Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Meddig tartható ez így?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tartható ez így? Együttélés szülőkkel?

Figyelt kérdés

A párom 25, én pedig 23 éves vagyunk. Még a szüleinkkel élünk, ami annyit tesz ki, hogy vagy náluk, vagy nálunk vagyunk. Sajnos egyik helyen sincs túl sok privát szféránk, nincs külön lakrészünk. Ezáltal van némi konfliktusforrás, vagy éppenséggel nem tudunk egy jóízűt szeretkezni, ha a szülők otthon vannak, vagy engem zavar, ha úgy főzök náluk, hogy a párom szülei közben ott ólalkodnak. Egy szó, mint száz, hiányzik nekünk a külön élet.

Mindketten pedagógusok vagyunk, szerintem ezzel el is mondtam félig-meddig, hogy miért így van megoldva a lakhatásunk. Nagyon erősen törjük a fejünket egy albin, de akkor nem fogunk tudni félretenni. Egy saját ház csak akkor jöhetne szóba ha hitelt vennénk fel, de olyan magasra elugrottak az árak, hogy ezt is meggondolnánk. Legelőször arra gondoltunk, hogy házasságot kötünk és felvesszük a babavárót, de őszintén bevallom, pár évig még nem tervezünk gyereket és nem is ezek a körülmények közé szülnék.

Ti hogy jutottatok egyről a kettőre? Hogyan alapoztátok meg a jövőt? Vagy nagyon sharul csinálunk valamit, vagy tényleg képtelenség még úgy is félretenni nagyobb összegeket, hogy a szülőkkel élünk és csak a rezsibe adunk bele egy minimálisat.

2022. ápr. 29. 23:11
 1/7 Cpt_Obviously ***** válasza:
100%
Babaváró esetén 5 év van gyerekre. Amúgy pedig hitel nélkül az sem tud lakást venni, aki nem tanár, hanem 5-600 at keres. Az egyikötök menjen múlthoz tanár végzettséggel nem nehéz, ott össze lehet lapátolni, és már biztosabb alappal visszamenni tanítani. Sajnos tanárként bitang nehéz elkezdeni az életeteket, esetleg vidéken, valahol ahol hiány van, és jelentősen olcsóbb az élet, persze ha pestiek vagytok, de a fene akár fiatalon elköltözni innen, tehát szar ügy szurkolok hogy megoldódjon.
2022. ápr. 30. 00:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben, de elmentem esti iskolába leraktam egy szakmát és munkahelyet/életet váltottam. Az egyik volt barátnőm pedagógus volt, amikor én hoztam haza évekkel ezelőtt 300ezret ő hozott haza 130at.Most nem tudom mennyit kereshet egy pedagógus, de a mai ingatlan és albérlet árak mellett szinte lehetetlen úgy elköltözni bárkinek is otthonról ha nem keres 300felett. Esetleg gondolkozhattok abban, hogy olyan iskolába mentek dolgozni ahol van szolgálati lakásra lehetőség, az kb fillérekért adnak de azzal vállalni kell hogy elkotoztok messzebbre.

33/F

2022. ápr. 30. 00:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha nem tudtok önálló életet kezdeni a fizetésetekből, akkor legalább egyikőtöknek munkahelyváltás. Én 1 évig dolgoztam közoktatásban, az bőven elég volt.
2022. ápr. 30. 00:35
 4/7 anonim ***** válasza:
9%

Én 23 évesen egy hátizsákkal kimentem külföldre, azóta is itt vagyok, ennek 20 éve.

Ha kezdeni akartok magatokkal valamit, akkor felejtsétek el a pedagógus szakmát. Pár évre menjetek ki külföldre, szedjétek meg magatokat és aztán ráértek eldönteni, hogy visszamentek-e vagy maradtok.

Mire a srác 30 lesz, addigra szép kis pénzt lehet összeszedni. Nyilván meg kell húznotok magatokat ezalatt az 5 év alatt, de utána sokkal előrébb lesztek. Ha maradtok, akkor is el fog telni az 5 év, de nem hiszem, hogy Magyarország olyan tempóban menne előre és nem hátra, hogy jobban megérje itt pedagóguskodni.

2022. ápr. 30. 00:42
 5/7 A kérdező kommentje:

Nos, vidékiek vagyunk és itt sem túl barátságosak az albérlet árak. Esetleg ha falun bérelnénk/vennénk egy házat, de akkor meg a benzin, bejárás költsége ugorna meg. Városon belül esélytelen, hogy még a babaváróból is lakást vegyünk, falun meg szintén csak olyat, ami felújításra szorul- jobb mint a semmi-de akkor felújításra nem sok maradna. Bár ezt látjuk legélhetőbb megoldásnak esetleg, hogy egy közeli településen (Most megyeszékhelyen élünk) veszünk egy felújítandó ingatlant, 8M-10M körül vannak és apránként újítunk. Bár lehet, hogy butaság lenne belevágni, mert ezt csak a babaváróval tudnánk kivitelezni. Arról meg fogalmam sincs, hogy 5 év alatt hova jutunk, lesz-e gyerek stb. Viszont az idei év az utolsó alkalom arra, hogy ezt meglépjük.

Jah, én óvódapedagógus vagyok, a párom a tanár. Lényegtelen igazából, max annyiból, hogy ő vállal néhány magánórát, míg én azzal gazdálkodok amit kézhez kapok. Őszintén megmondom, hogy imádjuk a hivatásunkat, de mi is váltáson gondolkozunk. :( viszont fájna a szívem.

2022. ápr. 30. 00:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Amikor én 20 éve otthagytam a minimálbéres munkahelyemet, én is azt hittem, hogy megszakad a szívem. Imádtam ott dolgozni és meg voltam róla győződve, hogy még egy ilyen jó helyet (éhen haltam belőle, de a társaság nagyon jó volt) soha többet nem fogok találni. És lám. Sokkal többre vittem, mint amit Magyarországon valaha is elértem volna. 5-ös voltam.
2022. ápr. 30. 00:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból mondom, hogy nem jó úgy párkapcsolatban lenni, hogy ott vannak a szülők is. Bár én kicsit más helyzetben vagyok mint te mármint a fizetés szempontjából, de sajnos a váltáson nagyon erősen gondolkodnotok kell. Ne úgy fogjátok fel, hogy örökre elhagyjátok a pályát, hisz sosem tudjátok mit hoz a jövő. Úgy gondolkodjatok, hogy most a saját jövőtökért, egymásért, ezt az áldozatot egy ideig meg kell hozni.

Saját példám, hogy nekünk a párkapcsolatunk majdnem tönkrement egyikünk szülője miatt, pedig csak néha akart nálunk aludni, de az is sok volt. Ti már egy külön család vagytok, egyelőre ketten, majd később remélhetőleg többen, meg kell tudnotok milyen szülök nélkül csak ketten élnetek. Kialakítani a saját életetek.

2022. máj. 3. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!