Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Csak nekem nem megy ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem nem megy ez a háziasszonyszerep?

Figyelt kérdés

Odahaza nem igazán láttam bele, a szüleim mennyit keresnek, hogyan osztják be a pénzt, nem használtam a mosógépet, és nem is főztem. Fogalmam sem volt, milyen ellátni egy háztartást, beosztani a pénzt, vagy épp kitakarítani egy 3 szobás házat.

Mielőtt összeköltöztem a barátommal, nem éltem külön.

Most meg vakarom a fejem, mert bár főzni már úgy-ahogy megtanultam, a mosógép számomra még mindig egy ördögtől való masina, és sehogy se tudok eligazodni rajta.

A másik gond a pénz. Jelenleg csak a barátom dolgozik.

Korábban ő járt bevásárolni, intézett mindent, de ha már van egy barátnője otthon, akkor jobb, ha nem ő csinálja.

Viszont nekem ez az egész kínai. Hetente kétszer megyek bevásárolni (harmadik alkalom a hétvégi nagy bevásárlás, de oda már ő megy, vagy ketten), egy-egy alkalomra 3000Ft a keret. Képes vagyok percekig állni a húsos pult előtt, hogy ha (csak példa) 750Ft fél kg csirkemell, az most megéri, vagy nem. Illetve az most elfogy, mielőtt lejárna, vagy nem.

A másik dilemmám a kenyér. A fehéret nem szeretem, egy kg nem fogy el, a szeletelt meg ahányféle, annyi áron.

Nő létemre is hihetetlen kis étvágyú vagyok, így fogalmam sincs az adagokról. Ami két főre van feltüntetve, abból az én mértékemmel egy négy tagú családot jól lehetne lakatni.

A takarításnál is az van, hogy kb naponta csinálhatom, sőt, egy nap alatt kész sincs az egész ház (4 szoba).

Nem vagyok plázacica, és nem sminkre meg ruhákra költöm a pénzünket (közös kassza), én is szeretnék elmenni idővel dolgozni.

Másnak is nehezen ment az elején?

22l

2015. dec. 30. 15:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
szülök nem adnak tanácsot? :)
2015. dec. 30. 15:25
 2/19 RRR ***** válasza:

nem csak neked,nyugi

bár én hapsi vagyok,de az egyéb részei se egyszerűek

majd belejössz ,ne aggódj

ne gondolkozz nagyon sokat,csapj bele aztán csak lesz valami

2015. dec. 30. 15:26
 3/19 A kérdező kommentje:
Nálunk mindig apu vásárolt be, és anyu főzött, mivel mindketten dolgoztak. Anyut fel szoktam hívni, hogy kell ezt-azt elkészíteni, de a boltból azért már nem fogom :)
2015. dec. 30. 15:31
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összeköltöztem a barátommal, akkor szembesültem vele, hogy hatékonyabban takarít, és jobban főz, szebben dekorál, mint én. Gyakran hívom fel anyukámat, hogy miből mennyit érdemes venni, és hogy jó áron van-e, mert magamtól fogalmam sincs. Eközben nővérem két kisfiút nevel, és akármikor megyek hozzájuk rend van.

Ez számomra is rossz érzés, mert szeretnék egy otthonos környezetet biztosítani a barátom számára, de ehelyett inkább ő tette ezt meg nekem a félév folyamán, amikor tanulás mellett még diákmunkán is voltam. De ha őszinte akarok lenni magammal, akkor se tudtam volna jól csinálni, ha nem tanulok, és nem dolgozok.

Szóval nem vagy egyedül, én sem vagyok született háziasszony típus, de szerintem idővel és némi tapasztalattal lehet javítani a dolgokon. Tökéletes háziasszony ugyan valószínűleg nem leszek, de szerencsére a párom nem is egy álomképbe szeretett bele, hanem belém. Szóval fel a fejjel!

24/N

2015. dec. 30. 15:37
 5/19 anonim ***** válasza:

Én kb ket eve elek egyedul es nalam is ez van a bevasarlassal.A tobbivel nincs gond.

Nem egyszerű az elet egy felnottnek ugye?:D

2015. dec. 30. 15:40
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Percig se aggódj!

Amikor férjhez mentem, (nem most volt!) szinte nem tudtam főzni. Negyedik emeletről költöztem egy falusi kertes házba.

Férjem mondta, főzzek csirkepörköltet, és megmutatta a baromfiudvart. Élve, tollasan még soha nem láttam. Pislogtam ám nagyokat. Jót nevettünk rajta, aztán megtanultam.

Nehezen? Persze! Majd belejössz.

2015. dec. 30. 15:54
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ennyit kattogni a hús vásárláson,ami olcsó megveszed, ha nem tudsz dönteni, bedobod a mélyhűtőbe,nem lesz semmi baja 1-2 hétig, nálam tele a mélyhűtő kacsával,malaccal, meg csirkével...:D Igaz majdnem méla undorral az arcomon, de egy egész csirkét is megbírok ám enni...:D

Kenyérből vegyél tartós kenyeret,az tovább eláll, nyáron dobd be a hűtőbe,kevésbé fog hamar megromlani.

Mosógépen el nem tudom képzelni, mi lehet olyan nehéz, a megfelelő programra csavarni a tekerőt, meg ketté válogatni fehérre-színesre a ruhákat.

Takarítás ugyan nem az erősségem, bár pár év albi elég jól háziasított :D

Egy ekkora házban oszd be,melyik nap melyik részét takarítod, legyen benne egy rendszer,akkor nem fogsz "elveszni" a munkában...

Főzés meg csak bátran,netről kinézed a receptet, aztán hajrá!

Én minél többet iszom,annál kreatívabb vagyok a konyhában :D

Felesleges dolgokon ne kattogj, ez nem egy vizsga,belejössz szépen lassan, megy az magától is:)

2015. dec. 30. 16:10
 8/19 anonim ***** válasza:
Bele fogsz jönni, ne aggódj. Idővel át fogod látni a dolgokat, látod, mit hogyan praktikus intézni, mi hol olcsóbb.
2015. dec. 30. 16:34
 9/19 anonim ***** válasza:

Idő+internet+telefon és bele lehet jönni :) Azért a gyakorin is elég sok minden le van írva, ha mondjuk átnézel a háztartás témakörbe. Eleinte én se értettem a mosást, megnéztem itt az oldalon, vagy ha valami bonyolultabb volt (izzadtság- vagy zsírfolt nem akart kijönni) megkérdeztem anyukámat. Vásárláskor ha majd jársz boltokba látni fogod az árakat, érdemes felírni mit hol tudsz olcsóbban beszerezni (én pl tisztítószert kínai boltból veszek, mert sokkal olcsóbb, húst/zöldséget a piacról, de szupermarketenként is eltérhetnek az árak). Kenyérből keveset vegyél ha csak a párod szereti, 2 nap után ha marad belőle meg jó lesz piritósnak vagy bundás kenyérnek, de le is darálhatod prézlinek és jó lesz rántott kajákhoz. Majd kitapasztalod azt is mennyit esztek meg a kajából (én eleinte sokat főztem, aztán a kukát etettem, azóta csak kis adagokat csinálok vagy ha nincs kedvem főzni akkor étteremből hozok menüt).

Kérdezni nem ciki! Mindenki elkezdte valahol.

24/N

2015. dec. 30. 16:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mosógép használathoz itt gyk-n a házimunkás részben találsz nagyon alapos leírásokat. Ha elakadsz én is segítek.

Főzni én nem tudok, és a bevásárlástól én is irtózom. Egy sima leveshez azt sem tudom a zöldségnek a zöldje vagy a gumója kell, meg hogy egyáltalán melyik zöldségnek mi a neve :D

Az árakat irkáld fel magadnak. Az akciósat is, és akkor szerintem ráérzel majd hogy mi van jó árban. Egy csirkés cucc rajtam is kifogna, de pl a budipapír árára, kozmetikumok (tusfürdő pl) ilyesmi árára ráérzek, hogy olcsó-e.

Ami kimarad azt fagyaszd. Kis dobozokban, adag méretű kajákat elraksz. Jól jön még máskor. Ha husi marad ki, az mehet rántott húsnak, ha olyan, aztán a fagyasztóba. Sütéskor ki sem kell olvasztani, csak be a forró olajba és kaja van.

Fél kiló magvas kenyér a kenyérboltból? Szerintem van olyan. Múltkor ha jól láttam, egy öreg néni valami 3 szelet kenyeret vitt el. Nem hiszem hogy hülyének néznének...

Ha kenyér marad meg, mehet a fagyasztóba, felmikrózni és úgy is egész jó.

A takarítás nekem most kialakult. Úgy csinálom, hogy próbálok naponta mosogatni. Pl.esre elmosom, reggel csak el kell rakni. Törlés kb nulla kell neki.

Ha padlót takarítok, akkor úgy éri meg hogy mindenhol. Szobákba szőnyeg porszívózás, máshol padló felmosás. ÉS akkor nem hurcoljuk át a koszt.

Padlót mosni heti kétszer kb elég, bár gyakrabban is lehetne, szőnyegnél meg általában heti egyszer csinálom csak.

A fürdőszobában is hetente egyszer takarítok wc-t meg tükröt kispolcot. A kádat meg baromi ritkán.

Aztán naponta összehajingálni a kacatokat és kb rend is van.

Néha, ha hangulatom van, akkor nagytakarításnál függyönymosás, ablakpucolás, szekrény kihúzás alatta kitakarítás, konyhában hűtő tak., konyhaszekrény ajtó, belül ecetezés ilyesmik.

Ketten vagytok 4 szobára. Szerintem nem kell ott mindent csillogósra takarítani mindig. Nem hiszem hogy belakjátok az egészet.

25n

2015. dec. 30. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!