Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Oda költözzek a parom csaladja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Oda költözzek a parom csaladjahoz? Többgeneracios haz,hogy müködik?

Figyelt kérdés

Külföldön elünk, viszonylag nagyobb tavolsagra egymastol. Parom szeretne, hogy oda költözzek hozza, es ott vallaljak munkat. Azt mondja, neki nagyon jo munkahelye van, nem fogja otthagyni. (jelenleg egyedül el,sajat alberletben)

(nekem is jo munkahelyem van, regota itt dolgozom, meg vagyok vele elegedve, sajat alberlettel is rendelkezem)

Erre talan azt mondom rendben, egyikünknek ugyis lepni kell az együtteles erdekeben. Leszek En aki felmond a munkahelyen, az alberletben es elcuccolok.

Viszont, mindketten szeretnenk idövel hazaköltözni Magyarorszagra. Nem itt tervezzük leelni az eletünket.

Magyarorszagon is 300 km van köztünk. Nekem celom,hogy sajat ingatlant vasaroljak, es abba költözzek majd haza, a parommal, es ott alakitsunk ki magunkat egy közös kis csaladi eletet, ahova mar jöhet a baba is. Egy haz ami a mienk, ahol mi tervezünk, alakitunk, takaritunk, fözünk, elünk.

En rugalmas vagyok, ez lehet barmelyik varosban. (persze jobb lenne az en csaladom közeleben, de attol sem zarkozom el,hogy az Ö csaladja legyen közelebb hiszen 300km nem a vilagvege)

Es itt jön az a dolog, hogy Ö kijelentette, ha hazaköltözik Magyarorszagra, csakis kizarloag a csaladi hazba fog, es Ö ott is tervez elni, ahol felnött, oda tervezi a csaladjat is. Egy nagyobb varos mellett, kicsi faluban laknak. Voltam mar nalunk. Nagy csaladi, kertes haz, hatalmas udvarral, kerttel. Edesanyja nagyon kedves, nagyon aranyos, velem is.

A hazat a nagyszülei epitettek, es nagyon ragaszkodik hozza.

Viszont itt jön a problema. En ezt nem szeretnem. En szeretnek egy sajat kis privat eletet, ahova nem nekem kell alkalmazkodnom, amit azt erzek,hogy a sajatom, amit ugy alakitok, ahogy en/mi szeretnenk.

Felajanlottam, nezzünk akar ott a faluban, vagy a szomszed falukban, esetleg a varosban majd idövel egy közös ingatlant, es közel marad a csaladja. De nem! Ö nem. (mindenkeppen fontos,hogy nem a csaladjaval van a problema, mert aranyosak, kedvesek velem nagyon!! )

Szeretjük egymast, a kapcsolat is jol müködik eddig, jol erezzük magunkat. Viszont ez a problema, a jövökep nem hagy nyugodni.

Erdekel a kivülallok velemenye.

Erdemes igy folytatni,vagy engedjük el egymas kezet, megha szerelmes is vagyunk?

Akik szülökkel laknak együtt, többgeneracios hazban,hogy müködik az együtteles?

2022. ápr. 28. 07:03
A kérdező szavazást indított:
Együtt maradni, es tervezni, költözzek hozza
Nem erdemes folytatni
41 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
ez így halálra van ítélve, és kétlem, hogy ez a helyzet bármit is változna
2022. ápr. 28. 07:10
 2/11 Noren1989 ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy neked van alapvetően jó meglàtàsod, pàrod kissé csökönyös.

Kompromisszumkézséget nem mutat egyàltalàn?

2022. ápr. 28. 07:22
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Mi szükségből költöztünk a szüleimhez. Teljesen elválasztott házrészbe. A szüleim nem zavartak több vizet, mint egy átlagos szomszéd. Mégis szétmentünk végül a feleségemmel.

A párod hozzáállásával van a gond szerintem. Ha megtehetnétek, hogy önálló életetek legyen,-gondolom ezért dolgoztok külföldön-, akkor gyanús, hogy miért nem akarja a srác. Én nem sok jövőt jósolok ennek a kapcsolatnak.

2022. ápr. 28. 07:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A párod semmilyen kompromisszumra nem hajlandó a kapcsolat érdekében.

Neked kell új munkát keresni és hozzáköltözni, ő erre nem hajlandó.

Ő csak es kizárólag a szüleihez hajlandó hazaköltözni és családot alapítani. Az, hogy te mit szeretnél, vagy neked mi a jó az 0%-ban fontos.

Igazából egy önző egoista gyökér, csak még nem látod a rózsaszín ködtől.

2022. ápr. 28. 07:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Itt az elsődleges probléma, hogy ő nem tekint téged partnernek. Ő kijelent dolgokat, de nem fontos neki TE mit szeretnél. Ezen gondolkozz el.
2022. ápr. 28. 08:14
 6/11 anonim válasza:
100%

Nem fog működni. Nem fogsz tudni kialakítani magánéletet. Én egy ilyen helyzetben élek a családommal és írom ezt úgy, hogy az Én szüleimmel lakunk együtt. Feleségem volt aki feladott mindent és jött Velünk.

16 éve vettünk egy házat hitelből. Kétgenerációs kialakítás után, szüleim felköltöztek az emeletre. Azóta bővült a család, született két gyermekünk. Tapasztalatunk az, hogy állandók a konfrontálódások.

2022. ápr. 28. 08:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira fontos vagy neki és ő is szeret téged, akkor neki is nyitottnak kellene lennie egy köztes megoldásra, ez hívják komprumisszumnak.

Ha nem hajlandó erre, akkor nem vagy elég fontos neki és ez a későbbiekben az élet több területén is meg fog mutatkozni.

Leülnék vele megbeszélni, ha továbbra is makacs és nem nyitott a közös megoldásra, akkor elhagynám.

(Amúgy elég "gyereknek" és kicsit "tutyimutyinak" tűnik nekem ezek alapján, aki még fél elszakadni a családtól és képtelen az önálló életre - de elnézést, nem sértésnek szántam ezt)

2022. ápr. 28. 09:05
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi valaszokat, sajnos eleg egyertelmü. Pedig nagyon szeretem Öt, es a jövöm is eltudnam vele kepzelni. Jol erzem magam vele.

A 7-es valaszoloval nem ertek egyet. Mar elszakadt a csaladjatol,hiszen külföldön el, sajat alberletben, ellatja magat, takarit, mos, es nagyon jol föz.

Ugy erzem ez a kapcsolat csak itt, amig külföldön vagyunk, müködne. De ha hazaköltözesre kerülne a sor, Ö jobbra, en balra. (vagy vele tartanek,de nem lenne maganszeferam,nem ugy alakithatnam az otthonunkat,ahogy nekem tetszik)

Es nem az,hogy nem szeret. Mert szeret, erzem. De barki is lenne a parja/jövöbeli parja - öt mindenkeppen hazavinne, a csaladi hazba, es ott tervezi a jövöjet.

Megertem,hogy nem akarja a nagyszülöi örökseget elvesztegetni. Ez egy jo dolog,csak.. ertitek. Nehez helyzet.

2022. ápr. 28. 10:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Menekülj. Egyrészt szánalmas, hogy nem akar elszakadni a szüleitől. Másrészt itt eddig mintha csak te hoznál kompromisszumot, ő le sem szarja te mit akarsz.
2022. ápr. 28. 13:58
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak az előttem szólók táborát tudom gyarapítani.

Tényleg az a probléma, hogy a te elképzeléseid félresöpri, a sajátja miatt.

Előfordulhat, hogy ez más, neked fontos esetben is ugyanígy lenne.

2022. máj. 2. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!