Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden családtagom a lusta, semmit meg nem csináló párjaimat védik, de miért?
Itt inkább az lehet, hogy túl házsártos vagy.
Alapvetően akkor nem csinál valaki házimunkát ha folyton le van baszva hogy nem úgy kell csinálni.
A családtagjaid minden bizonnyal konzervatívabb szemléletűek.
Ha a munkamegosztásban hiszel (ahogy én is), a kapcsolat elején tisztázd az igényeidet, hogy ne tudjanak házsártorsággal, kötekedéssel vádolni.
Nem tudom, ezt miért kell tisztázni az elején. Miért kellene szájbarágni alapvető dolgokat, egy felnőtt, épkézláb embernek?
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy egy párkapcsolatban két egyenrangú fél lakik egy ingatlanban, így azt együtt közösen kell rendben tartaniuk.
Vicces lenne, ha összejönnék egy férfival, és az elején sorban el kéne mondanom neki:
- Ha összekakilod a wc-t, ki kell magad után takarítani.
- A szemetet időnként le kell vinni.
- A szennyes ruhát nem csak a sarokba hajítjuk, hanem berakjuk a gépbe, kimossuk, utána kiteregetjük.
Szerintem ez még tök oké, ha a gyerek nyolcéves, de egy felnőtt férfinél komolyan ezeken végig kell menni? Egyenként? Utána egy szerződést is alá kell vele irattatni, két tanúval, hogy felfogta az utasításokat?
"Miért kellene szájbarágni alapvető dolgokat, egy felnőtt, épkézláb embernek?"
Mert nem felnőtt, épkézláb ember, hanem trónörökös. Ő a fiú, aki viszi tovább a nevet, a 462. Kis Pista lesz. Ennek megfelelően él, az anyja körülugrálja születésétől kezdve, nagyjából 20 éves koráig fényesre nyalja a valagát, ha vannak lánytestvérei, azokat is erre idomítja, aztán megmondja neki, hogy most már bizony találjon az ő aranyos, tündéri pici fia valami rendes lányt, aki ugyanígy hajlandó kiszolgálni. Az ifjú koronaherceg pedig ezt várja el a párkapcsolatban a nőtől, hiszen világéletében csak azt látta, hogy a nők körülugrálják a férfiakat, úgy, mint őt és az apját, esetleg a nagyapját. Ez a körülugrálás pedig egészen elképesztő mértéket tud ölteni még ma, a 21. században is.
"Szerintem ez még tök oké, ha a gyerek nyolcéves, de egy felnőtt férfinél komolyan ezeken végig kell menni? Egyenként?"
Igen. Még ma is vannak tömegével férfia a huszonéves korosztályban is, akiket anyuci túlbuzgósága nagyjából nyolcéves fejlettségi szinten betonoz be és ebből az életben nem hajlandóak kitörni. Inkább keresnek egy olyan nőt, aki az övékhez hasonló családban nőtt fel úgy, hogy anyuka már hatévesen kiosztotta, miért nem képes az öccse után rendet rakni, mikor az az ő dolga. Aztán az ilyen szolgalelkű, megalázott nőkkel összeállva továbbviszik ezt a nyomorék családmodellt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!