Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják olyan sokan, hogy "lakva ismerszik meg az ember"?
Persze, a jelentése és a tartalma egyértelmű, de nekem sokszor ennek van egyfajta negatív kicsengése, holott:
ha két ember elkezd járni egymással, sok időt tölt együtt, mondjuk úgy, hogy a hét nagyobb részében van együtt, mint külön, akkor nem látom, hogy miféle veszélyeket hozhat egy összeköltözés, ha egyébként addig minden tök jól működik.
Mire összeköltöztök, alapból kialakulnak a mélyebb, erősebb érzelmek egy ilyen jól induló kapcsolatban, tehát miért jelentene olyan nagy problémát, ha valakiről csak később derül ki, hogy trehány, széthagyja a dolgait, stb. Egyrészt ezek számomra piti dolgoknak tűnnek a sok jó mellett, másrészt ha szeretsz valakit, úgyis a hibáival együtt fogod elfogadni.
Vagy nektek esetleg vannak konkrét sztorijaitok arról, hogy az összeköltözés még akár egy jónak induló, érzelmes kapcsolatot is tönkretett, hiába a jó kommunikáció a felek között?
Más ténylegesen együtt élni, hiszen ott mindkét fél otthon van, ott tényleg elengedi magát. Amíg az, hogy pl a saját otthonában valaki nem csinál meg valamit nem zavar nem jelenti azt, hogy pl a tiédben nem fog.
Csak ha már nagyon példát akarsz: a páromnak az "volt" a szokása, hogy ha kajált csak kivitte a konyhába jobb esetben a tányért, itt hagyta aztán a "házi manó" eltűntette, hát ez nálam nem így működik... A használt ruháit a szobájában egy fogason tartja, na ezt a közös helyünkön is teszi és kivagyok tőle (csak nálunk nem a szobában, hanem az előszobában van egy turkáló 😡). Ezek nem zavarnak ott, de a saját otthonomban nem akarok ilyeneket.
Visszafelé: ezek ellenére hihetetlen, de rendmániás kicsit, aminek nála kicsit más jelentése van... Amíg egyedül voltam szerettem, ha a cuccaim körülöttem vannak, pl a gépemnél zsepi, krém, fejhallgató mittudomén, ezek mindig ott voltak. Na a közösben ő ettől kap hlyét, ha ezeket én ott hagyom, vagy bármerre amerre járok...
Én szeretNÉK időben aludni (legalább éjfél előtt), ő meg általában 2-3ig fent van, sokszor munka előtt le sem fekszik. Mivel kicsi a ház engem ő zavar krvára, én őt a nyavajgásommal, hogy halkabban már. Amíg nem éltünk együtt ilyen gond sem volt
Na de ilyenek kb
"Egyrészt ezek számomra piti dolgoknak tűnnek a sok jó mellett, másrészt ha szeretsz valakit, úgyis a hibáival együtt fogod elfogadni."
Nem olyan piti hiba az, hogy minden rád marad otthon és egy kupleraj a lakás, ha te nem laksz rendet
Hát engem rohadtul zavarna, ha trehány, lusta kaka lenne a másik, és ez csak későn derül ki. Én sem vagyok takarításmániás, de magam és a macska után tudok rendet tartani, általában csak így a hét végére lesz egy kisebb kupi, amikre hétköznap nem jutott idő/kedv (pár ruha ledobva a kanapéra, mosatlan a mosogatóban, fürdőben a sminkcuccaim a mosógépen, kb ennyi), ezt vagy péntek délután vagy szombat reggel egy óra alatt elintézem, takarítással együtt. Na most ha itt lenne még egy valaki, aki még nálam is trehányabb, akkor gondolom egész héten káosz lenne a lakás, ha nem venné ki a részét a hétvégi takarításból sem, akkor meg pláne nem akarnám, hogy itt lakjon, nem plusz melót várok egy kapcsolattól.
De mondjuk ugyanúgy kiderülhet az is, hogy munka után egy kiégett, ideges alak, akivel nem lehet két normális szót sem váltani, csak amíg friss volt a kapcsolat, addig ez nem jött elő, de együttélésnél egy idő után már nem lesz annyira izgalmas a másik, hogy ez az izgalom elfedje az amúgy rá jellemző viselkedést. Itt megint csak azt gondolnám egy idő után, hogy amúgy mit szeretek ebben az emberben, ha öt napon át rosszkedvű, semmihez nincs kedve, stb. (Jobb esetben, mert aztán kiderülhet, hogy hétvégén is csak dögleni akar.)
Amíg nem költöztök össze, addig mindig egy külön program leszel a másiknak, amire agyban is össze kell szednie magát, nem fogod megismerni annyira jól, hogy milyen igazából. Nekem az, hogy a hibáit is szeretem a másiknak, nem ilyen dolgokra vonatkozik, amik komoly hatással vannak a kettőnk kapcsolatára és a mindennapi életünkre, én inkább azokat mondanám piti dolgoknak, ha mondjuk mittomén lyukasan is hordja még a kedvenc pólóját (de csak azt, szóval nem egy igénytelen csöves), túlsózza a kaját ha ő főz és neked is azt kell enned, felhajtva hagyja a wc ülőkét, nem hajlandó felirattal filmet nézni, ezért neked is a szar szinkont kell hallgatnod, stb :D És jó esetben nem egyszerre van meg valakiben egy rakás apró hiba, mert az is zavaró lehet, ha minden nap tudsz valami más miatt bosszankodni.
"nekem sokszor ennek van egyfajta negatív kicsengése"
Szerintem meg nincs. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem ugyanaz, amikor valakivel szinte egész nap együtt vagy, mint az, amikor csak egy részét látod a mindennapi életének. Amikor nyilván igyekszünk nem megmutatni a másiknak a negatívabb, rigolyásabb oldalunkat. Akkor sem, ha az egy egyébként jó, és őszinte kapcsolat.
"miért jelentene olyan nagy problémát, ha valakiről csak később derül ki, hogy trehány, széthagyja a dolgait, stb. Egyrészt ezek számomra piti dolgoknak tűnnek a sok jó mellett"
Kinek mi a piti dolog. Engem mondjuk baromira nem zavarna, ha nem él tip-top rendben, de van, akinek meg ez állandó ok a veszekedésre. És ez csak egy lehetséges probléma, számtalan más dolog van, ami valamelyik félnek lehet, hogy idegesítő. És hiába sok jó dolog, ha mellette napi szintűek a veszekedések, vagy egyszerűen az egyik fél nem érzi komfortosnak magát. Ilyenkor csak addig működhet egy kapcsolat, ameddig ott van a rüzsaszín köd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!