Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás után kifizetnéd ilyen esetben a volt párod?
A kérdés elméleti, nem velem történt meg csak hallottam már ilyen sztorit.
Szóval együtt vagytok jó pár évig, együtt is éltek jó pár évig a te lakásodban.
Felújítjátok a konyhát vagy a fürdöszobát vagy valamit.
Sokba kerül és a párod fizeti.
Majd szakítotok.
Kifizetnéd amit a te ingatlanodra költött vagy nem mondván "ingyen lakott ott"?!
Nem engedném hogy belefizessen.
#2 Sok eszed nem volt.
Kifizetném.
Mi ez az ingyen lakott ott baromság? Nem a lakótársad. Jobb lett volna, ha nem éltek együtt? Akkor az lenne a bajod. Élet-társ. Minden benne van.
Viszont jogos, hogy költözés után elkéri a felújítás árát. A te ingatlanod ára a többszörösével ér most többet, még így is jól jársz, főleg, ha csak anyagköltséget kér, a munkát meg ingyen elvégezte.
Ez arány kerdese. 16 év után én lecseréltem a konyhát. Ha a párom fizette volna, akkor is mondjuk 16 évet használta a fele költség eleve az övé lenne így nem fizetnem ki. A festés is ilyen 5 évente kifestetek tavaly is volt ilyen 850 ezret fizettem , ha 10 évet itt van és 1 festést fizetett akkor tulajdonképpen a fele.
Logikusan ha idekoltozik és 1 évet el itt de kifizet egy konyha felújítást magamtól odaadnam neki a pénzt.
Lepontozták Metamorphosist, de valahogy hasonlóképpen gondolkozom a kérdésben. Ha minden igaz, idén a karácsonyt már a saját lakásomban töltöm. :))) Megvan a pontos elképzelésem arról, hogy hogyan szeretném berendezni - nagyon egyedi az ízlésem, ezért semmiképpen sem engedném hogy bármennyire is beleszóljon a mindenkori párom a berendezésembe. Eleve házasságon, élettársi kapcsolaton kívül nem engedném, hogy BÁRMI ilyesmit is fizessen. Szimpla barátnők jönnek-mennek, be is b*szn*, ha mindegyik "kölcsönadná" a bútorait.
De tegyük fel, hogy mégis engedném, hogy fizesse. Én a magam részéről lepapíroznám, és kifizetném azt a részt, amit beleadott. Úgy gondolom, így a korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!