Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok hülye?A barátom nem ért semmihez,és azokat a dolgokat csinálja meg,amit én is meg tudok,vagy már megcsináltam. Mit tegyek?
Jaj istenem, újabb anyuci pici fia, akinek anyu otthon mindent megcsinált, és semmi önállóságra nem nevelte. Most itt áll felnőtt/fiatal felnőtt korban egy életképtelen gyerek.. mert most takaríthat te utána, meg főzhetsz,moshatsz rá, segíteni meg nem tud és láthatóan nem is akar..
Az a baj, ha nem még egy főt akarsz akiről szinten gondolkodni kell, hanem amikor majd családban kezdesz gondolkodni pl, akkor hatványozódik ez a probléma, amiben egyedül maradsz. Nem hiába mondják, hogy lakva ismerszik az ember..
Lusta, változni és a saját részét kivenni nem akarja. Túl sok pozitívra ne számítás ez alapján ebben a kérdésben.
A "lakva ismerszik meg az ember" tipikus példája. Sajnos az a helyzet hogy ez most még csak idegesít, 2 év múlva pedig már legszívesebben a nyakát tekernéd ki.
Az írásodból általánosságban az látszik, hogy nem nagyon tiszteled férfiként a párodat - és ezt most nem rosszból mondom, mert nem a te hibád, és az övé sem, hogy ez így alakult.
Felsorolsz 8-10 dolgot, amiben nem jó, és nem raksz mellé olyat, amivel ezt kompenzálni tudná feléd. Ez így nem egy harmonikus kapcsolatot vetít előre. Mert oké, hogy egy kapcsolat kompromisszumokra épül, de a kompromisszum alapja a kölcsönösség, azaz mondjuk leszarod a gyűrött ruhákat, azt megcsinálod te, de ő meg lecsiszolja és újrafesti a konyhaszekrényt, ha már csúnya.
"és ezt most nem rosszból mondom, mert nem a te hibád, és az övé sem"
Akkor kié? Ez az ember nem tud felnőtt férfiként viselkedni, meg sem próbál rajta változtatni, és az otthoni teendőit életképtelen elvégezni.
4-es, az mióta hiba, ha valaki nem tud felnőtt férfiként viselkedni?
Nem sért vele törvényt, de még csak íratlan szabályt sem, akinek pedig ez a viselkedés egyéni preferencia miatt nem tetszik, az egyszerűen nem tart vele kapcsolatot, ha nem muszáj. Ennyi.
Ezért írtam, hogy senkinek sem a hibája, egyszerűen ő csak ilyen. Meg lehet próbálni megkérni, ha pedig nincs változás, akkor meg lehet szakítani a kapcsolatot. Nem atomfizika ez. De ettől még senki sem hibázott.
"egy felnőtt férfi fogja fel, hogy az élet hogyan működik"
Ez nincs sehol sem törvénybe foglalva, tehát nem kérheted számon senkin. Csak elfogadni tudod, hogy ez a bizonyos férfi nem fogta fel.
"a másik felet pedig teljesen az őrületbe kergeti, amiért lényegében minden házimunka rá hárul, mivel ha nem csinálja meg rendesen akkor a kérdezőnek kell, és ez teljesen tönkre tudja tenni az embert"
Ez nem a lusta fél hibája! Tény, hogy nem túl előnyös tulajdonság a lustaság.
Másrészről viszont:
1. Ha valami nem tetszik az életemben, akkor változtatok rajta.
2. Ha én nem tudok változtatni rajta, és aki tud, az pedig nem akar változni, akkor végiggondolom kötelező-e nekem ezt elviselni? Vagy más szóval fűződik-e bármilyen érdekem ahhoz, hogy elviseljem?
3a. Ha igen, akkor elviselem, és kussolok (hiszen hiába mérgelődök, nem lesz változás, mert nincs rá akarat a másik fél részéről).
3b. Ha nem, akkor pedig eltávolítom az illetőt az életemből.
Ettől még a kérdező barátja nem hibázott semmit. Ő ilyen. A kérdezőnek ez tetszik? Nem. Akkor már kezdheti is a döntéshozatalhoz vezető utat az 1-es pontomnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!