Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Félek az anyósékkal való...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek az anyósékkal való találkozástól?

Figyelt kérdés

Eddig párom nem állt keszen a családnak bemutatásra, de már 1 eve együtt vagyunk, és pár hónapon belül az összeköltözést tervezzük. Erre egyikünk sem állt készen eddig.

Viszont, az ő családját amiatt is titkolta kvázi, mert vannak nehéz dolgaik, ahogy ő fogalmaz. Párommal egyikünk sem az a kifejezetten a rendmániás fajta. Én egy kicsit jobban igénylem a takarítást, de ha szanaszét vannak a cuccaim mert van olyan hetem h alig járok haza, nincs idő rendet rakni, az úgy annyira nem zavar...

Az ő édesapja nem ilyen, totál rendmániás, elmondások alapján sincsen semmi közös bennünk, talán az anyukájával sem nagyon. Az apa olyan kritikus, hogy az egyik gyerekèt felig el is marta a családból. Nem szívesen jár haza.

Én gondolom, hogy párom ettől meg akart kímélni, de így sanszosan tenyleg kapni fogom az ívet hogy nem vagyok egy tip-top háziasszony.

Volt olyan srác, akivel ezt így közöltem és nem is folytatta velem az ismerkedest, mert ő ruházatban is egy élére vasalt ember, én meg nem vasalok...

Főzni tudok, szeretek, de semmi extrát, mert nincs kinek nagy kajákat főzni, szinte sosincsenek nálam vendégek, mert az Isten háta mögött lakom és ide a barátaim se jönnek el, inkább városban kávézunk, vagy fogad az, akinek ez megy meg szereti a vendéglátósdit.

Én is tudom, hogy ezek nem szimpatikus tulajdonságaim, de introvertált vagyok, inkább élek a fejemben, mint a fizikai valóságban, a humorom is elég elvont, sok kritikát kaptam már az életem során, meg elég sokat jártam pszichológushoz, hogy elfogadjam, nem lehet mindenki olyan, mint amit a nagy többség elvárna.

De eléggé aggaszt, hogy ezek alapján rendesen kapom majd az ívet anyóséktól. :/

Azt már meg se említem, hogy sokat meséltem az anyukámnak is páromról és neki egyáltalán nem szimpatikus már így messziről sem...

Miért nem lehet ez egy kicsit könnyebb?? Miért ilyen kritikusak a választott párunkkal a szülők? :/

szept. 1. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbálsz introvertáltként megfelelni. Ez nagyon nehéz. Inkább nem próbálnék. Én is ilyen vagyok, de szerencsére eljutottam addig, hogy nem kell megfelelnem. Azt csinálok amit akarok. Így lehet szeretni nem fognak, de elfogadnak.
szept. 1. 11:34
 2/7 A kérdező kommentje:

1-es ez nagyon nehéz. Az elfogadás szeretet nélkül gyötrelem. Ilyesmiket áteltem pl: egyetemen. Egy csoportban voltunk, 12-en el kellett fogadni hogy így kell együtt dolgozni, de pl: nekem egy lánnyal nagyon nehéz volt így. Ők ott 3-an nagyon jó barátok maradtak egyetem után is, velem elvágódott a kapcsolat. Lehetetlen lett volna fenntartani. De ez, hogy a rokonaid nem válogathatod meg, piszok nehéz. Pl: nekem segít h 200 km-re élek anyámtól. Pont azért, mert egy nagyon kritikus ember, neki soha semmi nem jo, amit én csinálok.

Láttam olyan anya-lánya kapcsolatokat, amik példaértékűek. Mas kérdés, hogy én egy kisvárosban nem igazán tudtam volna érvényesülni, mert nem lett volna munkalehetőség sem. Hiába vagyok intro, itt minden is van, nem Budapest, de minden szinten más minőség mint a télen kihalt kisváros, ahol felnőttem.

De akárhová mész, szerencsére a baràtokat te választod, a rokonokat, kollégákat, sulistársakat nem... meg a lakótársakat. Na az egy pokol volt introként.

szept. 1. 11:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Valamit valamiért. Ha nem tudsz változtatni az introságodon, akkor szenvedni fogsz. Azért valami tervet lehetne készíteni.
szept. 1. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem lehet ez egy kicsit könnyebb?? Miért ilyen kritikusak a választott párunkkal a szülők? :/"

Én csak a saját szüleimről írhatok. Ők a legjobbat akarják nekem és mivel anyukám 32 évet leélt apukámnal, nem hallottam őket veszekedni egy eseten kívül, inkább mindig megegyeztek, szépen beszéltek egymással ki merem jelenteni, hogy nagyon jó emberismerők voltak, voltak tapasztalaitak és azért egyből tudták, hogy ki akar engem úgy ahogy vagyok és ki nem, ki meg akarna változtatni.

Egyébként ha a pasid anyja apja olyan amilyen a párod szerint, de én személy szerint egyáltalán nem alapoznék rá. Majd ha látnám, tapasztalnám, hogy tényleg olyanok akkor nagyon ritkán látogatnék el hozzájuk persze csak ha hívnának.

Az introvertráltság egy dolog, én is az vagyok, de magasról tettem arra, hogy kinek mennyi ismerőse, barátja van mert az én barátaim az enyémek. Nekem úgy tűnik, hogy valamilyen trauma áll amögött, hogy most te félsz. Te saját magadnak nem tudsz megfelelni és azért hiszed, hogy másoknak se tudsz. Azt elfelejted, hogy nem muszáj. A tisztelet oda-vissza működik kérdező! Ráadásul te élsz/vagy a pároddal, nem ő velük. Kit érdekel, hogy mit mondanak rólad? A párod még veled tart, nem hallgat rájuk, vagy megvéd az a fontos. Nemde?

szept. 1. 12:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Újabb kérdés, ahol legalább írt a delikvens többet is, mikből kiderül, hogy a sorok közt kell olvasni és valójában nem is az a kérdés, sem a probléma, mint ahogy hiszi.
szept. 1. 21:19
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ös, én szeretném tudni, mi a probléma szerinted, mert szívesen visszamegyek pszichológushoz, csak az ingyenes állami pszichológusomhoz már nem járhatok többet, megmondta hogy abban a keretben neki nincs eszköze mást mondani/mutatni, amit màr átbeszéltünk.
szept. 1. 21:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mitol felsz? Ez egy uj lap. Orultok, hogy talalkoztok, hogz megismeritek egymast, ennyi
szept. 2. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!