Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy be fog költözni hozzám a párom?

Figyelt kérdés

Én albérletben élek külön a szüleimtől egy lakótárssal, akivel megbeszéltük, hogy beköltözne hozzám a párom. Őt nem zavarja, külön szobánk van, jól elvannak és így olcsóbb lesz az albi is.

Viszont a szüleim nem igazán kedvelik a páromat sajnos, és nem merem nekik elmondani, hogy be fog hozzám költözni.

Tudom, hogy előbb utóbb el kell nekik mondani, nem is szeretnék az örökkévalóságig titkolózni, csak nem tudom hogyan tálaljam, hogy ne legyen belőle nagy vita... valami ötlet?:(

23L

2023. jan. 1. 20:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miert nem kedvelik?
2023. jan. 1. 20:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
De milyen vita? Ennyire nem szeretik? Mi az oka?
2023. jan. 1. 20:19
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem, miért kellene nekik elmondani.
2023. jan. 1. 20:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs őszintén, hogy mi bajuk vele. Sose vesztek össze, párom gyakran hozott anyukámnak virágot is, udvarias és tisztelettudó volt mindig. Annyi, hogy anyumék szerint nem elég mosolygós, meg szerintük túl csöndes, ezzel én nem értek egyet viszont, mi nagyon jól megvagyunk és megértjük egymást. 3 éve vagyunk együtt de már az elejétől kezdve negatívan álltak hozza, mielött még találkoztak volna vele, nem is értettem. Ja, meg szerintük gyenge egyetemre jár, és hozzám valaki okosabb illene. Meg igazából soha egy pozitív véleményt nem hallottam még tőlük róla, hiába próbált a kedvükbe járni. Szóval ilyesmik miatt nem szeretik, és attól félek, hogy eddig ìgy abban bíztak, hogy nem biztos, hogy együtt maradunk, azért nem szólnak semmit különösebben (tehát eddig csak ilyen negatív megjegyzések érkeztek, nem kezdtek kioktatásba), aztán ha közlöm, hogy összeköltözünk akkor majd robban a bomba.
2023. jan. 1. 20:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát jó viszonyba vagyok a szüleimmel alapvetően, és nem szeretnék hazudni nekik :(
2023. jan. 1. 20:28
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Te döntesz, mert a te életed. Az együttélés alatt ismerni meg a másikat: közös öröm, közös gondok, közös megoldások, közös feladatok a háztartásban, stb. A puding próbája az evés.

Lehet, hogy a szüleid látnak benne valami jellemgyengeséget, amit te még nem látsz?

Majd kiderül. Nem szállnék velük vitába.

2023. jan. 1. 20:32
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Úgy ertem, hogy nem szállnék vitába. Megköszönném a véleményüket, de közölném az azokat is megfontolva hozott döntésemet: összeköltözünk.

Ennyi.

2023. jan. 1. 20:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem indok, hogy nem mosolygós, csendes, meg nem elég erős az egyetem ahova járt!

Szerintem ne félj! Csak mondd meg! Jobb túl esni az ilyenen! Most őszintén a fejedet nem fogják leharapni!

2023. jan. 1. 20:37
 9/11 anonim ***** válasza:
20%
Az albérletedet ki fizeti? Ha tanulsz, meddig még? Mikor leszel teljesen önálló? Ha nagyin berágnak, simán megvonhatják az apanázst. Ha ennyire utálják, akkor szerimtem csak akkor mondd el, ha már teljesen független vagy a szüleidtől.
2023. jan. 1. 20:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Tanulok egyetemen, most fogok végezni januárban, mellette dolgozom. Az albérletet úgy fizetjük, hogy anya a lakbér felét állja, a másik felét és a rezsi teljes egészét pedig én fizetem. Úgyhogy nem teljesen ő fizeti, de azért hozzájárul még, ennek majd most lesz vége, mert azt beszéltük meg, hogy addig támogat, amíg végzek az egyetemmel. Én alapvetően úgy terveztem vagy gondoltam, hogy most beköltözik hozzám, 1 hónapig nem mondom el, addig meglátjuk, hogy tudunk összeszokni, milyen lesz az együttélés stb, letelik az utolsó szülők által támogatott hónap, és akkor azután már nyugodt szívvel tudom mondani (én úgy érzem, hogy nem lesz gond az együtt lakással, de nyilván bármi lehet, lakva ismerszik meg az ember), hogy anya, tartottunk 1 hónap próbát, megnéztük milyen együtt lakni, nagyon jól elvagyunk, úgyhogy így maradunk. Vagy valami ilyesmi.
2023. jan. 1. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!