Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Retkes a párom, megőrülök...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Retkes a párom, megőrülök ettől, hogyan kommunikáljam le vele sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
A párommal (22 éves férfi) már 2 éve vagyunk együtt, kicsit több mint 1 éve költöztünk össze. Imádom és szeretem, humoros, figyelmes, kedves, őszinte, jóképű és okos, szóval tényleg a tökéletes férfi, csak ne lenne eszméletlen retkes. Önmagára igényes, de a környezetünket elhanyagolja. Mindketten egyetemisták vagyunk, a tanulmányaink mellett bőven lenne elég időnk takarítani, amit én becsülettel meg is teszek. A lakást felosztottuk, a nappaliért, fürdőért, wcért és a hálóért én felelek, neki pedig a konyhát és a dolgozót kell rendbetartania. Tudom hogy a konyha nem 2 perces munka, de áll a retek, a morzsa a mosatlan napok óta, és a hét 7 napjából nagyjából 4 ilyen. A ruháit széthagyja, mindenhol ott a haja (hosszú haja van) és ma volt a második alkalom hogy én pucoltam le a szarcsíkják a wcről amit ő otthagyott. Tudom hogy ha szólnék akkor változna, de nincs rendben az önértékelése és teljes krízisbe csöppenne, hogy elég jó-e nekem, volt már rá példa. Mit tennétek ilyenkor? Nem kiabálok, fenyegetem, nem adok rá okot hogy féljen és az önbizalmát sem veszem el, mert nem vagyok felé sosem kritikus. Szeretnék maradandó és aktív változást ami nem megy az önértékelése kárára, de úgy érzem hogy nem tudom lekommunikálni.

2023. okt. 12. 13:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, természetesen várok még hisz a legtöbb segít biztosra menni hogy itt tényleg nem kell annyira finomkodnom. A sztoriból lemaradt hogy 100%-ig biztos vagyok benne hogy nem direkt hagyta ott, néha nagyon elvarázsolt emberről van szó. Ma amint hazaér megbeszélem vele hogy ez így nem mehet tovább, kicsit térjen észhet és szedje össze magát - és a környezetét a saját és a kapcsolatunk érdekében is.
2023. okt. 12. 14:36
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

De, direkt hagyja ott. Akármilyen elvarázsolt vagyok, nézem, hogy a szar lemenjen, és látom, ha marad ott csík. Anyuci megcsinálja úgy is.

A föld elnyelne a szégyentől, ha otthagynám szarosan a budit. A kutya is elkaparja.

2023. okt. 12. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Meghalok a nevetéstől...Szarcsík.🤣🤣🤣

Kérdező nem fog megváltozni, ő olyan igénytelen. Döntsd el, hogy megszoksz, vagy megszöksz.

2023. okt. 12. 15:40
 14/17 anonim ***** válasza:
22%

Én a féknyomos wc-nél hagytam abba az olvasást, megittam egy üveg unikumot meg pár sört és rázza a vonat a pocimat.

38f

2023. okt. 12. 16:51
 15/17 anonim ***** válasza:
32%

Én 22 vagyok szintén együtt élek a párommal (ő is 22) és egyetemisták vagyunk. Nem, baromira nem könnyű egyetemen teljesíteni, dolgozni (elég pénzt keresni), egymásra elég energiát fordítani, szociális életet élni, sportolni, és háztartást vezetni részben. Pláne ha ekkora házban éltek.

Szerintem nem "menthetetlen" a helyzet, hiszen épphogy elkezdtetek felnőttként élni. Szólj neki, kérdd meg, hogy csinálja meg.

Az önbizalmával kezdjetek valamit, mutasd ki jobban/máshogy a szereteted, beszéljetek róla hogy ennek mi az oka. Ugyanis ilyet meg kell tudni beszélni, akár számonkérően is, úgy, hogy ne az jöjjön le a másiknak, hogy nem szereted vagy kevés vagy neki. Szakemberhez sem ciki fordulni.

2023. okt. 12. 17:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom hogy ha szólnék akkor változna"

Akkor szólj. Csak annyit, hogy "légy szíves mielőtt kijössz a wc-ből, nézd meg, hogy mit hagysz magad után."

2023. okt. 12. 17:25
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Persze hogy a szarcsíkot kell minden kommentbe felemlegetni! Már az alap kommentbe is felfordult a gyomrom de visszafolytottam és olvastam tovább.

Egyesek itt vacsorázni próbálnak gyakori közben aaaa.

Soha többet nem nyitom meg az oldalt miközben eszek.

2023. okt. 13. 19:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!