Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Úgy döntöttem férjemmel külön...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy döntöttem férjemmel külön szobába alszunk sok veszekdés miatt már elegem van 2 közös gyerekünk van ezért így jó de nem tudom meddig . Ő próbálkozik de én eldöntöttem elég volt ! Így lehet együtt élni ? Ő szerintem nem költözne el !

Figyelt kérdés
tegnap 12:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

nagyvalószinűség szerint egy bántalmazóval élsz együtt

ime bántalmazás jelei:

• az élet nem tisztelése

• jogosultságtudat (nekem jár, én vagyok a fontos)

• egoista, másokra nem figyelő, érzéketlen magatartás

• előjogok önkényes megteremtése

• önbíráskodás

• hatalom- és uralkodási vágy

• életellenes hierarchikus gondolkozásmód (agresszív, alá-fölérendelő)

• tárgyiasítás

• birtoklási vágy

• felelősségvállalás hiánya

• felelősség igazságtalan áthárítása (Látod mit hoztál ki belőlem?)

• mások hibáztatása felelősségvállalás helyett (Ez azért van, mert te…)

• kizárólag, vagy nagyrészt a külső körülmények okolása

• a magánszféra és a tulajdon nem tisztelete

• mások idejével való egyoldalú rendelkezés (Hol voltál? Miért nem voltál itthon 6-ra?)

• a másik mindenkori elérhetőségének elvárása

• indokolt együttműködés hiánya

• egyoldalú látásmód

• kettős mérce

• bántó és ártó kritizálás

• megszégyenítés

• gúnyos, sértegető, megalázó beszéd és bánásmód

• lekicsinylés és felsőbbrendűségi érzés

• az igazságtartalom elferdítése, félremagyarázása és hazugság

• féltékenykedés

• kötekedés

• kontrollálás (szobába bezárás, lefogás, ajtó elé állás)

• elszigetelés másoktól (barátok, családtagok, munkatársak)

• korai elköteleződés

• fenyegetőzés

• öngyilkossággal való fenyegetés

• dühkitörések

• tárgyak dobálása

• az erőszak vicc(es)nek való beállítása

• gaslighting (önmagunk megkérdőjelezése a manipuláló bántalmazó hatására – érzések, emlékek stb.)

• ignorálás (a másik szándékos semmibevétele és mellőzése)

• szexizmus

• állatkínzás

• tárgyiasító szexualitás

• a szexuális kapcsolat kierőszakolása, vagy büntetésből megvonása

A bántalmazás formái:

1. Szóbeli/verbális bántalmazás

megalázás, gúnyolódás, sértegetés, megszégyenítés, lekicsinylés stb.

2. Lelki bántalmazás/lelki terror

manipulatív bűntudatkeltés, ignorálás (semmibe vétel), fenyegetés, megfélemlítés, zsarolás, zaklatás, féltékenység, korlátozás, elszigetelés, ellenőrizgetés, kedvenc tárgyak összetörése, házi kedvencek „büntetésből” való megkínzása stb.

3. Testi bántalmazás

lefogás, szorítás, lökdösés, rúgás, verés, leköpés, fojtogatás, harapás, kínzás, szabad mozgás korlátozása, emberi szükségletek megvonása (alvás, evés-ivás, tisztálkodás, gyógyszerek bevétele vagy azok tiltása) elhanyagolás stb.

4. Szexuális bántalmazás

nemi erőszak, szex kikényszerítése (akarat ellenére kierőszakolt testhelyzet/póz, mód és/vagy stílus), fogamzásgátlás módjának kényszerítése (fogamzásgátló tabletták szedésére, illetve egyéb fogamzásgátló szerek használatára való rábírás vagy azok megtiltása, óvszerhasználat megtagadása kényelmi indokokra hivatkozva), szülészeti erőszak (traumatikus, tárgyiasított szülés), nőgyógyászati erőszak (pl. megalázó, bántó vizsgálati magatartás)

5. Gazdasági/anyagi bántalmazás

anyagi függésben tartás, anyagi javak önhatalmú elvétele, kicsalása és bitorlása, anyagi kihasználás

KÉRJ SEGITSÉGET!!

tegnap 14:02
 22/26 A kérdező kommentje:
18 és 19 kommentelő válaszolva ! Amikor kijöttünk Németbe 2023 én elmentem dolgozni mert ő nem talált munkát én dolgoztam kb 8 hónapig utána ő dolgozott aztán 2024 ujra én dolgoztam mert megszűnt a munkája 5 hónapot ! Itt más az Ovoda most kaptunk helyet de alig voltunk óvodába betegek vagyunk . Beszoktatás alatt vagyunk ! Ha minden jól megy Januárba már megyek dolgozni !
tegnap 15:34
 23/26 A kérdező kommentje:
20 as kommentelő heti 3 szex vagy 4 az kevés ? 😄😄
tegnap 15:34
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Azta, tehát 8+5 hónapot már dolgoztál? Wow!
tegnap 15:44
 25/26 A kérdező kommentje:
Igen mióta a legkisebbik megszületett az előtte is dolgoztam gyeden vagyok 3 éves koráig elvileg csak ugye mi kijöttünk Németbe így lemondtam. Nagy fiam 7 hónapos volt mikor már dolgoztam szóval előbb kérdez mielőtt itélsz . Mindig is dolgoztam nem vagyok lusta nő !
tegnap 15:50
 26/26 A kérdező kommentje:
Itt Németbe más az Ovoda itt várni kell hogy bekerüljön a gyerek ha nincs hely !
tegnap 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!