Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszálljak olyan ház felújításába anyagilag, amihez semmi közöm,de két éve benne élek,és a jelenlegi barátomé? Vagy,ha instabilnak érzem a kapcsolatot, akkor csak fizessem a rezsit, meg esetleg némely közös költségeket,és ennyi?
Kizárt. Es szerintem ilyenre mégcsak meg se kérhetné a párját vki, hogy az ő házát ujitgassa meg növelje annak értékét. Ha házasok, sem. Mivel a másik ha szakitas válás van 1 bőrönddel távozik es a családba is beleölt pénze is csak úszni fog. Nemhogymég másnak a házába beleölt pénze.
Én gyüjtenék magamnak ha neki van lakása nekem is legyen akkor. Ugy az igazságos csak.
Ha stabilnak érzed, akkor sem!
Más ingatlanának a felújításába nem fizetünk bele.
A barátod sem semmi, ha hagyná! Én biztos nem engedném egy pasinak sem, hogy bármibe is belefizessen a lakásomban, max. tisztasági festés, mert csak bonyodalmak lesznek belőle.
5
Majd ha férj-feleség lesznek, gyerekekkel, közös vagyonnal, akkor más.
Ha egyedül élne, akkor is ugyanúgy kéne felújítani.
Akkor adjon neki tulajdonjogot is ne csak a pénzt várja a másik ha már 20 évig ugyis egyutt vannak.
(Amugy lakastv szerint is ugy van albérletnél is hogy a főbérlő köteles a rendeltetesszerű állapot fenntartására tehát ha pl leamortizálodott a vizbojler az evek alatt(nem rongálás stb esete)a főbérlo koteles azt is cserélni.)
#6! Persze, én is azt vallom, nem is szállnék be, de volt aki a házasokat is írta és a külön vagyon akkor is külön vagyonnak számít. Erről jutott eszembe.
Kéne, de azt egyedül is lakná le. A lakás nélküli fél meg az alatt bőven kiszórná a felújítás árát albérletre. Szóval itt a "lakásos" fél jár rosszabbul, mintha külön lennének, a másik meg jobban.
De mondom, én "instabil" kapcsolatban lakástól függetlenül se élnek senkivel, szóval megértem, hogy ne adjon bele, csak eljátszottam a gondolattal, mert azt sose nézzük, hogy együtt maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!