy ezen még röhögnek is... Most nem érek rá írni, de este írok erről bővebben.
A nőmozgalmak megint fellázadhatnak:
Oké, akkor közelítsük meg a dolgot a másik oldalról...
Miért nézik az emberek ezeket a sorozatokat? Mert szórakozni akarnak.
Kik szórakoztatóak? A férfi szereplők.
Nem nagyon vagyok képben az ilyen sorozatok terén, de az alapján, amit elkapok néha belőlük, kb így tudnám körülírni a lényegüket:
- kicsit flúgos, de szerethető, és érdekes férfi karakter csinál valamit, amit a néző szórakoztatónak talál
- jön unalmas, és komoly feleség (aki klasszisokkal vonzóbb az általában ronda/dagadt férjénél - mert ugye természetes, hogy egy magára nem adó férfi megkaphatja a 10/10es külsejű nőt) és jól elcseszi a szórakozását. (okoska törp szindróma)
A női szereplők szinte sosem képesek részt venni a mókában, az egyetlen feladatuk, hogy visszacibálják az álmodozó férjüket a szórakozás világából a hideg realitásba, sőt, több esetben egyenesen megkeserítik a sorozat egyetlen igazán érdekes szereplője, a férfi életét.
Ebben a helyzetben nem nyer sem a férfi, sem a női nem, max az, aki képes szórakoztatónak találni ezt a szenny műfajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!