Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Olyan létezhet fiatal felnőtte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan létezhet fiatal felnőttek (egyetemisták közt), hogy fiú és lány együtt él de csak barátok?

Figyelt kérdés
Egyetemen megismerkedtem egy lánnyal (külföldön), eléggé bejön, és látok jeleket, hogy talán én is neki. Viszont kiderült, hogy együtt lakik egy sráccal, akire folyamatosan "barátként"(friend és nem boyfriend) hivatkozik. Elvileg együtt jöttek ki egy éve. Szociális médiában ami bejegyzést találtam, ott a srác szintén "friendként" hivatkozik a lányra. Nekem ez elsőre nagyon furának tűnik, de lehet tényleg jobban kijönnek így a lakbérrel, meg jobb, mintha random idegenekkel kellene együtt lakni. Szerintetek ez alapján lehetséges, hogy nem járnak? Ha nem, akkor hogyan tudnék diszkréten rájönni, hogy mi a helyzet köztük? Azért releváns ez, mert olyan lányra nyilván nem hajtok rá, aki kapcsolatban van.

2023. febr. 24. 16:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemista (22) lányként válaszolok, aki szintén külföldön tanul (ebben a félévben). Korábban is jártam tanulmányút miatt külföldön (máshol) többször is.

Nekem az a tapasztalatom, hogy M.O-tól nyugatabbra a fiatalok (20as éveikben) nem aggódják túl ezt a fiú-lány barátság kérdést. Az egyik tanulmányi úton, akiket kinn megismertem és összebarátkoztunk egy ember kivételével srácok voltak és sose merült fel, hogy egyik oldalról se, hogy ne lehetnénk barátok, hogy ne csinálhatnánk együtt programokat vagy ne tudnánk jókat beszélgetni anélkül, hogy bármi más történne.

Most is vegyesen vannak itt kinn (3 hete vagyok itt) fiúk-lányok akikkel jóban vagyok/barátkozunk. Járok egy nyelvkurzusra, kb. fele-fele a lány/fiú arány, de abból a társaságból nagyrészt fiúkkal vagyok jóban/közelebbi viszonyban. Ennek az az oka, hogy nagyrészt ők lazábbak, közvetlenebbek. Van még 1-2 lány akik szintén lazák, közvetlenek, nyitottak értelemszerűen velük is ugyanolyan jóban vagyok. De a maradék csaj vagy zárkózott (ami nem baj, csak ha ő nem nyit, akkor én egy idő után hiába) vagy van olyan aki kicsit sznob és egy másik lányon kívül mással alig beszél, meg olyan az attitűdje.

Tehát mondjuk abból a bandából 2 csajjal van közelebbi kapcsolatom (nem objektíve közeli, hanem nyilván a többiekhez képest:D), amúgy meg azokkal a srácokkal akik nyitottak. Na bumm. Nincs benne több. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy itt nem aggódják túl az emberek ezt az ellenkezű nemű dolgot. Nem gondolják túl. Jól kijövünk? Igen. Más van a lábunk között? Igen. És?

Szóval nem mondom, hogy nincs olyan női-férfi barátság amiből nem lesz több. Söt ha lesz, akkor szerintem ezek a legjobb kapcsolatok, mert egyben tudtok barátok is lenni.

De szerintem 1)közel nem annyi, 2) ehhez is (mint minden emberi kapcsolathoz) kell elég sok önismeret 3) szerintem ez valamennyire kultúra kérdése is.

+Nem megpróbálni valamit, az meg eleve bukás. Próbáld meg, max nem jön össze. De az élet megy tovább.

2023. febr. 24. 17:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkori (fiú)barátommal együtt kezdtük a főiskolát, ugyan ott csak más szakon. Teljesen logikusnak tűnt, hogy együtt megyünk és nem idegenekkel "hazárdírozunk": milyen lakótárs lesz, normális? Rendesen fizeti? Tisztaságot tart vagy rendetlen? Stb. Teljesen jól elvoltunk évekig egy 2kis szobás albérletben. Mi már ismertük annyira egymást (pici korunk óta), hogy nem volt kérdés. Sose volt semmi, egyikünk sem akart sose 🤷🏼‍♀️ nem olyan hihetetlen ez.
2023. febr. 24. 17:35
 13/21 harebell ***** válasza:
100%
Ez ennél a korosztálynál kifejezetten gyakori, nekem is voltak fiú lakótársaim, nincs ebben semmi.
2023. febr. 24. 18:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

8

Lol, nem mindenki van egy kanos csimpánz szintén. :D

2023. febr. 24. 18:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne meleg a lakótársa? Próbáljuk már meg levetkőzni azt, hogy a melegség csak negatívum lehet, és senkiről, még egy vadidegenről sem lehet még csak feltételezni sem, hogy az...
2023. febr. 24. 18:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fiú a lakótársam. Soha nem volt köztünk semmi. Az ok amiért vele lakom, az az, hogy gimiben barátok voltunk és ugyan arra a karra mentünk és kibéreltünk egy lakást a környéken. Így sokkal könnyebb fizetni a lakbért és rajta kívül nem ismertem mást a karról, ezért nem akartam koliba menni idegenekkel.
2023. febr. 24. 22:28
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

"Sose merült fel, hogy egyik oldalról se, hogy ne lehetnénk barátok."

Ebben te biztos vagy?

Nekem is volt pár fiúbarátom, legalábbis azt hittem, hogy azok vagyunk. Aztán egytől-egyig mindegyikről kiderült, hogy

A, Meg voltak róla győződve, hogy fülig szerelmes vagyok beléjük, de nem voltam az esetük, de jól esett a "rajongásom", ezért hagytak epekedni.

B, Ők voltak fülig belémesve, de nem mertek lépni.

Szóval legyünk már felnőttek! Ha egy férfi és egy nő jól érzi magát együtt, akkor az nem csupán barátság, az egyik fél biztosan többet akar.

Egyébként meg ha lesz egy párod, szerinted ő mit szól ahhoz, hogy a szabadidőd jó részét egy ellenkező neművel töltöd?

Az együtt alvást pedig úgy gondolom, hogyha együtt laknak,akkor egy légtérben is alszanak. Ha nem merült fel abban a férfiban, hogy bármit kezdjen a nővel, akkor ott bizony gondok vannak. Tudom, hogy megint le fogtok pontozni, de én már nem vagyok egyetemista, 47 éves vagyok, és van bőven élettapasztalatom. Majd 20 év múlva térjünk vissza erre a témára.

2023. febr. 25. 15:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az együtt alvást pedig úgy gondolom, hogyha együtt laknak,akkor egy légtérben is alszanak."

Miért kéne egy légtérben aludni? Szerinted egy lakásban nincs 2 külön szoba, vagy mi?

"Szóval legyünk már felnőttek! Ha egy férfi és egy nő jól érzi magát együtt, akkor az nem csupán barátság, az egyik fél biztosan többet akar."

Vagy legyünk már felnőttek és jöjjünk rá, hogy egy ellenkező neművel nem csak dugni lehet. Ha számodra ez elkepzelhetetlen az rád nezve szomorú.

2023. febr. 25. 16:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

#17oké, hogy sok élettapasztalat, én ezt nem is vitatom, de:

1) valóban, miért ne lehetne egy lakásban 2 külön szoba? :D. Erho két külön háló (max nincs nappali vagy valami) Azért az nem egy olyan ritkaság.

2) ha egy társaságban ahol vagyok, van 6 hímnemű akiket kedvelek, akikkel jól kijövö akkor az azt jelenti, hogy egyszerre mind a 6-ba is szerelmes leszek? Vagy tételezzük fel, hogy az egyikbe igen, tegyük fel ő is belém, összejövünk. A maradék 5-öt miért ne kedvelhetném továbbra is?

3) valóban nincs annyi élettapasztalatom, de szerintem egy kapcsolat ennél összetettebb. Simán lehet, hogy valaki mondjuk bejön külsőre, kedvelem mint embert, szeretek vele lenni, de párkapcsolatot nem szeretnék vele, mert nem passzolnánk, kapcsolatra túl sok lenne egy személyiségjegye, vagy van egy olyan hiányossága ami miatt nem működne. De mint barát simán.

3) az valóban nem döntés kérdése, hogy az ember kibe lesz szerelmes, de az, hogy pl.: kivel fekszik le vagy kire hajt rá az már igen.

(Nem pontoztam senkit se fel se le)

2023. febr. 25. 19:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Ergo*
2023. febr. 25. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!