Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire erős szempont, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire erős szempont, hogy a párod jól keressen? Mi fontosabb ennél?

Figyelt kérdés

Van egy párkapcsolatom, ami 5 éve tart. Nekem pénzügyi szakmám van, nem keresek jelenleg nagyon jól, de a havi 600-700 nettót mindig megkapom, napi 4-6 óra munkàval, mellette vállalkozom, ami néha nagyon megy, néha csak viszi a pénzt…

A párom szakorvos, netto 1,4-et hoz haza, viszont a munkàja miatt nagyon gyakran feszült, stresszes, szomorú. Heti 60-70 órákat dolgozik, kivétel nélkül. Ha otthon van akkor is fekszik, szinte semmi mást nem csinál.

Emellett benne van már a korban, szülni akar, gyesre menni, stb.

Nem házias, fél évente max 2-3x főz, mindig rendelünk vagy hideget eszünk.

Nem takarít, max havi 1x, akkor is felületesen.

Mivel nekem sokkal több időm van és érzékeny is vagyok a higiéniára, én hetente takarítok és főzök, így kialakult egy szokás, de hiába mondom neki, hogy figyeljen jobban ezekre, mindig arra hivatkozik, hogy ő fàradt.

Nagyon pesszimista személyiség és leszív érzelmileg, viszont én minden egyes alkalommal feltöltöm őt, amikor hazaér és onnantól mondjuk az esetek felében jó a hangulat, szerethető személyiség. Jóindulatú, kedves, szép. Alakra nagyon az esetem, arcra átlagos, de a szex nagyon jó vele.

Elérkeztem egy pontra, és megbeszéltük, hogy szünetelünk, mert én nem érzem azt, hogy ezt a nagy rosszkedvet és életuntságot, amit haza hoz, tovább el tudnám viselni. Én is depressziós lettem mellette, engem ő a szexen kívül nem tölt fel, nem vidít fel soha.

Szüneten vagyunk, és közben megismerkedtem egy másik lánnyal, 12 évvel fiatalabb, nemrég diplomázott. Pályakezdő, lassan 4 hónapja munkát keres, de nem tud elhelyezkedni gyógytornászként sehol. Ha el is tudna, átlag körüli fizetése lenne szerintem legfeljebb, és nem tartom egy túl erős szakmának az övét.

Most nàlam van elég sokat, heti 3-4 napot, és nagyon durván jól megvagyunk. Minden, ami hiányzott az előző kapcsolatomból, azt itt megkapom. A depresszióm még mélyen bennem van, nehezen oldódom fel előtte is, de annyira pozitív személyiség, mindig nevet, beszédes, hogy azonnal kihúz és feltölt. Nagyon jó vele is a szex, és sokkal jobb testi adottsàgai is vannak, szebb az arca sokkal, hàzias, takarít és főz nàlam rendszeresen. Bár a kezdeti stàdiumban mindenki többet tesz bele, és ideje is van, mivel jelenleg nem is dolgozik és nem is tanul.

Nem akarok senkivel játszadozni, így dönteni szeretnèk, de már 2 hónapja rágódom, hogy kit engedjek el.

Anyagilag annyira elszaladt már a világ, hogy sokkal könnyebb életem lenne ebből a szempontból, ha két erősebb fizetéssel, jó szakmával kellene boldogulni. Az “exemet” lehet boldoggà tenné egy gyerek, és 180 fokot fordulna, és ha elmenne később magánkórházba dolgozni, akkor fele ennyi munkával keresne ennyit, vagy többet.

De ott a HA. Mi van, ha ezt a természetét nem tudja levetkőzni? Én egy életen àt képtelen vagyok ilyen kedvetlenül élni.

A fiatalabbik lány feltölt, teljesen megváltoztam rövid idő alatt, de az én keresetem kettőnknek a megélhetèsre elég. Ebből fejlődni nehezen lehet. Ha talál is munkát, vagy belekezd bármi másba, az sem milliós összeg lesz.

Ha őszintén belegondoltok a saját helyzetetekbe, akkor nàlatok mennyire fontos tényező, hogy a párotoknak milyen a jövedelme, anyagi helyzete?

Ennyire számíthat, hogy mellé esetleg több rossz tulajdonságot is elviseltek?

Vagy velem van a gond, ne legyek anyagias és simán legyek boldog és mással ne foglalkozzak?

Félek a jövőtől, és hogy később meg fogom bánni, ha rosszul döntök.

dec. 19. 11:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Vég se olvasom.

A szünet az a vége.

Lett más is.

dec. 19. 11:34
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

Bocsánat, de én sem olvasom végig.

Most úgy gondolom, elég, ha az aktuális páromnak van munkája, dolgozik, és nem lopja a napot.

(férfi vagyok)

dec. 19. 11:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú, te szerintem csak magadat szereted :D

Amúgy gondolom a másodikat válaszd. Hiszen az előbbitől már szabadulni akarsz.

De amúgy ezt ne nekünk kelljen már elmondani neked... Te tudod, mennyire vagy anyagias, hogy még a depressziót is bevállalnád érte...

dec. 19. 11:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Húh, ez most borzalmasan anyagiasnak hangzott. Tudom hogy fontos a pénz a megélhetés miatt, de.....

Ha engem csak azért választana egy férfi mert jól keresek és "kell" a pénzem a jó közérzetéhez..... akkor inkább ne válasszon engem.

Egy párkapcsolatban érző emberekről van szó, nem számokról, pénzről....

Nem azt mondom hogy mindenki csak az érzéseire hallgasson, mert tényleg kell pénz a megélhetéshez, de azért mennyire lélekölő ha valaki csak a pénzt látja a másikban vagy a szexet.

Egyébként arra is fel kell készülni, hogy mi van ha egyedül maradsz és úgy kell megélned. Szóval ne a másik pénzét számolgasd hanem a sajátodat elsősorban.

dec. 19. 11:48
 5/17 anonim ***** válasza:
63%
Eddig olvastam: "... nem keresek jelenleg nagyon jól, de a havi 600-700 nettót mindig megkapom, napi 4-6 óra munkàval,..."
dec. 19. 12:03
 6/17 anonim ***** válasza:

Fontosnak tartom, hogy jól éljünk, anyagi biztonságban, boldogan, ugyanakkor amit leírsz, hogy a kapcsolatban magában hogy érzed magad, amikor hazaérsz akkor mi fogad, feltölt vagy leszív-e a másik ember jelenléte, az bizony legalább ugyanannyira fontos, ha nem jobban.

Mondjuk heti 60-70 órás munka mellett nem lep meg, hogy az exednek (nevezzük nevén a dolgokat) nem volt energiája és kedve még háziasszonykodni is, nekem sem lenne, pedig alapból én is igényes vagyok a környezetemre és szeretek is sütni-főzni. De hát van az a szint, amikor nem lehet, nincs még erre is energiája az embernek. A depresszió is inkább amúgy szerintem ez lehet, hogy stresszes a munkája, sokat vár el tőle, pihenni sem tud igazán, feltöltődni, stb, teljesen kimerül az ember, ha sokáig csinálja ezt a fajta hajtást. Ha elmenne egy évre pihenni és feltöltődni, biztos vagyok benne, hogy az exed is egy olyan ragyogó, élettel teli személyiséggé változna, mint a frissdiplomás kislány, akinek az égvilágon még semmi gondja sincs és nem is nagyon volt. Így könnyű életvidámnak lenni :D És ez most nem kritika felé, ez a normális egy huszonévei elején járótól, ne is érjék bajok és nehézségek még sokáig, de hát nyilván ez nem fenntartható egész életére. Az exed viszont olyan hivatást választott, ami ezzel jár. Neked ez láthatóan nem fér bele, így egyértelmű, hogy ennek így jövője nincs. A gyerekvállalás sem különösebben pihentető, elárulom, de azt hiszem, nem kellek hozzá én, hogy ezt elmondjam, alapból a babázósdi nem arról híres, hogy olyan rettentően kisimultak és pihentek lennének az anyukák mellette.

Viszont ha neked olyan terveid vannak, amihez most több pénz kellene, stabilan, akkor lehet, hogy nem egy pályakezdővel érdemes gondolkodnod. Gyógymasszőrként még akár lehet is sikeres, évek múlva lehet magas bevétele, miért ne lehetne, magán úton mindent jól lehet monetizálni, de az nem egyik napról a másikra történik, miután még tapasztalata sincs. Ha neked nincs türelmed (és főleg: bizodalmad) ezt kivárni, akkor ez is halott ügy. Vagy hát, a másik opció, hogy nem a másik féltől várod a jó világot, hanem keresel valakit, aki hozzád hasonló fizetésből él, és esetleg hasonló munkakörben, vagy legalábbis időbeosztásban. Budapesten multis környezetben elég sok nő van, aki kényelmes, stresszmentes irodai munkát végez, hasonló fizetésekért (én is ilyen vagyok, azért is tudom mondani ilyen határozottan), és akkor nincs meg ez a nyomás rajtad, amit most érzel.

dec. 19. 12:04
 7/17 anonim ***** válasza:
54%

1, dolgozz napi 8órát +a vállalkozás és nem kell nézned a nők fizetését. És lehetsz azzal akit szeretsz.

2, maradj a szakorvossal, vegyetek fel takarítőnőt aztán maradj boldogtalan.

dec. 19. 12:06
 8/17 anonim ***** válasza:

Olvasd végig a kérdésed, szerintem már benne van a válasz. Nem az a lényeg, mi mennyire vagyunk anyagiasak, hanem hogy te milyen életet szeretnél, neked mi az értékrended. Nekem meg nem fordulna a fejemben a pénz miatt olyasvalakivel együtt maradni, akivel se minőségi időt nem tudok együtt tölteni, se a hétköznapok során nem partner, nem érzem magam boldognak mellette, de ez én vagyok.

Viszont ne a HA részre alapozva hozd meg a döntést. Az emberek még fiatalon is nehezen változnak, nem hogy később. Ráadásul ő nem is adta semmilyen jelét, hogy változtatni szeretne, ez kvázi csak a te vágyálmod. Úgy tedd mérlegre a korábbi kapcsolatod, amilyen jelenleg, mert nagy valószínűséggel ez így is fog maradni. Egy esetleges gyerek mindent fog csinálni, csak nem "megjavítani" a dolgokat, nem mellesleg az a véleményem hogy ilyen körülmények közé borzasztó nagy felelőtlenség is lenne gyereket vállalni, az anyagiakon kívül semmit nem tudtok neki biztosítani. Illetve ahogy korábban írta más, az is lehet opció, ha ennyire félsz az anyagi bizonytalanságtól, hogy te leszel a saját sorsod kovácsa és többet dolgozol.

dec. 19. 12:54
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

Egy nagy barom vagy, a pénz ennyire érdekel.

Az "exed" meg otthagyhatná ezt a szar melót, csinálhatna magánrendelőt, kevesebb idő, és úgy csinálja, ahogy akarja.

dec. 19. 12:55
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú, szörnyen hangzik, amiket leírtál, a hozzáállásod.

Amúgy meg, bocs, bár nem írtad, a vállalkozásodra mennyi időt fordítasz, de tudjuk, hogy lényegesen jobban ráérsz, mint az orvos párod/exed, akkor mégis miért tőle várod elsősorban a főzést, takarítást? Talán azért, mert punci van a lába között? Véleményem szerint az az igazságos egy együttélős kapcsolatban, ha az vállal többet, aki jobban ráér, kevesebbet dolgozik, fizutól, nemektől függetlenül. De egyébként meg nettó 2 milliónál (a kettőtök fizuja kb. összesen) simán bevállalható szerintem hetente takarítónőt hívni, menüzni/rendelni kaját sűrűbben.

A többire nem írnék szívesen, látszik, hogy egyik nőhöz se fűz érzelem, ami egy komoly kapcsolatban azért feltétel lenne, fontosabb, mint a pénz, meg az, hogy kinek jobb picit a segge.

dec. 19. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!