Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kortól dönthet...

Hány éves kortól dönthet valaki arról ha egy felnőttel szeretne együtt lenni?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodok, ha van egy kiskorú lány (ha jól tudom 14 alatt, de lehet 16 nem tudom pontosan) akkor dönthet e arról hogy ő egy felnőtt férfival van együtt, anélkül hogy a törvény tiltaná. Ha jól tudom miután belépett a gyermek a fiatalkorúak körébe, ha beleegyezik, és nem zaklatásként éri, nem büntetendő. Hogy megy ez?

2021. ápr. 15. 14:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! Számít az hogy mennyi idő telik el az eset és a feljelentés között?
2021. ápr. 15. 14:58
 12/18 A kérdező kommentje:
És nem fölösleges pert indítani, ha egyszer a gyerek védi a férfit? 14 év alatt mindegy mit gondol, a törvény szerint ez akkor is bűncselekmény.
2021. ápr. 15. 15:01
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező ez úgy megy hogy a fiatalkorúért a szülei a felelősek, így ő olyan döntéseket hozhat meg amilyet a szülei hagynak neki.

A másik felet lehet feljelenteni, büntetni vagy korlátozni a törvényekkel, a felnőttet. A beleegyezési korhatár nem a kiskorút érinti hanem a vele szexelő felnőttet, neki szól, hogy 14 éves kor alatt tabu, mert börtön jár érte, 14 éves kor felett már csak korkülönbségtől függően, 16 évesnél idősebbel meg nem büntetik sehogyan.

de ettől még az a 16 éves az apjától, anyjától kaphat 2 hatalmas pofont ha egy felnőttel akar "együtt lenni" és szobafogságra ítélhetik, megtilthatják neki hogy találkozzanak.

2021. ápr. 15. 15:13
 14/18 A kérdező kommentje:
A húgomról van szó, és most tudtam meg a szituációt, számon kértem, de persze tagadott mindent, és arra hivatkozott hogy azóta már úgyis eltelt 2 év. De nem fogom ennyiben hagyni.
2021. ápr. 15. 15:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 Igazad is van, de nem fogsz tudni semmit tenni, mert a húgod nyilván nem fog a másik ellen vallani hogy ő fektette le 13 évesen. Bizonyítani sem fogod tudni hogy nem volt még 14 éves, mert most már 15 éves és csak annyit lehet bizonyítani, hogy most már nem szűz vagyis valamikor lefeküdt valakivel.

Nem igazán értem mit akarsz elérni. Bármennyire is jogos lenne a fellépésed, arra is gondolnod kell, hogy milyen következményekkel járna ha feljelentést teszel és mit sikerülne vele bizonyítanod! Még azt sem teheted meg simán, hogy a nyilvánosság elé tárod hogy mit csinált az a felnőtt egy kiskorúval, mert ezzel a húgodat hozod rendkívül rossz helyzetbe, a szüleidnek is nagyon kellemetlen helyzetet teremtesz és mivel nem fogod tudni bizonyítani, téged fog az a pasi rágalmazásért beperelni.

Ha a húgodnak lelki sérülést okozott volna vagy most döbbent volna rá hogy az a pasi kihasználta, tulajdonképpen bántalmazta stb. akkor lenne értelme, hiszen akkor ő maga lenne a tanú, vagyis a bizonyíték. De így?

2021. ápr. 15. 15:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom csak úgy elengedni, még nem tudja hogy ez milyen következményekkel járhat, és akár sokkal rosszabb is lehetett volna egy csóknál. Az üzenetekben pedig megvannak a dátumok. De nem tudom mit tegyek, egyenlőre még nagyon oda fogok rá figyelni, mert veszélyes ez a világ.
2021. ápr. 15. 15:53
 17/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Az elévülés általában a büntetési tétel felső határa. Érdemes lenne egy jogászt megkeresned az üggyel, ha további lépést fontolgatsz, mert az üzenetek tartalmának függvényben ő tudná pontosan megmondani, hogy milyen jogállás van.
2021. ápr. 15. 15:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, 2 év telt el azóta. Terhes nem lett, depresszióssá nem vált miatta és mivel eddig észre sem vetted 2 éven át, nyilván más súlyosabb lelki problémája sem volt miatta.

Ha most nem hagyod annyiban akkor ezt te idézheted elő azzal, hogy kellemetlen helyzetbe hozod.

Beszélgess vele arról, hogy hogyan élte meg, milyen volt a pasival a kapcsolata utána, mennyire lett más már a hozzáállása és hogy ha most újra ilyen helyzetbe kerülne akkor mit tenne. HALLGASD MEG és NE ÍTÉLD EL! Ez már megtörtént, régi esemény, csak neked új, a pasinak is és a húgodnak is ez már nagyon régi történet.

2021. ápr. 15. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!