Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vállalkozó csajok! A (nem vállalkozó) párotok hogy viseli, hogy sokat vagytok elfoglaltak?
Nálunk az a helyzet, hogy a párom sokkal egyszerűbb gondolkodású nálam, nyugodt, kényelmes ember, aki egy évben 1-2 nyaralásra vágyik, közös otthonra, majd gyerekekre, 8 órás állandó munkahelyre és stabilistásra. Én pedig az az örök nyughatatlan nő vagyok, aki folyton agyal, jegyzetel, jelenleg futó projecteken gondolkozik, nálam nincs 8 órás munkaidő, mert ha dolog van és elmerülök benne, akkor képes vagyok reggel 10től másnap hajnal 3-4ig megállás nélkül a gépen dolgozni. Eközben persze a párom hazajön, eszik, fürdik, valamit motoszkál a házban, de látszik rajta, hogy unatkozik, társalogni próbál, de érzi rajtam, hogy szellemileg nem vagyok ott, nem egy síkon mozgunk ezeken a napokon. Ez inkább időszak nálam, eltart 1-2 hetet, amikor benne vagyok valaminek a sűrűjében, majd lenyugszom, visszatérek a mindennapokba és igyekszem társ lenni, amikor tudom, haza fog jönni a párom és időt kell vele is töltenem. Viszont az a havi 2 hét magamba zárkózás intenzív, nem főzök, nem takarítok, pizsamában ülök a gép előtt, fülemre szorított telefonnal és gyes konttyal, egyáltalán nem érdekel a kinézetem vagy a környezetem. A párom támogató, nagyon, viszont látom rajta, hogy ő nem érti miért csinálom ezt ilyen intenzitással, miért nem nyugszok le, hiszen anyagilag nem vagyok rászorulva sem a munkára, sem a cégfejesztésre (nem gazdag a párom, de szakemberként jól keres, eltartana, ha nem lennének vállalkozói ambícióim, vagy nem szeretnék másnak dolgozni se), nem érti miért nem teszem le 5kor a munkát, mint ő stb. Persze ezekkel nem traktál, egyszer kérdezte meg az évek alatt, de mindig látom rajta, hogy nem érti, miért vagyok erre rákattanva. Őt nem érdekli a pénz, a siker, nagyon nyugis ember, nekem pedig ő a tökéletes kiegészítés, nem tudnék egy hozzám hasonlóval együtt élni, viszont látom azt is, sokszor elhanyagolom a kapcsolatunkat. Pl azon a héten vagy akár egybe két hétben, egyáltalán nincs köztünk szex, nem fürdök meg mire ő ágyban van, nem megyek oda, kiülök az irodába, dolgozom, aztán valamikor hajnalban megfürdöm, hullafáradtan lefekszem, majd mire felkelek, ő már rég elment dolgozni és ez akkor így megy.
Én próbálok valamiféle időbeosztást, de nem olyan a cégem, amit keretek közé szoríthatnék, főleg külföldiekkel együtt dolgozom, így az időeltolódás miatt is rendkívül sokat számít a délutáni vagy éjszakai munka.
Most hogy ismeritek a körülményeket, kíváncsi lennék a Ti helyzetetekre is, vállalkozó nőként, nem vállalkozó férfival milyen az élet és Ti hogyan oldjátok meg, ha olyan a munka, amibe nem tudjátok bevonni a párotokat és sokat van “egyedül” miattatok?:)
Szívesen fogadok jól működő tanácsokat is, a “ne dolgozz” vagy “menj fix munkaidős állásra” nem opció.:) köszi!
Köszönöm az értékes hozzászólásokat, valóban nem érzem azt, hogy egy munkahely is értékelt volna, ezért lettem szabadúszó, majd alapítottam kft-t, mert ígéret az mindig volt a bónuszra és az előléptetésre, de valahogy sosem érkezett meg senkihez. Nem érte meg az erőfeszítést, nem volt miért bemennem, nem volt miért lelkesednem, hiszen nem volt számomra semmi eredménye, 3x olyan gyorsan és jól dogoztam, mint a szomszéd asztalnál Lagymatag Mari, mégsem kaptam többet a cégtől. Most viszont rengeteget kapok az által, hogy minden az én kezemben van és ha valami jól sikerül, akkor tudom, hogy az az én büszkeségem és én kapom a “bónuszt” (a megrendelő teljesíti a kifizetést), nem más zsebét tömöm a tehetségemmel.
Érdekes felvetés a “párkacsolat vagy karrier”, tedd fel egy anyának, hogy párkapcsolat vagy a saját gyereked. Mindenki a “saját gyerekét” választaná, ami az ő élete, szerelem projectje, gyermeke, élete érteme. Én egyetlen emberben sem látom a boldogságot, minden ember csak hozzám tesz, de én magam egy egész vagyok, így ha valaki olyan döntés elé állítana, hogy a saját életemet választom vagy lemondok mindenről, amit szeretek az ő kedvéért, akkor egyértelmű, hogy a saját boldogságomat választom. Nincs szükségem olyan párra, aki meg akar változtatni vagy korlátozni. Habár jelenleg ez a veszély nem áll fenn, inkább az a gond szerintem, hogy a párom nem képes lefoglalnia magát munka után, mert nincsenek hobbijai sem, neki “én vagyok a hobbija”, olyan fajta ember, aki értem él és nem magáért. Bár ez szép dolog, mégis szerintem magával babrál ki, amikor unatkozva ül mellettem és várja, hogy mikor fejezem be, tudja, hogy nem fogom, de azért ott van. Ha nem is munkát, de sok mindennel leköthetné magát, laza napokon én is leteszem hamarabb a munkát és nagyon jó hobbijaim vannak, közösek is együtt, pl. fotózás, sportok, új éttermek felfedezése stb., de valahogy ő nélkülem “nem működik”, míg én teljesen önjáró vagyok. Azt hiszem ez a különbség okoz bennem időnként bűntudatot, amiért a párom nélkülem nem tud mit kezdeni magával, de attól nekem még dolgom van.
Te nagyon is élvezed ezt a helyzetet, ahogy látom. A csávó igényei konkrétan semmibe vannak nézve.
Őszintén sajnállak mindkettőtöket.
Nem tudom, ki melyik műsort nézi, de a saját frusztráltságotokat vetítitek ki az esetre. Egy szóval nem írtam, hogy ő szólna az életvitelem miatt, panaszkodna, vitatkozna vagy érztetné velem, hogy róla kéne szólnia mindennek. Kifejezetten írtam, hogy több év alatt egyszer hozta fel és azóta sem, tehát ő önmagában elégedett a kapcsolattal, kb. egy hete kérdeztem tőle, egy nyugis estén, hogy lehet hagyni kéne a céget és csak napi pár órában beszámolót kérni a csapattól és kiszállni a műveleti részéből. Azt mondta, hogy ő pontosan tudja, milyen fontos ez nekem, mióta ismer, ilyen ember vagyok és ezt elfogadja, szerinte unatkoznék és boldogtalan lennék, ha nem azzal foglalkozom, ami mindig előre visz.
Tehát attól, hogy ő egyszerű ember, nem jelenti azt, hogy ne tudná megérteni és átérezni az én helyzetemet.
Ha valaki a párkapcsolat állapotán van fenn akadva, nézzen szét a saját háza tájékán, mert a válaszolók egy része párkapcsolati “úristen, ezt orvosolni kell, mert ez nem normális” tanácsot akar adni, mikor én egy szóval sem mondtam, hogy gond lenne közöttünk, én csupán hozzám hasonló helyzetben lévő nőktől hallottam volna szívesen időbeosztási vagy kompromisszum ötleteket, amitől minkét fél jobban érzi magát. A “szakít vele azonnal(miért?😂)” és a “másik kapcsolat kell(miért? attól én ugyan az az ember leszek)” nem minősül a jelenlegi életvitelemet segítő és pozitív irányba terelő, hatékonyabb időbeosztás kialakításában.
Nem felrúgni tervezem az életem, hanem mások példáján keresztül inspirálódnék.
Amit észre vettem a körülöttem kialakult véleményekből (nem itt, való életben), hogy ha férfi lennék, akkor mindez természetes, el kell tartani a családot, haladni előre, ráér megvárni az asszony, adj neki egy kis zsebpénzt és elvan - ezt és hasonlókat javasolnának (illetve férfi ismerőseim vállalkozóként ezt kapják). Nőként viszont az ilyesmiket hallom: “úristen, akkor hogy főzöl, hogy lesz ebéd, nem hal éhen a párod?” (Mintha nem lehetne rendelni étteremből), “ki takarít? Retekben éltek?” (Mintha ne lehetne bejárónő vagy rabszolga lennék és ezeket a feladatokat kizárólag én végezhetném el), “mi az hogy nem érsz rá szexelni? Majd szexel akkor mással!” (A helyemben levő férfiakat sosem aggasztják azzal, ha egy hetet az irodában élnek, mi lesz addig az asszonnyal, mert semmi, ahogy nálunk sem), a kedvencem pedig: “de rád fog unni, keres másik nőt, aki mindig ráér, én nem birnám ki, ha a csajom nem velem foglalkozik állandóan” (szerintem ebben az esetben magába kell néznie, miért kell egy 0-24-es “rajongó” valakinek, miért akarja lekorlátozni a párját.
Szóval ez is érdekes szerintem, hogy az én pozíciómban lévő férfiak hősök, igazi apák, férjek és sikeres emberek, rám meg sokan úgy tekintenek (ami az ő bajuk, nem az enyém), hogy haszontalan, nem tud főzni, nem lehet bármikor ágyba vinni, nem néz ki mindig jól, nem ér rá hogy a férfit szolgálja, az ilyen minek van? Ha pedig a nő mindezt teljesíti, valakik akkor meg semmittevőnek nevezik, mert elérhetne többet is annál, hogy jelen van, csinos, főz és egy szoliban dolgozik.
Érdekes az emberek gondolkodása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!