Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Csak nekem nem megy ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem nem megy ez a háziasszonyszerep?

Figyelt kérdés

Odahaza nem igazán láttam bele, a szüleim mennyit keresnek, hogyan osztják be a pénzt, nem használtam a mosógépet, és nem is főztem. Fogalmam sem volt, milyen ellátni egy háztartást, beosztani a pénzt, vagy épp kitakarítani egy 3 szobás házat.

Mielőtt összeköltöztem a barátommal, nem éltem külön.

Most meg vakarom a fejem, mert bár főzni már úgy-ahogy megtanultam, a mosógép számomra még mindig egy ördögtől való masina, és sehogy se tudok eligazodni rajta.

A másik gond a pénz. Jelenleg csak a barátom dolgozik.

Korábban ő járt bevásárolni, intézett mindent, de ha már van egy barátnője otthon, akkor jobb, ha nem ő csinálja.

Viszont nekem ez az egész kínai. Hetente kétszer megyek bevásárolni (harmadik alkalom a hétvégi nagy bevásárlás, de oda már ő megy, vagy ketten), egy-egy alkalomra 3000Ft a keret. Képes vagyok percekig állni a húsos pult előtt, hogy ha (csak példa) 750Ft fél kg csirkemell, az most megéri, vagy nem. Illetve az most elfogy, mielőtt lejárna, vagy nem.

A másik dilemmám a kenyér. A fehéret nem szeretem, egy kg nem fogy el, a szeletelt meg ahányféle, annyi áron.

Nő létemre is hihetetlen kis étvágyú vagyok, így fogalmam sincs az adagokról. Ami két főre van feltüntetve, abból az én mértékemmel egy négy tagú családot jól lehetne lakatni.

A takarításnál is az van, hogy kb naponta csinálhatom, sőt, egy nap alatt kész sincs az egész ház (4 szoba).

Nem vagyok plázacica, és nem sminkre meg ruhákra költöm a pénzünket (közös kassza), én is szeretnék elmenni idővel dolgozni.

Másnak is nehezen ment az elején?

22l

2015. dec. 30. 15:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Persze hogy nehezen.

Meglett a mosógép, kimostam, majd felhívtam anyát, hogy minden gyűrött.

Eleinte volt ott piros frottír ágyneműtől rózsaszín mittudomén mi.

Főzni most sem tudok és évekig azt gondolta anya (jogosan) hogy egy retekbe élek. A konyhapulton végig mosatlan... Utálok mosogatni.

AZtán elkezdtem rendszert kialakítani a házimunkára.

2015. dec. 30. 16:52
 12/19 anonim ***** válasza:
Vágó istván jutott eszembe a Vacsoracsata c. műsorban. pár éve szerepelt benne.asszem, körtelevest csinált és vagy egy kiló cukrot akart önteni az egy liter vizbe..oké, ő férfi, gondolom, egész életében főztek rá, nem egy munkamegosztó tipus otthon,de pár évtizede már házas és gondolom , párezerszer látott már főző nőt.. most akkor arra mit mondjunk, hogy egy intelligens diplomás középkoru férfinek nincs meg a józan paraszt esze ahhoz, hogy legalább nagyságrendileg be tudja lőni, hogy egy egyszerű 10perces levesbe mennyi cukrot kéne rakni. Vagy ott van Gálvölgyi,ha jól emléksze, pár évvel ezelőttig azt hitte, a tarhonya egy növény.. szóval ha van némi józan paraszti eszed és adsz magadnak időt, belejössz, ahogy mindenki más. a mosásba és a vásárlásba a legkönnyebb. a takaritás sem ördöngősség, bár ott lehet a hatékonysághoz tippeket gyűjteni a neten. a főzéshez kell egyedül legalább kicsi érzék, de hidd el, az is menni fog.
2015. dec. 30. 17:01
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

miért nem mész a pároddal bevásárolni?

"idővel" - majd ha párod megunja hogy eltart? és még háziasszonynak se vagy jó

2015. dec. 30. 19:01
 14/19 anonim ***** válasza:

13, még mindig jobb, mint te, aki még egy arctalan vadidegennek is élvezettel rombolod az önbizalmát.

egy barátnőmnek 10 éve van pasija, most jegyezték el, sajnos kivételes antitalentum a főzéshez, a rántotta sem mindig sikerül. ettől függetlenül van egy jó párkapcsolata.

2015. dec. 30. 19:10
 15/19 anonim ***** válasza:

A takarításra nagyon jó a flylady program: [link] - én nem pont ezt csinálom, de az alapelv ugyanaz, nem kell mindig mindent megcsinálni, viszont mindig ügyelni kell arra, hogy ne ússz el nagyon semmivel. A mosásra például tökéletes megoldás, hogy valahányszor összejön egy adag, indítsd el. Nálunk 2-3 naponta megy, bár én nem válogatok külön, a fehéreket időnként kimosom fehérítővel és kész :D

A bevásárlást idővel megtanulod. Érdemes tartós dolgokat venni, ami nem romlik meg. A húst tedd a mélyhűtőbe, illetve ha túl sokat főztél valamiből, akkor a maradék ételt is fagyaszd le, jól jön akkor, amikor valami miatt nem érsz rá főzni.

A szeletelt kenyeret én hűtőben tartom, nálunk az teljesen változó, van hogy két napig nem tart ki a fél kiló, máskor meg egy hét után is alig fogyott belőle. De a hűtőben eláll, illetve ha szereted a pirítóst, akkor nyugodtan lehet a kenyeret is fagyasztani, a pirítóban tökéletesen kiolvad.

2015. dec. 30. 21:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Én kb 6 éve vezetek háztartást, van egy 2 éves kislányom, a mai napig felhívom anyut a boltból, hogy milyen hús kell a gulyáshoz. Tegnap apu a lencsefőzelék receptjét mondta el, nincs ebben semmi ciki :)

Mosás/takarításba majd belejössz, vásárolni én is utálok, férjem jár inkább, de átlag 3-4x felhív, hogy mit hozzon és mennyit.

32N

2015. dec. 30. 21:53
 17/19 anonim ***** válasza:

"én nem pont ezt csinálom, de az alapelv

ugyanaz, nem kell mindig mindent

megcsinálni, viszont mindig ügyelni kell arra,

hogy ne ússz el nagyon semmivel."

Én férfiként elkezdtem ezt a flylady programot de pár nap után feladtam mert nem igaz, hogy nem kell mindig minden. Azt hittem így lesz, de nem. Egy hét után már annyi mindent írt egy napra teendőnek,hogy elvette a kedvem. Mondjuk a mosogatónk tényleg szépen csillogott, de akkor még lelkes voltam :)

2015. dec. 31. 05:10
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem para, persze ha a barátoddal meg tudjátok osztani a munkát, az sosem hátrány. Mi közösen szoktunk főzni is, néha csak ő, most pl. ő főzött tegnap lencsefőzeléket, mert nekem az annyira nem megy, de én meg mást szoktam. Általában 2-3 napra szoktunk főzni. Bevásárlás.. most rászoktunk, hogy mind a ketten kapunk ételutalványt, azt vásároljuk le, húsra, mirelit dolgokra, az pl. nagy segítség.

A takarítást is közösen szoktuk, én bevállalom a fürdőt, ő porszívózik, én ágyat húzok, ő mosogat. Mosni is együtt szoktunk, én teregetek, ő bedobja a gépbe a mosnivalókat. Nem nagy kunszt az sem ám, a legtöbb mosógép ugyanazon az elven működik, mi általában a leggyorsabb és a legegyszerűbb programot szoktuk választani. :)

Én egyébként tökre élvezem, szeretek neki főzni, azt is szeretem mikor ő főz rám. Nekem ez egy nagy lépés volt, bár én laktam már egy évet egyedül előtte, 2 lány lakótárssal, de azért a szerelmeddel élni teljesen más. :)

Néha én is felhívom az anyukámat, hogy mit hogy kell, milyen tippet tudna adni, de úgy érzem, hogy elég jól boldogulok "egyedül". :)

2016. jan. 2. 17:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Átérzem a helyzetedet. Egyedül laktam kb. fél évig. Nem volt semmi gondom a főzéssel, mosással, takarítással. A bevásárlásnál eleinte az árak jelentettek gondot, én sem tudtam eldönteni, hogy mi van jó árban, mi az, ami drágának számít. A Penny, Lidl, Tesco szokott heti rendszerességgel akciós újságokat megjelentetni, onnan kilesem az árakat. Van, hogy nem hoznak ilyen újságot, akkor pedig a neten nézek utána, mert nem mindegy, hogy mire mennyit költök, érdemes olcsóbban beszerezni a dolgokat. Ha van rá keret, a tartós élelmiszerekből pedig jó ha többet vásárolsz/vásároltok, mert úgyis eláll, és nagyobb mennyiségben jobban megéri (pláne, ha még le is akciózzák).

Lassan egy éve, hogy együtt élek a párommal. Nagyon furcsa volt eleinte, mert a szüleim elváltak és a korábbi partnereimmel nem éltem együtt. Többet kell pakolnom, az biztos :D Sokszor együtt megyünk bevásárolni, de nekem mindig van egy listám, hiszen nézem az akciós szórólapokat, és ha kifogyóban van valami, akkor felírom, hogy ne felejtsünk el venni.

A főzést még tizenévesen kezdtem, anyukámtól sok mindent ellestem, és akkor még, ha anyukám nem volt otthon, a mamámtól kérdezgettem. Már nem igazán teszek fel kérdéseket, megtanultam. Ha valamit nem tudok, akkor pedig az Interneten szinte minden fent van. A főzéssel a legnagyobb gondom az, hogy kitaláljam, mit is kellene. Ha megkérdezem a páromat, sokszor a "mindegy" választ kapom. Időnként viszont együtt főzünk, vagy ő főz valamit.

A kenyér kérdés itt is problémát szokott okozni. Ha többet veszek, nem fogy el. Ha kevesebbet, újabb adagot kell vennem. Nem mindig egyforma az étvágyunk sem. Erre nem igazán lehet ráérezni.

Mosásnál külön szoktam válogatni a sötét ruhákat a világosoktól. Mikor úgy látom, hogy összegyűlt egy mosásra való, akkor bedobom. Hetente 2-3 alkalommal megy a mosógép. Vannak persze kényes anyagok, amiket kézzel kell mosni. Vagy olyanok, amik eleinte (vagy van, ami mindig) engedi a színét. Az ilyeneket külön vagy hasonló színűvel érdemes mosni.

Az ágyneműt van, aki 3 hetente, van, aki 2 hetente, van, aki hetente szokta mosni, cserélni. Mi 2 hetente szoktuk. A törölközőket hetente mosom, amit kézmosáshoz használunk, azt gyakrabban cserélem. A függönyöket évente 2-3 alkalommal szoktam, olyankor mosok ablakot is.

A tisztítószerek, tisztálkodási szerek (fogkrém, sampon, stb.), wc-papír, élelmiszerek pedig akkor kerülnek fel a listámra, amikor már kifogyóban vannak. Évente kb. 2x (vagy ha közben kedvet kapok) leellenőrzöm a fűszerek és egyéb élelmiszerek szavatossági idejét. Ami lejárt, az megy a kukába.

Mosogatni minden nap szoktam. Főzés után vagy este. Jobb megcsinálni még akkor, mint mondjuk másnap, amikor már kezd rászáradni a kajamaradék.

Felmosni heti 2x szoktam, porszívózni egyszer vagy kétszer a szőnyegeket. Port törölni hetente, de 2-3 nap múlva már újra látszik a por. Ha vannak még szobanövényeitek, télen ritkábban igénylik a vizet, mint a nagy nyári melegben. Nyáron hetente szoktam (amik kint vannak az erkélyen, azok sűrűbben kapnak vizet), télen 2 hetente, de ez a virág fajtájától is függ (bár ez is fent van a neten).

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe. De ha bármilyen kérdés felmerülne benned, írj nyugodtan privát üzenetet.

27/N

2016. jan. 2. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!