Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, tapasztalataitok alapján mennyire gyakori az hogy egy 30 alatti férfinak saját ingatlanja van?
28 évesen idén vettem vidéki nagyvárosban felújított panelt. Én raktam bele 5 milliót, a családom segített 12 millióval és még vettem fel 7 millió hitelt 50 ezres törlesztővel.
Magamon kívül kb 3-4 huszonéves ismerősöm van 100-ból akiknek van lakása, nekik is persze valahogy családi segítséggel. Szóval elég ritka.
Saját dumád nincs? Csak a sablon szöveg? A kommented általánosít és téged minősít. Ennyi. Nem csak irigy szar vagy, de szánalmas is.
Önerőből is lenne otthonom, max pár évvel tovább tartott volna.
Passz, de szerintem marha ritka.
Ha vkinek esetleg van, akkor valszeg felvett vmi hitelt, amit még 135 év múlva is törleszteni fog. Vagy, gazdag szülők.
Amúgy annyira őszintén nem is érdekel, nem szoktam figyelni erre.
Szerintem annyira nem ritka dolog, nekem viszonylag sok ismerősömnek van/volt saját lakása 30 év alatt. Meg családi háza is.
Megjegyzem, nyilván 99%-uknak a szülők komoly összeget belefinanszíroztak vagy az elhunyt nagyszülő lakását kapták meg. Plusz hitel persze, ha kellett, de én személy szerint olyan 30 alatti férfit/fiatal pár nem ismerek, aki maga totál önerőbő, szülői segítség nélkül vett volna lakást - biztos van ilyen is, csak nagyoj kevesen. Akinek 30 alatt ingatlana van, annak szinte mindig a szülők közbenjárása révén van.
16. Attól is függ ki milyen társadalmi körökben mozog többet, vagy attól is függ mekkora egy család. Ahol az unokák 4-8-an vannak (2-3 gyereke lett a nagyszülőknek és tőlük a 4-8 unoka), ott nehezen lesz a nagyszülői örökségből saját lakás mindenkinek.
Máshol meg mindkét szülő egyke és egyedül örökölnek, az egy-két gyereküknek meg még akkor is könnyű abból lakást venni, ha amúgy az örökséget nem számítva nem gazdagok és nem keresnek sokat. Egy haveromnak is azért van saját lakása, mert a szülei egykék, már volt egy lakásuk, a nagyszülőktől meg még örököltek a szülők két lakást és egy házat. Naná, hogy a haveromnak és a testvérének könnyen lett utána ezekből szintén sajátja. És nem gazdagok, csak kicsi a család.
#16 igen, én is ezt írtam. Személy szerint semmi kivetnivalót nem látok a dologban, ha az én szüleimnek is futná egy-egy lakásra a három gyereküknek, akkor ők is vettek volna nekünk. Így viszont, hogy nem futja nekik három lakásra (és százmilliókat sem fogok örökölni) tisztában vagyok vele, hogy önerőből a büdös életben nem lesz saját lakásom (legfeljebb valami zsákfaluban). Azért legalább albérletre vagy a párom lakásának fenntartására lesz pénzem.
Ettől függetlenül a szülők által vásárolt lakás is a gyerek saját lakása, és egyáltalán nem ritkaság, hogy a jómódú szülők lakást/házat vegyenek a gyereküknek.
Nő vagyok.
23 évesen lett házam, igaz nagyon jó áron Miskolcon a belvárosban 4 millióert.
Férjemnek 2 lakása van o 36 éves, vállalkozó volt, akkor vette (ahhoz nincs közöm) de 26 volt mikor az elsőt vette, 28 amikor a másodikat.
Szerencsések vagyunk tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!