Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit segít otthon a párod?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit segít otthon a párod?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párom napi 9 órát dolgozik hidegben fizikai munkát. Targoncázik,faáru kiadó, tehát nem folyamatosan van kinnt a hidegben, csak akkor, ha vevő jön. Én takarítok lépcsőházakat. Pár helyen van fűtés, de a legtöbb kapualj, ahol kabátban dolgozom átlag napi 4 órát. Igaz, hogy a munka maga 4 óra, de egyik helyről menni a másikra az is időt vesz el, tehát kb 5 órát vagyok távol. És sajnos így sem jut itthon mindenre időm. Iskolás lányunk van, 10 éves. Ő elmegy suliba, máris 8 óra van. Reggelizek, elkészülök a munkába, 9 óra. Dolgozom délután 2 ig, hazaesek, eszek, majd rendetrakok takarítok. Párom hazaér fél 5 körül, és mostanában sokszor mondja, hogy más nő 12 óra munka mellett is csili vili lakást csinál, és megfőz, begyújt stb.. én meg voltam olyan bátor, hogy megmondtam neki, hogy háztartás, gyereknevelés teljes egészében rám hárul, úgyhogy lehet keresni a tökéletes nőt, aki munka mellett beleprésel mindent. Tudom, hogy én kevesebbet dolgozom ha az órát nézzük, viszont fizikailag többet. A keresete viszont neki jobb. De rosszul esik, hogy egy napba nem fér bele minden, munka, háztartás, gyereknevelés, így engem hibáztat.

Nálatok, ahol hasonló a felállás, hogy oldjátok meg? Tényleg lusta lennék?

febr. 18. 21:35
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Ő nagyjából 3-szor többet keres mint én, így mondhatjuk, hogy szinte mindent ő fizet. Amíg tart az én fizetésem, addig abból főzök, és veszem a kislánynak ami kell neki. Ez kb 1 hét, 10 nap. 150 ezer ft kb a fizetésem. Attól függ mennyi munka van. Igazából azért cseszeget engem, mert azt szeretné, ha még ennyit sem dolgoznék, így itthon mindenre lenne időm. De nekem is szükségem van egy kis anyagi függetlenségre, és hogy emberek közt is legyek. És innen erednek az ilyen beszólásai. Magyarán ha munka mellett nem vagyok képes mindent megcsinálni, akkor maradjak otthon, mert más 12 órás munka mellett is megcsinálja. Én tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyen felosztásban jogosan mondja, hogy bezzeg más.
tegnapelőtt 10:34
 22/45 anonim ***** válasza:
50%

#21 Igen, jogos. Vagyis ehh.. nem egyeznek az értékrendek. Ő hagyományos nemi szerepeket szeretne, eltartana cserébe háztartásbelit szeretne belőled. Te pedig azt szeretnéd, hogy minden 50-50 legyen, vagy legalábbis inkább ebben az irányba mennél.

Az ő szemszögéből neked van egy hobbid, amivel napi 5 órát szenvedsz (még csak nem is szereted a munkádat) és minimális zsebpénzt kapsz érte. De emellett nem teszed meg a "feladatod" (ami az ő szemében a te feladatod).

Szerintem ez egy nagyon sarkallatos kérdés, amit az együttélés elején kell tisztázni nem 10 éves gyerek után.

Nem szeretnél esetleg mást dolgozni? Mondjuk babyszitter vagy valami? Ha ő eltart és neked csak zsebpénz kell meg egy hobbi, amivel emberek közt lehetsz, lehet új munka után kellene nézni (amúgy egy lépcsőház takarítás ennyire szociális dolog? Emberek között vagy? )

Nem azt mondom, hogy a te oldalad nem jogos, mert az is teljesen az. Én se tudnám annyira könnyen feladni hogy van saját pénzem. De ezt újra lehet tervezni a pároddal közösen.

tegnapelőtt 10:43
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
450ezer Ft-ra büszke? 3 emberre az kevés. Így már értem a 4 óra melót. A más meg a 12 óra...akkor miért nem mással van? De valóban, simán meg lehet csinálni ennyi meló mellett a házimunkát, de az én férjem, mint írtam feljebb, ügyet intéz, vásárol, többet keres több órában. A te párod dirigálása, ami nem szimpatikus, nem vezető beosztású akármi, hogy nyugodt háttér kelljen neki meg házicseléd és semmi stressz otthon.
tegnapelőtt 10:43
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem lazán dupla annyit keres, mint a tiéd és így is megcsinálja a házimunka felét. Nem is hagynám abba a munkát, mert még ennyiből sem lehet jól élin. Ha nagyon ragaszkodik hogy ne dolgozz, csak úgy menj bele, hogy a fizetése fix százalékát átutalja neked mindig, amivel csak te rendelkezel.
tegnapelőtt 11:01
 25/45 anonim ***** válasza:
67%

Ja, ez a legjobb rész, hogy ő eltargoncázgat egész nap, de ő otthon nem tud semmit csinálni már. Egy CEO-tól még elnézném, hogy nem akar délután még az otthoni dolgokkal is bajlódni, mikor lehet, hogy még otthon is le kell ülnie a gép elé és sosem tud 100%-ban kikapcsolódni, mellette lehet rendbe vágnám a lakást, ha cserébe lapátolja haza a pénzt ÉS a közös szabadidőnkben velem is megfelelően viselkedik, elmegyünk ide-oda, figyel rám.

De a legtöbb munkahelyen a targoncások a legnagyobb linkek kb, azt hiszik vagányak mert elvégeztek egy tanfolyamot, amit pl ha a munkahely áll, akkor előre le szokták zsírozni, hogy engedjenek át mindenkit, szóval még általában érteni is csak félig-meddig szoktak hozzá, borítanak, rongálnak mindent, aztán mindenki más meg 3x annyit dolgozik általában, mint ők. (Nyilván nem mindegyik targoncás ilyen, ha egy normális olvassa, nem kell magadra venni.)

tegnapelőtt 11:12
 26/45 anonim ***** válasza:

"Segít"? Bocs ezt a szót nem ismerem.

Megcsinálja a házimunkából ráeső részt. Nem kell "most azonnal", de azért tartson rendet maga után.

Ez az alap, de nem "segít", mert nem gyerek.

Te választottál magad mellé ilyen herét, lehetne szépen kidobni ;)

tegnapelőtt 18:14
 27/45 anonim ***** válasza:
Az én férjem kiveszi a részét a hàzimunkában, de azt mondjuk én sem értem, 5 óranyi munka mellett hogy nem tudod megcsinálni a háztartást.
tegnapelőtt 20:46
 28/45 anonim ***** válasza:
0%
Le leszek pontozva, de nem érdekel. Nem sminkelek, azzal nem megy az idö. Hajnalban, amíg alszik a család, lazán bedobom a mosást (családi ház), de panelban megértem, ha ezt munka után teszed. Mondjuk, ha 4-kor felkelsz, suliba/munkába indulásra kész a kaja. Porszívózás kész mikor hazaérsz, bár ha nem a kinti lábbelit használjátok bent, akkor heti 1x. Ha nem dobáljátok szét a cuccaitokat, nem kell annyit takaritani. Ha a suli után mész egyből takaritani, akkor úgy indulj el, hogy felmosod a konyhát. (most pl csak azokat irtam le, amik eszembe jutottak, hogy én mit csinálnék. Bár én már tuti mentem volna anyaszállóra)
tegnap 04:49
 29/45 anonim ***** válasza:

Nem "segít", hanem kiveszi a részét a teendőkből a közös otthonunkban.

Én hibrid munkarendben dolgozok, egy hét iroda, egy hét home office - ő mindig bejár. Úgy egyeztünk meg hogy alapvetően az irodai heteimen ő csinálja a házimunkát (2 órával korábban ér haza mint én mert sokkal közelebb van a munkahelye, rég végez mire hazaérek), a home office heteimen pedig én csinálom (szintén, elkészülök mire ő hazaér).

Aztán nyilván van hogy ettől eltérünk egyéb elfoglaltság, betegség, akármi miatt, de alapvetően így elég jól működik a dolog.

tegnap 13:19
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
28 Kelne fel a bánat 4 órakor főzni meg takarítani :DD
tegnap 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!