Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Eladnád a saját lakásodat egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eladnád a saját lakásodat egy pároddal közös házért?

Figyelt kérdés

Ha neked is lenne egy kisebb lakásod és a párodnak is, eladnád a sajátodat, hogy a pároddal közösen vegyetek egy nagyobb lakást vagy családi házat, vagy inkább valamelyikőtök lakásában költöznétek össze, és a másikat kiadnátok albérletbe?

Én a másodikat jobb megoldásnak találom, eddig így is éltünk, de most a párom házat szeretne venni. Ti mit szólnátok? Szerintetek jó ötlet ez?

2015. okt. 6. 18:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én anno úgy költöztem fel a fővárosba, hogy hosszú hetek keresgélése után ismerősnek az ismerősének az ismerőse éppen kiadta a lakását, mert összeköltözött a vőlegényével, akivel évek óta voltak kapcsolatban. Tök jól eldumálgatunk, aztán megegyeztünk, hogy hosszú évekre lenne szükségem a lakásra, így nem lépnék le pár hónap után (5 éves szerződésem volt egy állami céghez, tehát ennél hamarabb sehova nem mentem volna). Mindenki örül, ő is jól jár, mert azért mégse vadidegen vagyok, én is, hogy na akkor évekig nem lesz gondom lakásügyileg. Aha... meg a nagy l.f....szt. 4 hónap után újév után pár nappal mikor jött az aktuális bérletiért közli, hogy lenne egy kis gond. Ő 2 hónapja egy albérletben lakik és szeretne visszaköltözni ha már van egy lakása. Állam leesett, gyors kapkodás, mert január végén a keresztfélév miatt ismét van egy kisebb egyetemista invázió az albérlet piacon, de mákom volt. Egy hónapon belül találtam helyet, mondjuk csak szobát, nem lakást, de a semminél jobb volt. Azóta kb félévente költözni kényszerültem, mert vagy megemelte a tulaj irreális összegre a bérletit vagy eladták a fejem felől a lakást.

Tehát ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha ez a csaj eladja a lakását csak azért mert összeköltöznek, akkor nem lett volna hova visszamennie, mert ugyan nem beszélt arról mi történt, de a vőlegény hirtelen eltűnt facebookról nála, szóval gondolom szakítottak. Én házasságig nem kezdenék bele közös ház vételnek. Addig ha nem 20 nm-es lakásokról beszélünk egy pár simán el van egy egyszoba-konyhás lakásban. (párommal mi 32 nm-re költöztünk össze, amíg nincs tervben gyerek addig maradunk, és kivételesen olyan helyen lakunk ahol nem tudják a lakást eladni - kiskorú a tulaj)

2015. okt. 7. 07:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem és nem!Házasságban is inkább egy harmadik megoldást keresnék!Ja és közös hitelt sem vennék fel!

Rengeteg a rossz példa már előttem! Konkrétan ilyen miatt sikerült kifognom egy barmot, akit ilyen közös vásárláskor leépített az exe és ez nagyon jó példa volt előtem, hogy milyen naívak az emberek.

2015. okt. 7. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem. Kiadnám albérletbe. Ez egy biztros jövedelemforrás, másrészt van hova visszavonulni.
2015. okt. 8. 23:36
 14/14 anonim ***** válasza:
De megtehetnétek azt is, hogy egyiket sem adjátok el, hanem a kettőre együtt vesztek fel kölcsönt, és úgy vesztek házat. A két kiadott lakás aztán bőven fedezné a hiteltörlesztést.
2015. okt. 8. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!