Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszálljak olyan ház felújításába anyagilag, amihez semmi közöm,de két éve benne élek,és a jelenlegi barátomé? Vagy,ha instabilnak érzem a kapcsolatot, akkor csak fizessem a rezsit, meg esetleg némely közös költségeket,és ennyi?
Figyelt kérdés
2024. jún. 15. 21:35
11/24 anonim válasza:
" de volt aki a házasokat is írta és a külön vagyon akkor is külön vagyonnak számít. "
Én írtam, és tudom, hogy az örökre a magánvagyona marad, de egy válásnál van vagyon megosztás, ahol ez is számít, míg a kérdező esetében beleöl ki tudja mennyit, és soha nem fogja viszont látni egy esetleges szakításnál, hacsak nem akar bíróságra járni.
12/24 anonim válasza:
#11! Értem én, de a házassági vagyonmegosztásnál is bíróságra kell járni 🤣 Pont ezek a perek szoktak a végtelenségig húzódni.
13/24 anonim válasza:
jó, de a válásnál egyébként is kell bíróságra menni és nem neki kell bizonyítani, hogy az valóban az ő pénzéből ment, mivel eleve közös vagyon van. Szóval mindenképpen sokkal rizikósabb a kérdező esete,, mint egy házasság.
14/24 anonim válasza:
Ha szereted, ja. Normális. Nem szabad önzőnek lenni. Nyilván ő is viszonoz feléd szavak, kédések nélkül. Nem?
15/24 anonim válasza:
Nem olvastam végig, elég a bevezető. Más ingatlanában SOHA, érted, SOHA nem szállsz be anyagilag semmilyen olyan kiadásba, amit nem te okozol (rezsirész, esetleg kár, amit te csinálsz), és nem tudsz megfogni és vinni, ha arra kerül a sor. Teljesen mindegy, milyen minőségű a kapcsolat. Ez nem a romantikus lányregények kora, amikor a józan eszedet mindenféle érzelmi maszlag mögé lehet sorolni...
16/24 anonim válasza:
Nehogy! Ha a barátod nyomás alá helyez, akkor a bútorokat, háztartási gépeket vállald be, amiket majd magaddal tudsz vinni. Persze ne beépíthető legyen.
17/24 anonim válasza:
Kérdező, itt a sok hozzászóló javasolja, hogy nehogy beszállj, semmit, egy tűt se fizess. Nos borzalmas vélemények. Egy pár vagytok. Azért vagytok együtt, mert szerelem van. Neki lakása van, ott laktok. Akkor mi a kérdés? Nem arra kell gondolni, hogy mi lesz ha.. jó. Ott segíts ahol tudsz. Alap van. Fejleszteni kell.
18/24 anonim válasza:
17
Te aztán nagyopn naív vagy. De, arra is kell gondolni, hogy mi lesz ha. Minden normális ember gondol rá. Persze, ha te sz.rod a milliókat, akkor hajrá.
19/24 anonim válasza:
18# ezzel az erővel nd végy lebegőt mert lehet mérget, káros gázt lélegzel be. Naiv vagyok lehet, de eszem ágában sincs úgy élni, hogy rosszol érzem magam, van, de nem adok, mert kuporgatok. Értitek remélem?
20/24 anonim válasza:
17, oké, hogy egy pár, de ha szétnennek(kapcsolatok 50-60) százaléka, és a lány mondjuk bukta egy saját lakás önerejét vagy akár egy kauciót egy normális albérlethez, az azért elég ciki tud lenni. És nem valószínű, hogy a pasi önként, dalolva kiadja a lány ráfordításának amortizációval csökkentett részét. Ha ad a lány, kapjon tulajdonrészt az ingatlanban a ráfordítás araányában. Az tiszta sor. Vagy vegy a bútorokat, gépeket, amiket aztán el tud vinni. Ez a rög magyar valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!