Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bántalmazó kapcsolat lehet evvel az elszólással: mindenki a saját munkájának értékét élvezze”?
Unokahúgom (29 éves) együtt él már hat éve egy férfivel (35 éves) aki a családi cégben dolgozik és országos szinten mérve milliárdosok. A mi családunk teljesen átlagos és unokahúgom civil átlagos munkát végez havi 300.000 forintért.
Egy ideje együtt élnek, de az anyagi különbség hatalmas közöttük. A férfi első naptól kezdve vásárol neki drága ruhákat, táskákat és cipőket amiket maga nem tudna megtenni. A kapcsolat és külsőségek hatására unokahúgom felvette ezt a klasszikus újgazdag stílust és nagyon sokunkat lenéz a családban és már nem is beszél velük mint az unokatestvéreivel.
A luxusruhákat lehet azért vásárolja neki hogy ne látszódjon a hatalmas különbség kettőjük között ha megjelennek valahol együtt. Ezen kivűl a háztartási költségeket fizeti és az utazásoknàl se kér pénzt tőle.
Unokahúgom tömegközlekedéssel jár munkába miközben a barátjának több autója parkol a garázsban.
Erre egyik alkalommal finoman utaltam, hogy miért nem ad át egy autót használatra a lánynak ha úgyis van jogosítványa és évek óta együtt élnek.
A férfi szemrebbenés nélkül azt választolta : “ mindenki a saját munkájának értékét élvezze”.
Egy olyan személy mondja mindezt akinek mindent az apja a feneke alá tolt és élvezi azt. Porsche, BMW, Mini márkájú autók garázsban és naponta 40 percet utazik tömegközlekedéssel.

Ebből nekem még az sem világos, hogy az unokahúgod szeretne-e autóval járni. Ha nem, akkor helyette te miért teszel megjegyzést? Ha igen, akkor meg neki kell NÉGYSZEMKÖZT ezt szóba hoznia a párja előtt. Ha nem akarja szóba hozni, mert fél attól, hogy kikerül a pikszisből, akkor meg viselje csak el a pasija stílusát.
Egyébként én nem bántalmazónak, hanem szimplán bunkónak gondolnám ezt a férfit.

4:
Hát bocs, de elég gáz, ha hat év kapcsolat után nem használhatja az egyik garázsban lévő autót.
Nemrég itt egy nő azon volt kiakadva, hogy a pasija azon hisztizett, míg a szervizben van a kocsija, miért nem adja oda a nő a saját autóját és jár ő busszal, míg a pasi a nője autójával furikazik.
Bár nehezen huszem el, hogy létezik a valóságban olyan, mint a kérdésben.

Az autobol semmire nem kovetkeztetnek, egy rakas ferfi annyira autobzi, hogy ha van egy kicsit is jobb autoja, azt mar max egy hivatasos autoversenyzo vezetheti rajta kivul, mert mindenki mas kezeben automatikusan totalkaros lenne az egyetlen szeme fenye kocsikaja. Anyukam ferjenek is van egy retro Porscheja, amit senki nem vezethet, csak o. Bar a masik ket autot hasznaljak felvaltva, gondolom azokhoz nem fuzi komoly erzelmi kapcsolat a ferfit😂
Egyebkent meg ennyi alapjan nem latok sok problemat, vagy konkretan panaszkodott az unokahugod, hogy de szemet a parja? Egy telefonreszlet nem gaz 300 ezerbol, gondolom a lakas rezsit, kajat, akarmit all a csavo, annyira nem lehetetlen elkepzeles, hogy esetleg a no is szeretne valamit, ami a sajatja es o fizeti.

Nem az, de a nő egy idióta, hogy vele van, én dobbantanék.. Mi az, hogy csak együtt élnek 6 év után, eljegyzés meg ilyesmi? Ráadásul közös kasszán sincsenek az együttélés ellenére, tuti családot(ha akarnak majd) is így akarnak, ott aztán lesz balhé rendesen. Én nem tudnék vagyonközösség nélkül élni párkapcsolatban ennyi idő után, a fizunk nagy részét közös számlára raknánk és minimális zsebpénzt különre, hogy sminkre meg drónra költhesse, aki akarja..
Nem bántalmazó, de értem, mit mondasz, a pasi nem vállal vele vagyonközösséget, így viszont nem lehet vele tervezni hosszú távon. Ha a nőnek van "esze", begyűjti a drága cuccokat, amíg nem talál rá a szerelem, ezt akkor, ha kevésbé lelkiismeretes. Ha rendesen lelkiismeretes, szakít.
Egyébként tuti nem lennék olyannal, aki így megaláz a rokonaim, vagy egyáltalán bárki előtt, de az is igaz, hogy a rokonok(ti), már beosztanátok a pasi pénzét helyette, bőven túlléptetek egy határt. Másrészt a csaj nem tehet arról, hogy ilyenek vagytok, én is minimalizálnám ezt a kapcsolati szálat, de a pasi sem jobb, cseberből vederbe..
Normális válasz így hangzott volna: A pénzügyeinket nem szeretnénk veletek megvitatni, csak ránk tartoznak, ha ötlet kell, majd szólunk.

Nem rosszból kérdezem, de neked mi közöd van az ő életükhöz? Semmi az égvilágon.
Unokatestvérednek ezek szerint így jó, ha meg nem jó, akkor hagyja el őt.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!