Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan igazságos elosztani a házimunkát, ha a munkaidő eltér?
Előre leszögezném: a kérdésben szereplő két ember munkaideje papíron egyenlő, és a túlóra ÖNKÉNTES. (szóval nem arról van szó hogy kényszerből muszáj 12+ órákat robotolni hogy legyen mit enni)
Ezen túl persze érdekel hogy ez egyáltalán mennyire szempont, kinek ki a véleménye általánosságban.
Ha az egyik fél rendszeresen 1-3 órával később ér haza munkából mint a másik fél, akkor hogy igazságos?
Megvárni a munkával a később jövőt, vagy nekilátni addig a feladatoknak amíg ő nem jön?
Ti mit gondoltok?
Függ attól, hogy önként marad-e tovább, függ a fizetéstől, vagy mitől függ szerintetek?
"Szerintem meg nem fair. Ha ő maradhat tovább önként, akkor én meg pl. majd eljárok edzeni hobbiból, vagy ha hazaérek akkor nézek valami sorozatot lazításképp"
Mi az hogy önként? Mégis ki a franc akar bent rohadni egy irodában önként? Mindenki utál dolgozni akinek megvan az ép esze.
Egyébként azt nem tettem hozzá, de nálunk a különbség számottevő (2-3 óra). Marad időm edzésre meg egyéb dolgokra. Még ha sorozatot néznék, akkor is elunnám magam. De amúgy együtt szoktunk sorzatot nézni (pont ezért csinálom meg a házimunkát h legyen időnk ilyesmire) Meg aztán előbb utóbb megéhezek, és ha a feleségemre várnék, akkor kb este 9-re lenne kaja, éhen halnék addig. De különben se esne jól, ha azt nézném h fáradtan hazaér és még nekiáll főzni. Persze lehet együtt is főzni de az inkább közös kikapcsolódás, hétköznap inkább csak zavarja egymást 2 ember a konyhában, főleg ha éhesek már.
Egyébként nem halsz bele, mármint, egy lakásban nincs sok minden. Ha házunk lenne akkor biztos pampognék én is, mondjuk volt eszem és leszögeztem már az elején h sose fogunk családi házba költözni.
"Van 1 db szekrény aminek a helyére mehetne, de akkor nem lenne hova rakni az edényeket."
Hát az edényeket a mosogatógépben tartod nem? Úgyis oda kerülnek. A többit meg, csak van egy fenti szekrény v ilyesmi.
De amúgy nincs olyan kicsi konyha amiben ne férne el egy mosogatógép, vagy ha olyan pici akkor kb főzésre is alkalmatlan. Ezek csak kifogások....
"Mi az hogy önként? Mégis ki a franc akar bent rohadni egy irodában önként? Mindenki utál dolgozni akinek megvan az ép esze."
Elég sok embert ismerek, aki önként vállal túlórát.
"Hát az edényeket a mosogatógépben tartod nem?"
Nem hittem hogy a konyhám elrendezését kell bizonygatnom, de tessék: a konyhabútorom alsó része, mindez U alakban:
- szekrény fazekakkal, serpenyőkkel + itt vannak a konzervek is, ezeket nem tárolhatom a mosogatógépben 😂
- keskeny fiókos tároló
- sütő
- keskeny fiókos tároló
- mosogató alatti tároló (ide a mosogató miatt nem építhető be semmi)
- mosógép
Ennyi. A fazekaknak, konzerveknek nincs hely a felső szekrényben.
Prímán lehet benne főzni. ;)
Remélem így már elhiszed és nem kell a lakberendezésünket fejtegetnem tovább. :D
"Elég sok embert ismerek, aki önként vállal túlórát."
Oké, hát a túlórát kifizetik. Akkor nincs mese csinálja a másik fél a házimunkát. De csak akkor fair ha házasságban a pénz közös. Ha az egyik fél magának gyűjti a pénzt akkor ne várja el h a másik meg ingyen takarít neki. Akkor a túlórabérből fizessen takarítót meg rendeljen kaját.
"Nem hittem hogy a konyhám elrendezését kell bizonygatnom, de tessék: a konyhabútorom alsó része, mindez U alakban:"
Hát nem hittem h másoknak kell helyetted megoldani azt a problémát amit egy 5 éves is megoldana.
Mit keres a mosógép a konyhában?
Jó h nem a hálószobában van a tusoló.
Mosógép mehet a fürdőbe, konyhába meg a mosogatógép.
De ha ez nem megoldható, tartsd a fazekakat vmi fenti szekrényben. Gondolom van hely a konyhapult felett is.
A seprenyőt fel lehet akasztani a falra is, a fazekaknak meg veszel egy polcot.
Basszus, nehogy már mi menjünk el az IKEA-ba is helytted?!?!
"Mit keres a mosógép a konyhában? (...) Mosógép mehet a fürdőbe"
Mehet? Megengeded? Nagyon rendes tőled. :DDD
Nyilván oda nem fért be. Amúgy elég sok embernek van a konyhában.
A felső szekrényben nyilván már tárolok dolgokat. Ha lenne benne hely, akkor nem írnám azt hogy "nincs hely a felső szekrényben".
Még esetleg van olyan rész a házamban amihez részletes tervrajzot kellene mellékelnem? :D
Értem én hogy humorizálsz, de itt éppen megoldást javaslok a 1st world problémádra, te meg csak kifogásokat keresel.
Kb mintha azon siránkoznál hogy nincs hogy nincs ágyad és a földön kell aludnod... gondolom akkor meg tudnád oldani hogy elférjen akkor is ha a lakásodban "már tárolsz dolgokat"
Döntsd el mi a fontosabb hogy a konyhádban rengeteg cucc elférjen vagy az a napi 15 perc mosogatást megspórold. Ha meg úgy döntesz h fontosabb h a kacatok elférjenek, akkor meg ne itt siránkozz hogy nem mosogat el helyetted senki...
Tehát szerinted a tányérok, poharak, tálak azok kacatok?
Nem arra a problémára vártam volna megoldást, hogy hogy rendezzem be a lakást. :D
Mindegy, ragozhatnám napestig. Ha ketten laktok egy lakásban és a tányérok, poharak nem férnek el 1 db szekrényben a mosogató felett, akkor vmit rosszul csinálsz. Valamiből túl sok van, felesleges, ergo kacat.
4 tányér, 2 mélytányér, 4 pohár, 2 bögre, 4-4-4 evőeszköz, konyhakések, néhány lábos, salátástál. Ennyi cuccunk volt amikor ketten laktunk. A mosogató feletti szekrényben elfért minden. A tepsit, serpenyőt a sütőben tartottuk. A legtöbb dolgot felakasztottuk a falra. De volt egy kis vitrin szerű szekrényünk az étkezőasztal felett is, ott pezsgőspoharak meg ilyen soha nem használt hülyeségek voltak, ha vendég jönne, de ezt a nappaliban is tarthattuk volna akár.
Javaslom az IKEA weboldalt illetve katalógust, külön specializálódva vannak mini konyhák hatékony berendezésére.
Elég alaposan utánajártam a kicsi konyhák berendezésének. :)
A felső szekrény tartalma:
- tányérok (mély, kicsi, nagy, mindből 4 db)
- dobozok, üvegek étel tárolásához, szállításához
- néhány bögre, mindet használjuk is
- vizespoharak, borospoharak (4-4 sb)
- melegszendvicssütő
- dagasztáshoz való tál
- teák, müzlik, kekszek, abonett, magvak stb
- cukor, liszt, só, búzadara
- fűszerek egy része
- jénaik (1 kicsi, 1 nagy)
- botmixer, daráló
- műanyag cserepek (elmosva/fertőtlenítve vagy újonnan természetesen, nem koszosan) ezek is már csak ott férnek el
Ezzel tele is van és mindent használunk, nem őrizgetek olyasmit ami semmire nem jó.
(És elébe megyek a kérdésnek, nem, nem fér el több felső szekrény az ablakok miatt.)
Fogjuk rá. Azóta azt csinálom mint amit a #26-ban írtam, ha hazaérek akkor leülök és megvárom. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!