Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Motivaljam a parom vagy ne?
A parom eleg erdekes csaladbol szarmazik, de tipik magyar atlag. Hitelt hitelre halmoznak, alig jonnek ki ho vegeig, egyebkent parom novere es a szulok is dolgoznak. Nem igazan tudjak beosztani a penzt.
Ami most a kerdeshez tartozik, az a nagyotmondas meg a mindenbe belekezdes. Meseltem korabban, hogy kell egy uj huto, mert a regi szar. Jaj, hat ok mar miooota akarnak uj hutot, ilyet fullosat stb. Na, en a hutot megvettem, ok nem. Egyebkent barmi lakasfelujitas, auto, ugyanigy megy naluk. A noverke pl elkezdte a jogsit, ket okjt, miota ismerem es egyiket se fejezte be... Mindig volt valami kifogas ra, hogy miert hagyta abba.
Parommal 1 eve elunk egyutt. Neha eszreveszem, hogy o is meg nyomja ezt a nagyotmondast, de arrol kezd leszokni. Nem ezzel van a gond. Jart levelezo suliba. Fel evet. Ugy nezett ki, hogy a szorgalmi idoszak alatt a delutanok feleben tanult, aztan ideges lett, hogy megbukik, aztan nem tanult, aztan tanult. Vegul abbahagyta. De pl ilyen, amikor elakart kezdeni horgaszni is. A legtobb ilyen fellangolasa szerencsere az anyagi befektetes elott eloszlik, csak nem tudom elotte hogy kezeljem.
En most vegeztem a mesteren. Amig tanultam, o vezette nagyreszt a haztartast es ez igy mindkettonknek jo volt. Talan egyszer szolt, hogy fozhetnek en is, de mindig hagyott tanulni vagy erdeklodott, hogy allok. Nekem ez a felallas nagyon jo, mert meg szeretnek tanulni, viszont nem tudom, hogy ez vajon bantja-e ot. Meg kell mondjam, hogy nincs sok kitartas benne a tanulas fele.
Ha gyerekunk lesz, akkor meg plane jo felallas, mert a munkaban is beosztott, nekem lassan vezeto pozociom lesz. Imadja raadasul a gyerekeket.
Attol felek, hogy vajon nem fogja-e elnyomva erezni magat, hogy tanulna, de kozben meg nem, mert nincs kedve, mikozben en meg szakmailag folyamatosna kepzem magam?
Nalatok ez hogy van felosztva?
27/N
Bocsánat, de nekem nem világos, hogy akkor ő most szeretne elkezdeni tanulni? Van ilyen indíttatása, vagy csak feltételesen beszélsz erről, hogy talán majd később akarna?
Ha nem akar akkor nem is kell ezzel nyaggatni, annak úgysem lesz vége. Ha viszont akar, akkor hajrá, bíztasd. Attól mert korábban nem sikerült lehet, hogy most már erőt venne magán. Lehet, hogy korábban olyat kezdett el tanulni, ami nem is érdekelte. Válasszon olyat, ami érdekli.
Nálunk az a helyzet, hogy a páromnak van egy diplomája, de utána elvégzett egy okj-t és most az okj-s szakmájában dolgozik. Nekem 2 diplomám van, illetve mesterképzésem is. Sosem volt ebből problémája, hogy én képzettebb vagyok mint ő, ez nem okos gondot egy normális párkapcsolatban
Jezzsom, dehogy tavolodik el tolem. :D az utobbbi masfel hinapban volt, hogy a 8-16:30munka kozott, ha hazaertem 18ra, akkor tanultam meg ket orat. De mostam, takaritottam, ea inkabb a fozes harult.
Engem nem zavar, ha ilyen. Nem fogok lelepni egy masik ferfival, nem vonz, ha valaki nagyon karrierista, nem is lenne ram ideje...
Az a kerdes, hogy vajon tenyleg kene ilyen hirtelen felroppent gondolatoknal tamogatnom, vagy hagyjam es varjam meg, hogy tenyleg belekezd-e? Neha en is belelendulok, aztan volt, hogy nem volt utana semmi, es nem igazan tudok mar lelkesen allni az uj dolgaihoz. Nem negativan, csak semlegesen inkabb
Ami elsőre fura, hogy ennyire te vagy a domináns fél a kapcsolatban. Ha neked jó, hogy teljesen fölborulnak a férni-női szerepek otthon, az a te döntésed, ne hagyjad hogy mások befolyásoljanak. Én férfiként HO-ban vagyok, feleségem viszont nagyon sokat dolgozik és benn az irodában, ezért én takarítok otthon mindent (cserébe ő főz és hoz kaját).
Csak ezért kezdek ezzel, mert ez működhet x évig, viszont már több olyan kapcsolatot láttam, ahol x idő után az egyik fél elpattant, mert emberek vagyunk, ezek a férfi női szerepek pedig tulajdonképpen belénk vannak kódolva, nem biztos, hogy egészséges, ha teljesen elfolytjuk .
A párod családja egy csoport lúzernek hangzik, én nem hagynám hogy az élettársam is ilyen legyen.
Ha elkezd valamit, motiváld, segítsd persze.
5!
Ne erőltesd!
Ha ő magától nem hozza fel a tanulást akkor te se nyaggasd ezzel. Így azt sugallnád neki, hogy neki is a tanulásra kellene koncentrálnia, viszont mivel ő magától nem akar, így kevésnek érezné magát hozzád
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!