Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ördögtől való a férjeddel/fele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ördögtől való a férjeddel/feleségeddel külön kasszán lenni?

Figyelt kérdés

Szerintem úgy a korrekt ha vannak közös költségek amibe mindenki beszáll - közös lakás, közös autó, rezsi, közös utazás, gyerek stb és mindenkinek van a saját fizujából fennamradó összeg, amit arra költ amire akar. Így nincs az hogy az asszonyka ruhát vásárol a párja pénzén, vagy a pasi issza el a nő pénzét és egyéb hasonló esetek. Nincs marakodás az anyagiakon ha nem nyúlunk ahhoz amit a másik keres meg... Persze ezt nem kell durván szigorúan venni...

Lehet hogy furcsa vagyok de nekem nem lenne pofám a pasim pénzét költöni, hiába lesz a házassággal elvileg "közös" a vagyon.

2015. nov. 4. 21:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
Nem ördögtől való, csak furcsa.
2015. nov. 4. 22:30
 12/24 A kérdező kommentje:
Mint írtam a gyerek közös költség. Én nem minden költés elszeparálását támogatom csak az erősen magáncélúakat...
2015. nov. 4. 22:43
 13/24 anonim ***** válasza:
71%

Mit jelent a magancelu a te olvasatodban?

Irnek par peldat, ami szerintem nem magancelu, bar elsore annak tunik.

kozmetikai dolgok, nem teljessen magancelu, illatos, fiatalos, szep lesz tole, tehat az en erdekem is.

egy uj ruha, szinten nekem is erdekem, hogyjol oltozott legyen

sportra koltott osszegek, szinnten az en erdekem is, hogy csinos, jo alaku legyen, jol erezze magat a boreben.

stb...

2015. nov. 5. 06:21
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Nekem a közös kassza jön be. A külön kassza számomra értelmetlen, ostoba módi.
2015. nov. 5. 07:06
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Közös kasszát támogatom. Olyannal meg nem kell házasodni, akivel nem közösek a pénzköltési elveitek. Mi úgy csináljuk, hogy az aktuális jövedelmünkhöz mérten beosztjuk, hogy X Ft megélhetés, X Ft megtakarítás, X Ft szabadon felhasználható összeg fele-fele arányban. Ha nagyobb költés van azt megbeszéljük, de ha meglátunk egy szép ruhát, könyvet vagy tárgyat akkor azt bárki megveheti a szabad keretéből. Ha változik a jövedelem, akkor változik a keret is. Szerintem egy ilyen költségvetés nem vezethet veszekedéshez két felnőtt ember esetében, aki betartja a szabályokat, amelyeket közösen fektetünk le.
2015. nov. 5. 08:25
 16/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, még a tiéd áll legközelebb ahhoz amit gondolok :) A gondolatmenetem főleg azokhoz szól akik a másik pénzén lebzselnek. Szerintem az nem oké. Ha a saját megmaradó pénzéből gazdálkodna mindenki már senkinek nem lenne akkora szája. :)
2015. nov. 5. 08:47
 17/24 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem valahol az arany középutat célszerű megtalálni. Az számomra természetes, hogy a saját hobbijaimra, igényeimre a saját jövedelmet költöm. DE: a párkapcsolat arról szól, hogy a "te" és az "én" mellett létezik a "mi" fogalma, minden téren: időben, energiában, célokban, anyagiakban is!

Egy példa: ha az egyik fél jövedelme csak a hétköznapi kiadásokra futja, és nem fér bele a közös program, szórakozás, nyaralás, akkor a másik fél nem finanszírozza meg neki? Akkor maradnak otthon, és nem lesz közös program? Ha nekem van párom, akkor nekem fontos az ő jólléte, az az érdekem, hogy jól érezze magát a bőrében, és akkor az a párkapcsolat minőségét is emeli. Amit a kapcsolatra költök, azt egyfajta befektetésnek tekintem: olyan, mintha magamra költeném, hiszen ha a párom nélkülözni kényszerül bármit is, akkor rosszul fogja magát érezni a bőrében, és akkor egy frusztrált emberrel leszek együtt.

Ha szórakozni, nyaralni szeretnék menni, akkor nekem egyértelmű, hogy a párommal szeretnék KÖZÖSEN időt tölteni. Ezért nekem egyértelmű, hogy ha én szeretnék valamilyen programot, akkor mindkettőnk részét kifizetem, nem csak a magamét, hiszen én igénylem az élményt, és VELE igénylem.

Ha veszek neki valami ruhát, akkor ÉN nézem, NEKEM tetszik benne.

Én úgy fogom fel, hogy amit a páromra költök, az olyan, mintha magamra költeném, hiszen azzal, hogy ő jobban érzi magát a bőrében, attól NEKEM lesz egy kiegyensúlyozott, boldog párom.

Számomra irracionális elvárás, hogy azt várom el tőle, hogy oldja meg egyedül, hogy legyen meg mindene, ha el akarok menni egy közös programra, akkor finanszírozza a részét, csak mert én szeretnék vele lenni, stb.

És ez fordítva is működik, szerencsére! Mindketten költünk EGYMÁSRA, és ezt úgy fogjuk fel, mintha magunkra költenénk.

Ezzel együtt természetesen magunkra is költünk, a saját dolgainkat, amik CSAK nekünk fontosak, magunknak finanszírozzuk. Arany középút... szerintem így működik jól. De nekem fontos, hogy a "te" és az "én" mellett létezzen a "mi"-tudat is, minden területen. Anyagilag is. Ha ez nincs meg, akkor az nem párkapcsolat, de egymás mellett élés. (Az előző kapcsolatom ilyen volt, tönkre is ment.)

2015. nov. 5. 08:52
 18/24 anonim ***** válasza:
50%
15-ös vagyok. Persze, hogy nem oké más pénzén lebzselni. Az egyik gürizik, a másik meg évekig munkanélküli. Viszont a házasság lénye pont az, hogy a két ember összetartozik és ha baj van, akkor nincs te pénzed én pénzem. Ha a férjem felmondana, mert kizsigerelnék, kikészítenék, akkor támogatnám, hogy hagyja ott a munkahelyét, mert az egészsége többet ér. Ilyen esetben természetes, hogy átmenetileg az én pénzemből élünk. Vagy fordított esetben, ha én majd elmegyek szülni, akkor pedig ő tartja a frontot. Két szerető ember között ez természetes. Mindamellett törekedni kell, hogy igazságosan osszuk meg a munkát. Ha én lennék otthon a babával, akkor a háztartási munkák nagy részét is én végezném és nem várnám el tőle, hogy munka után még ő csinálja meg azt. Az a baj, hogy az otthoni munkát nem számolja senki pénzben, pedig ha fizetni kellene a bébiszittert, bejárónőt, ételrendelést, akkor nem kis összeg jönne ki havonta. Az a pénz amit nem adunk ki erre, is egyfajta jövedelem, megspórolt pénz. Ezzel mindketten tisztában vagyunk már most, pedig még csak tervben van baba.
2015. nov. 5. 09:53
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

Nem az. Viszont ha az egyik félnek valamiért el kell hagynia a munkahelyét, vagy gyerek születik, esetleg a gyerek beteg és a szülőnek otthon kell maradnia az meglátszik a fizetésén is. Ez esetben mit fogsz csinálni?

Mivel te vagy az anyja, és amíg kicsi téged fog olyankor hiányolni, ez ösztön és ezen elég nehéz változtatni.

Nálunk egy bankszámla volt 2 bankkártyával (azért írom, hogy volt, mert már meghalt a férjem) onnan automatikusan levonták a rezsit, a fennmaradó összeget együtt költöttük el, értem ez alatt, akár külön is fizettünk vele amikor akartunk és amit, nem volt olyan, hogy kérni kellett egy nápolyira a másiktól pénzt, főleg, hogy mindketten kerestünk és közel ugyanannyi volt a fizetésünk. Volt olyan is, hogy mondtam a férjemnek hagyja ott a munkahelyét és tanuljon egy másik szakmát, mert már nagyon fájt a dereka és kopás is volt a csípőjében. Ekkor az átképzés idején és amíg nem talált munkát én voltam az egyetlen pénzkereső, de ezt sosem vetettem a szemére, és nem is volt téma.

2015. nov. 5. 13:21
 20/24 anonim ***** válasza:
70%
Nalunk is mar vagy 10eve egy folyoszamla, ket kartya, mindenki szabadon hasznalhatja.
2015. nov. 5. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!