Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kortól dönthet...

Hány éves kortól dönthet valaki arról ha egy felnőttel szeretne együtt lenni?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodok, ha van egy kiskorú lány (ha jól tudom 14 alatt, de lehet 16 nem tudom pontosan) akkor dönthet e arról hogy ő egy felnőtt férfival van együtt, anélkül hogy a törvény tiltaná. Ha jól tudom miután belépett a gyermek a fiatalkorúak körébe, ha beleegyezik, és nem zaklatásként éri, nem büntetendő. Hogy megy ez?

2021. ápr. 15. 14:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz együttlét alatt? Nemi kapcsolatot? Ha elmúlt 14 éves, és beleegyezik a nemi aktusba, akkor a másik (felnőtt) felet már nem büntetik meg. Ha még nincs 14 éves, akkor viszont büntetendő a másik.
2021. ápr. 15. 14:06
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
14 év betöltése után szabadon dönthet így, az a beleegyezési korhatár... utána szabadon dughatnak a lány beleegyezésével...
2021. ápr. 15. 14:07
 3/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat. És 14 éves kor alatt mi számít büntetendőnek? Csak az ha nemi aktusa volt a gyermekkel? Vagy elég szexuális tartalmú üzenetek küldése stb..
2021. ápr. 15. 14:12
 4/18 anonim ***** válasza:
86%

Szedjük ketté a dolgot.

Egyfelől van a 14 éves kor, mint beleegyezési korhatár. Ha nem nemi erőszakról van szó, akkor efelett jogilag nem büntethető az a 18 év feletti, akivel lefekszik.(ha az idősebb fél is 18 alatti, akkor 12 év a beleegyezési korhatár)Ezt bonyolítja, hogy a kiskorú tanára, edzője, stb aki vele bizalmi, nevelői kapcsolatban áll akkor is büntethető, ha a kiskorú elmúlt 14 éves.

Másfelől 18 éves koráig a szülei mindettől eltekintve még bárkitől eltilthatják. Szóval, ha jogilag nem lenne büntethető, gyakorlatilag a románc mégsem fog megvalósulni, ha a szülők nem akarják. És ez ellen sem Rómeó sem Júlia nem nagyon tehet semmit.

2021. ápr. 15. 14:15
 5/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nem ártana, ha konkrétan leírnád a szituációt, könnyebb lenne segíteni, mint az összes lehetséges variációt felsorolni.
2021. ápr. 15. 14:29
 6/18 anonim ***** válasza:
54%
Beteg lehet az a felnott, aki egy gyerekhez szexualisan kozeledik.
2021. ápr. 15. 14:37
 7/18 A kérdező kommentje:
A lány 13 éves volt, de azóta már eltelt pár év és nem tett akkor semmiféle feljelentést, erre lennék kíváncsi hogy lehetséges lett volna, vagy nem? Akkor a férfi azt hiszem 36-38 nem pontosan tudom.
2021. ápr. 15. 14:46
 8/18 A kérdező kommentje:
Ja és nem volt semmi nemi aktus, csók volt legalábbis amiről tudok, illetve az üzenetek amiket láttam nem igazán tetszett.
2021. ápr. 15. 14:47
 9/18 A kérdező kommentje:
Több konkrétat nem igazán tudok írni.
2021. ápr. 15. 14:47
 10/18 anonim ***** válasza:
58%

Szexuális visszaélés

BTK 198. § (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Üzenetek plusz a gyerek vallomása a csókról már több mint elegek az elítéléséhez.

2021. ápr. 15. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!