Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért az olyan fiúkhoz vonzódnak a lányok akik megalázzák és bántalmazzák őket?
#10 csunyán elsiklasz a lényeg felett, testvér...
Am kössz, de jelenleg nem fogadok életviteli tanácsokat :D Pláne nem erről az oldalról...
Mert általában nem csak erről van szó, az ilyen férfiak időnként kedvesek,aranyosak,elmondják sokszor mennyire szeretik a nőt,aztán bántalmazzák és megalázzák őket.
Ezek a jó és rossz időszakok váltakoznak, amikor jó a helyzet, egy nő szinte nem is emlékszik a rosszra.
Összezavavarás.
Közben leépül az önbecsülésük,önbizalmuk.
Bárki kerülhet ilyen párkapcsolatba, "egyszerű" pszichológia ez,semmi más.
A nőknek általában büszkeséget jelent megtartani a kapcsolatukat,időnként látszólag felborul a hatalmi egyensúly a kapcsolatban,de ez nincs így,végig a férfi irányít,manipulál.
Meg az sem mindegy,az ember milyen az ágyban,ez is nagyon fontos ilyenkor,xar szexel nehéz megtartani egy nőt egy bántalmazó kapcsolatban.
Van ennek a női változata,az kicsit más,de nem ez volt a kérdés.:D
Nem ezen tulajdonságaikhoz vonzódnak, hanem ahhoz, hogy ki merik mutatni, hogy mit akarnak, határozottak, és a tudtukra adják, hogy NŐK, és szeretnének velük lefeküdni. Sok "kedves" srác erre nem képes, ezért nem kelt vonzalmat.
A legtöbb nőnek egy határozott, szándékait nem rejtegető férfi, de ugyanakkor rendes, kedves, korrekt, esetleg romantikus, érzelmes férfi az álma, csak ritka az ilyen. Ezért maradnak a bántalmazó szemetek, mert bennük legalább a határozottság megvan, egy félénk srác meg hiába rendes adott esetben, ha képtelen vonzalmat kelteni.
Tehát: a tahók a kisebbik rossz - vonzalom szempontjából.
A kérdést újra olvasva,maga a vonzódás valóban azért lehet,amit #3mas válaszoló írt.
Az ilyen palik magabiztosak, biztonságot nyújtanak,önbizalommal telve vannak.
Viszont egy bántalmazó kapcsolatban már azért maradnak bent,mert manipulálják őket.
Mutasson már nekem valaki egy olyan nőt,aki azért szeret egy férfit,mert az bántalmazza, vagy állandóan megalázza.
Ez baromság.
Ezért ezt a kérdést kétfelé kell választani szerintem.
A lányok EGY RÉSZE vonzódik az olyan fiúkhoz. Jellemzően azok, akik ilyen mintát hoznak a családjukból. Mert ez az ismerős, és ami ismerős, azt biztonságosnak véljük, másfajta viselkedéssel nem tudunk mit kezdeni. Nekem is meg kellett tanulnom tudatosan, hogy elfogadjam, hogy tisztelnek, becsülnek és értékelnek, mert bántalmazott gyerekként ebben nem igazán volt részem, ezért felnőttként is bántalmazó kapcsolatokat választottam tudattalanul. Ha valaki jól bánt velem, az ijesztő volt, nem tudtam vele mit kezdeni, menekülőre fogtam.
De az ismerőseim 60-70%-a, akiket nem bántalmaztak, nem ilyen kapcsolatot választott magának, és most már én sem.
# 17: Pontosan így van. Én az anyámhoz hasonló férjet választottam, pedig sose volt jó kapcsolatom az anyámmal, nekem mégis ő volt a meghatározó minta az életemben. 2 év terápiával sikerült feltárni ennek az okait, és átalakítani a kötődési preferenciáimat.
Egyébként a gyerekkorukban bántalmazottakban kialakul egy olyan (téves) tudat, hogy a bántalmazás a törődés, a szeretet jele. Addig is velem foglalkozik, amíg ver... és mivel el nem tudják képzelni, hogy másmilyen szeretet is van (sose találkoztak vele), ezért választanak ennek alapján. A mazochizmus mögött is ez áll.
18-as sajnálom, de örülök, hogy sikerült felnőttként rájönnöd erre és már tudatosan alakítod a kapcsolataidat. Szerencsére én kiegyensúlyozott családban nőttem fel.
Ebből is látszik, milyen romboló tud lenne a gyermekek "büntetése". Sajnos elég sok családban ez nevelési elv működik Magyarországon. Nem kell csodálkozni, hogy miért ilyen defektes a társadalom, mert ezt a példát visszük tovább. Bántalmazással nem lehet, jóra nevelni senkit. Tegnapelőtt hallottam a büntetés nélküli nevelésről. Nagyon érdekes és megfontolandó. Persze szabályok ott is vannak.
17-es voltam.
Amíg rendesen megdöngetsz (akármennyi) csajt, mindent eltűrnek, megtesznek érted. Ha nem ... mész a levesbe.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!