Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy igazságos felosztani a házimunkát, ha az egyik fél fizikai, a másik fél pedig szellemi munkát végez?
Alapvetően annak a híve vagyok, hogy közös pénzkeresés & közös házimunka.
Viszont elbizonytalanodtam, mert a jelenlegi helyzet az, hogy én szellemi munkát végzek (számítógépen dolgozok) a párom pedig könnyű fizikai munkát.
Így az sem tűnik igazságosnak, hogy mindketten dolgozunk de én még dolgozzak otthon is miközben ő csak pihen.... de közben az se tűnik igazságosnak, hogy tőle az egész napos talpalás-emelgetés után még elvárjam hogy álljon neki takarítani ha hazaér.
(a munkaidőnk és a fizetésünk megegyezik, ha ez számít)
Szerintetek ilyen esetben hogy igazságos felosztani az otthoni teendőket? Ha van/volt hasonló kapcsolatotok, nektek mi (volt) a megoldás?
Azt mondanám, hogy az ülő munkát végző csinálja a nagyobb részét, neki is kell a mozgás.
De ha nagyon nem tudtok megegyezni, hivjatok bejárónőt.
Mi mindketten szellemi munkát végzünk, a fizetésünk is azonos, viszont én fixen 5x8 órában dolgozok hétközben, ő meg teljesen összevissza. Van mikor délelőtt, van mikor délután, havonta párszor pedig éjszaka is.
Nálunk nincs fixen felosztva százalékra, felesleges. Lehet nekem is szarabb hetem, mikor rosszul alszok, lehet neki is húzósabb időszaka. Általában én csinálom a porszívózást és a fürdőt minden héten (45 nm a lakás, 1 óra alatt megvan a kettő), ő pedig berak mosást és tereget. Ezen kívül ő viszi le a szemetet, én pedig mosogatok minden nap miután ettünk, nem szeretem ha felgyülemlik. Vannak macskák, a kakiszedés, etetés az én feladatom, ő hozza a macskaalmot (10kg) a boltból és mikor teljes alomcsere van azt együtt csináljuk. Vásárlást rendeljük már egy ideje, így a legkönnyebb. Ágyhúzás 2 hetente van, azt közösen szoktuk, polcokat letörlöm ha észreveszem, hogy poros. Szerintem közel azonos szinten vesszük ki a részünket, de vannak hetei, mikor pl. 2-3at éjszakázik, olyankor én itthon vagyok egyedül mert bejár az irodába, akkor rendberakom a lakást és hagyom pihenni, tudom, hogy mennyire feltudja borítani az embert ha fentvan egész éjjel és nappal alszik.
3 éves kapcsolat, 22L - 24F
Én itthonról dolgozok, a párom pedig 5 percnyire itthonról, szóval az utazási idő kb. jelentéktelen. :)
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még tapasztalatok!
Bejárónőt semmiképpen nem szeretnénk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!