Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet-e egy párkapcsolat egy alkoholt sosem fogyasztó, határozottan kerülő lány/nő és egy olyan fiú/férfi között, aki néha szeretne meginni egy-egy sört vagy aperitivet/pohár bort az ebédhez?
Szeretném tisztázni, hogy nem alkoholistáról van szó egyik fél esetében sem. Sajnos egy sima Google keresés a témában egyből "alkoholizmus kezelése" stb cikkeket ajánl.
Pedig itt csupán arról van szó, hogy az egyik fél pl egy baráti összejövetelen társasozás mellett szívesen elfogyasztana 1-2 sört, a vasárnapi ebéd előtt szívesen koccintana egy aperitivvel, utána pedig meginna egy pohár bort. Ritkán benne lenne akár durvább bulizásban is, amikor ennél több alkoholt fogyasztanak baráti körben, de ez tényleg évi 2-3 alkalom.
Ezzel szemben a partner soha életében nem fogyasztott még kb alkoholt, nem volt "részeg" és nem is óhajtja kipróbálni. Neki egy baráti összejövetelnek nem része az, hogy a barátaival elfogyasztanak egy üveg bort közösen, vagy ha a barátai meg is teszik, ő nem vesz részt benne.
Nyilván alap esetben mindkettő fél tiszteletben tartja a másik igényeit és akaratát, nem kényszeríti bele semmibe. Viszont az a kérdés, hogy ez hosszabb távon működhet-e egy kapcsolatban? Hiszen a pár sohasem fog együtt "bulizni", és felmerülhetnek a "miért kell ezt csinálni" kérdések.
Ha van ilyen jellegű tapasztalatotok szívesen meghallgatnám a véleményeiteket.
Általában a túl nagy különbségek okoznak gondot egy párkapcsolatban illetve a elfogadás hiánya.
Mivel itt ezek nem állnak fent, nem hiszem, hogy gondot okozna.
Attól függ miért kerüli. Családi okai vannak? Vagy csak nem szereti az ízét?
Férjem nem szereti, ezért nem iszik soha, de nem szól bele, ha én megiszom egy pohár bort. Ezen nem megy tönkre a házasságunk, szóval...
Én ilyen nő vagyok, és részemről tuti nem működne.
Volt már, hogy kipróbáltam. A kis sörike is meglátszott az illetőn, büfögött, fingott tőle, a pohár bortól meg álmosabb, ügyetlenebb lett. Nem hiányzik hogy undorítóskodjon előttem, vagy véletlen rálépjen a háziállatomra, mert ellazult az italtól és nem tud annyira odafigyelni.
Büdös is lesz a szaga az alkoholtól. Taszító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!