Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hitele engem is terhel?
Figyelt kérdés
Párom nemrég hozzám költözött és szóbajött,hogy az ügyintézések,orvos stb miatt jo lenne bejelentkeznie hozzám mint állandó lakcím,viszont attól tartok ha nem fizeti a hiteleit amik vannak neki engem találnak meg mivel ez saját lakás és a végén a lakást viszik(jó nem ennyire extrém az eset de mégis mivan ha....)
Arra lennék csak kíváncsi,hogy ha bejelentkezne hozzám akkor az adósságainak lehetne rám valamilyen negatív hatása?
Természetesen a te tulajdonod csak akkor terhelhető más hitelével, ha ezt te is aláírtad. Kezességet vállaltál, ilyesmi. De ennek meg köze nincs a lakhelyéhez.
júl. 31. 07:37
2/25 anonim válasza:
Semmi köze az adósságainak, ahhoz, hogy hova van bejelentve! Ha albérletben lakik, ott is odalenne bejelentve, és a főbérlőnek semmi köze a dolgaihoz! Az adósságait, csak a saját tulajdonú dolgaiból vonhatják le, a lakás meg a te neveden van a tied. De ha ennyire nem bízol benne, kérhet ideiglenes lakcímet is, az is megfelel neki.
júl. 31. 07:37
3/25 anonim válasza:
Rád nem, ha csak nem el kell majd tartanod, mert nem marad fizetése.
júl. 31. 07:38
4/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,megnyugtattatok:) nekem sosem volt még hitelem es nagyon tartok is tőle,inkább lemondok dolgokrol mint sem felvegyek valamennyit...igy nem igazán vagyok képben ezzel a témával:)
júl. 31. 07:50
5/25 anonim válasza:
Ha kezes vagy, nem fizet, akkor te állsz mindent, akár a vagyonod végrehajtásáig.
Ahol lakik, ahol be van jelentve, a végrehajtó visz mindent, ami fedezi az adósságot és a végrehajtó hasznát.
Nálunk az egyik tulajdonos járt így.
júl. 31. 08:09
6/25 A kérdező kommentje:
5-ös
De csak ha kezes vagyok akkor van ez igy ugye?
júl. 31. 08:12
7/25 anonim válasza:
#5 Ha kezes! De itt nem ez volt a kérdés! Ha kezes akkor tök mindegy hol lakik, és nála van e bejelentve vagy sem, akkor is tőle vonják az adósságot, de ezzel nincs összefüggésben, hogy jön ez ide? Nem írt semmi olyat, hogy ő kezes!
júl. 31. 08:14
8/25 anonim válasza:
Ha nem tulajdonosa a lakásnak, illetve nem haszonélvező, akkor nem terhel téged semmi. Kivéve, ha kezes vagy, ahogy az 5-ös is írta. Az, hogy oda van bejelentkezve, nem számít, csakis ő az adós.
N (van hitelem, képben vagyok :-)
júl. 31. 08:15
9/25 anonim válasza:
#6-os kérdező, most írtam valaszt a 7-ben! Az, hogy kezes vagy-e vagy sem csak tudod nem? Ha nem vagy kezes nincs miről beszélni. Az 5-ös válasza nem tudom, hogy jött ide, minden józan paraszt tudja mit jelent kezesnek lenni, de ez szóba sem került! Arról volt szó, hogy lakcímre bejelentkezik, mi köze annak ide?
júl. 31. 08:17
10/25 anonim válasza:
A lakást biztos nem viszik, de az ingóságokat esetleg igen. Gondolom nincs mindenről számla, hogy az tényleg a tied. Orvoshoz elég az ideiglenes lakcím is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!