Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy párkapcsolatban fontos az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy párkapcsolatban fontos az egyik félnek mindenképp irányitania? Zátonyra futottam.

Figyelt kérdés

Új kapcsolatom van, ami két és fél éve tart. előtte 7 évig voltam férjnél. az volt házasságomban elég mimóza volt a volt férjem, ezért sokszor nekem kellett lépni, hogy működni tudjunk, igy én lettem az irányitó. nem mondanám hogy élveztem ezt a szerepet, mert igy egyáltalán nem voltam nő a kapcsolatban, ő meg nem volt férfi, dehát a dolgokat valakinek el kellett intéznie, vagy ki kellett adnia hogy mit milyen sorrendben intézzünk el. Nem is volt jó kapcsolat, végül el is váltunk. A mostani párom férfiasabb kivitel, nem igazán hagyja magát irányitani, igazából letojja hogy ki mit pofázik (az akár lehetek én is) csak megy a maga feje után. Igen ám, de hiába ilyen én csak lebegek mellette mint egy porszem a levegőben. Ne kapok irányitást, nem kapok semmi instrukciót, csak vagyunk egymás mellett mint két lakótárs. Számomra az a családiasság hogy vannak közös tervek, megbeszélések, ötletek, és valaki szervezi, kiadja ezeket a terveket, feladatokat. tehát hogy valaki irányit, nem pedig csak élnek ketten egymás mellett szélnek eresztve az emberek, hogy mindenki azt csinál amit akar.

Beszélgettünk erről, én elmondtam, hogy én mellette nem találom a helyem, mindenben bizonytalan vagyok, igazából fogalmam sincs mit csináljak, amit csinálok abban sem, mert az sincs elismerve hogy jó volt hogy megcsináltam stb. Erre neki az volt a válasza, hogy önállótlan vagyok, és hogy ne kelljen nekem mindig külső inger visszajelzésnek, találjam fel magam, ő nem gátol meg engem ebben. hogy ez a normmális hogy két szabad felnőtt él egymás mellett, akik nem irányitgatják egymást.

gondolkodtam ezen, hogy akkor most lehet én lennék irányitás mániás? vagy társfüggő, hogy mindenképp szükségem van rá hogy irányitsanak? hogy igaza lehet ebben? velem van a gond? nekem kell megváltoznom? miért nem találom fel magam ebben a kapcsolatban? olyan lettem mint egy tehetetlen kisgyerek aki mindig "apa" instrukciójára vár. Pedig pont hogy ő adja meg a szabadságot, és nem tudok vele mit kezdeni.

segitsetek légyszi kiagazodni ezen, hogy akkor ki látja jól ezt? létezik ilyen szabad, szuverén irányitásmentes kapcsolat, ami jó attól hogy mindenki azt csinál amit akar? mert én még nem érzem jól magam benne. de lehet valamit nekem kell megtanulnom, vagy elengednem ami hibás.

2015. okt. 5. 12:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ez hogy néz ki?

Ha van valami elintéznivaló, akkor ő megcsinálja, és veled nem is közli, esetleg akkor se, ha megtörtént? Vagy hogy kell érteni?

2015. okt. 5. 12:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Igazából egyik helyzet sem mondható olyan nagyon szupernek. Felmerül bennem a kérdés, hogy te milyen mintában nőttél fel? Talán ott kell keresni az okot, miért ezeket fogtad ki.
2015. okt. 5. 12:53
 3/13 A kérdező kommentje:
miért mi nevezhető szuperhelyzetnek? ha már létezik olyan, kifejted?
2015. okt. 5. 12:56
 4/13 anonim ***** válasza:

nincs olyan h KELL

de szerintem neked kellene egy 3ik pasi aki a kettő ötvözete :-D

alapban a felek megbeszélik h mi lesz van vagy volt és az alapján közösen döntenek

te kifogtad a két végletet :-)

2015. okt. 5. 12:57
 5/13 anonim ***** válasza:
"miért mi nevezhető szuperhelyzetnek? ha már létezik olyan, kifejted?" - Amiben felszabadultan, jól érzed magad, és önmagad vagy, amit nem érzel tehernek, nyűgnek, nincs hiányérzeted.
2015. okt. 5. 13:00
 6/13 A kérdező kommentje:

ja hát a mintáról ne is beszéljünk. nem volt apám, csak egy anyám, akinek több párja is volt, de végül egy mellett sem tudott megállapodni, mert kemény nő, és egyik férfivel sem volt elégedett, ezért mindet kidobta. igy volt 7 pótpapám, ebből egy sem törődött velem igazán.

a párom is elvált szülők gyereke, de neki volt nevelő apja. viszont van közös gyerek is, igy ő is egy eléggé kakukktojás a saját családjában.

szóval nem igazán van jó család példa előttünk. de próbálunk küzdeni érte hogy megtaláljuk a megoldást.

2015. okt. 5. 13:00
 7/13 A kérdező kommentje:

de légyszi azt irjátok már le, hogy milyen az a közép, ami a két véglet között van?

nagyon rendes fiú a mostani párom, csak előtte se volt jó modell. de intelligens ember, és ha megbeszéljük, akkor tuti hogy lesz változás, azért kellene a segitség hogy tisztán átlássuk most mi a helyzet.

2015. okt. 5. 13:03
 8/13 A kérdező kommentje:

szerintem a másik véglet inkább az a férfi, aki annyira leuralja a nőt, hogy levegőt venni se enged neki nélküle.

nekem a párom mindent enged, épp ez a fura. (jó a megcsaláson kivül) ez jó? csak én nem tudok vele élni? ez lenne a norális? vagy nem?

2015. okt. 5. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Volt 7 pótapád, na sejtettem, hogy kell lenni valaminek a háttérben.

Hogy állsz önismerettel? Először is neked kell tudnod, hogy ki vagy, mit akarsz, felvállalni az életed.

Egy jól működő kapcsolathoz elengedhetetlen a kommunikáció.

2015. okt. 5. 13:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én párom arany középút, még osztja velem a döntéseket és hallgat rám, de nagyon önálló, ő is kiállítás az igazáért, akár én (oroszlán a csillagjegyünk), igyekszünk nem elnyomni egymást:)
2015. okt. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!