Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek a barátnőmet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a barátnőmet megilleti a fele vagyon?

Figyelt kérdés
A ház az én nevemen van,összeköltözés előtt kaptam.Összes bútort én vettem de nincs semmi ami bizonyítaná,hogy összeköltözés előtt szereztem.Autót,robogógat és egyéb cuccokat is az én pénzemből vettük de akkor már együtt voltunk.Nem akarunk szakítani csak szóba jött a dolog és most azt beszéltük,hogy ő hivatalosan kapna-e valamit?7 éve vagyunk együtt ha ez számít valamit. (Én úgy tudtam,hogy csak házasság esetén kell felezni a vagyont,de akkor is egy bizonyos idő után)És az számítana-e ha ő is keresne és az ő pénze is benne lenne pl.az autóban?

2016. jan. 24. 15:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A közös vagyonra az életközösség időtartama az irányadó.
2016. jan. 24. 18:27
 12/15 anonim ***** válasza:

nem az a lényeg te mit vársz el tőle :D

hanem hogy nem merül fel benne igyén, hogy kezdjen magával valamit? ha aktívan lefoglalja magát akkor jól van, de ha csak van és kész akkor az beteg...

2016. jan. 24. 22:43
 13/15 omba ***** válasza:
A jogszabály volt már idézve, a ház meg akkor is téged illetne, ha házasok volnátok, mert az előtt kaptad.
2016. jan. 25. 12:12
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2016. jan. 25. 13:47
 15/15 anonim ***** válasza:

#5 válaszáT kell értelmezni.

Mivel csak te dolgozol, ő viszi a háztartást, gyerek nincs, ezért valahogy megbecsülik azt a munkÁt, amit ő háztartásbeliként végzett, és ennek arányában kell elosztani a vagyont. A becslést nem tudom, hogy csinálják, de azt gyanítom, a barátnődet elég kevés tulajdon illetné meg.

2016. jan. 26. 02:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!