Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Működhet-e egy párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet-e egy párkapcsolat egy alkoholt sosem fogyasztó, határozottan kerülő lány/nő és egy olyan fiú/férfi között, aki néha szeretne meginni egy-egy sört vagy aperitivet/pohár bort az ebédhez?

Figyelt kérdés

Szeretném tisztázni, hogy nem alkoholistáról van szó egyik fél esetében sem. Sajnos egy sima Google keresés a témában egyből "alkoholizmus kezelése" stb cikkeket ajánl.

Pedig itt csupán arról van szó, hogy az egyik fél pl egy baráti összejövetelen társasozás mellett szívesen elfogyasztana 1-2 sört, a vasárnapi ebéd előtt szívesen koccintana egy aperitivvel, utána pedig meginna egy pohár bort. Ritkán benne lenne akár durvább bulizásban is, amikor ennél több alkoholt fogyasztanak baráti körben, de ez tényleg évi 2-3 alkalom.

Ezzel szemben a partner soha életében nem fogyasztott még kb alkoholt, nem volt "részeg" és nem is óhajtja kipróbálni. Neki egy baráti összejövetelnek nem része az, hogy a barátaival elfogyasztanak egy üveg bort közösen, vagy ha a barátai meg is teszik, ő nem vesz részt benne.

Nyilván alap esetben mindkettő fél tiszteletben tartja a másik igényeit és akaratát, nem kényszeríti bele semmibe. Viszont az a kérdés, hogy ez hosszabb távon működhet-e egy kapcsolatban? Hiszen a pár sohasem fog együtt "bulizni", és felmerülhetnek a "miért kell ezt csinálni" kérdések.

Ha van ilyen jellegű tapasztalatotok szívesen meghallgatnám a véleményeiteket.

nov. 13. 07:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én így éltem 12 évig a volt férjemmel, soha sem okozott problémát.
nov. 13. 10:36
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Nálam felejtős egy ilyen ember. Ha koccintani se hajlandó akkor még paraszt is.
nov. 13. 13:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha nem itthon bűzöli össze a házat ezekkel az italokkal, felőlem működhetne. Én nem szeretem az alkoholt, egyszerűen büdös, és szar az íze🤮. Ezért egyáltalán nem iszom. A férjem néha iszik rövidet,pl ha meghívnak minket vendégként esküvőre, vagy szenteste anyósnál ha van és amúgy is kibontanák, ilyesmi. Sört, bort, pezsgőket ő is utálja. A kapcsolatunk jól működik.
nov. 13. 17:14
 14/17 anonim ***** válasza:
43%
Kellő toleranciával működhet. Nálam nem működött, elváltam 3 év után. A volt férjem időközben a néha ivóból alkoholista lett. Így 0 tolerancia alakult ki nálam. Én 22 éves korom óta nem iszom alkoholt, szilveszterkor sem és már elmúltam 40 is pár éve.
nov. 13. 17:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Hatos neked párkapcsolat sem való :D
nov. 14. 15:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk működik 17 éve. Én egy kortyot sem iszom, soha nem is ittam, férjem szokott sört inni főleg melegben vagy fröccsöt a vacsorához. Mivel ennyitől nem lesz ittas, így ez nem probléma. Bulikban is mindig iszik alkoholt, de tudja hol a határ és nem nekem kell figyelmeztetnem. Ettől tudunk együtt bulizni, én vagyok a biztos sofőr. Az első férjem alkoholista volt, azért hagytam el.
nov. 20. 20:07
 17/17 anonim ***** válasza:
"a pár sohasem fog együtt "bulizni" - Ha nekik különböző dolgot jelent a bulizás, akkor lehet, hogy nem.
nov. 24. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!