Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ha a feleségetek fáradt, rosszkedvű vagy rosszul érzi magát, akkor megcsináljátok a főzés, házimunka őrá eső részét is?
A férjem mindig megcsinálja az ő részét, viszont ha látom rajta h fárasztó hete volt vagy bármi baja van, akkor én megcsinálok helyette kb mindent, még mielőtt belekezdene.
Fordítva ez nincs így.. persze ha az ágyból nem tudok felkelni akkor megcsinál mindent, de egyébként eszébe se jut.
Tudom hogy ez ilyen hülyeségnek hangzik, és csak meg kéne kérnem rá, de egyelőre nem tudom, kérjek-e egyáltalán ilyet? Egy kis figyelmesség jól esne. Csak nem tudom hogy reagálna, nem gondolná azt h csak nincs kedvem a házimunkához, ezért kitalálom h fáradt vagyok? Az érdekelne elsősorban, másoknál hogy megy ez.
Szerintem ez tök alap dolog, hogy megcsinálok valamit amit éppen megkellene csinálni, ha a másik fél éppen beteg és nem pedig várok, hogy majd megcsinálja ő, ha jobban lesz.
Ezt nem kérned kell, hanem leülni vele beszélgetni és elmondani, hogy jól esne egy kis figyelmesség tőle és nem kell ám megvárnia, hogy te megcsináld majd, mert most épp nem vagy jól.
empátia hiány, ezt nem fogod belenevelni akkor sem ha megszakadsz, ideig óráig megy, ez egy alaptulajdonság ami vagy van vagy nincs, nem fog kifordulni az egyénisége automatából nem megy neki, ahogy neked, ha ezt szeretnéd, ha megkéred rá akkor menni fog, de csak akkor.
Alapból egy empatikus emberrel kell megismerkedni, ami úgy megy, hogy az elején mielőtt családot alapitasz ezeket az fontos ismérveket keresed a másikban.
Én a férjemet eleinte megkértem, hogy csinálja meg helyettem, mert fáradt vagyok. Azóta már kérni se kell, szó nélkül megcsinálja. Van hogy hazajön és látja hogy a kanapén fekszek és a tv-t bámulom. Rosszul érzed magad? Igen. Oké, itt egy tea idd meg, utána megfőzi a vacsorát, elmosogat, eltakarít. Fordítva persze, én is megcsinálom ezeket.
Pedig volt olyan párom aki ilyenkor beszólt h a kanapén lustálkodok. Pedig ennyi figyelmesség szerintem elvárható, szóval te is kérd meg nyugodtan a párodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!