Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férjem felmondott a munkahelyé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem felmondott a munkahelyén, azóta ezt csinálja, hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

Férjem 2 hónapja felmondott, mert nem szerette a munkáját. Nincs még másik neki, így most itthon van egész nap immár egy 1 hónapja.

Én itthonról dolgozom, ezért látom, mit csinál. Általában délután kel fel, olyan 2-3 között, eszik valamit és közel egy órát ül a wc-n, közben telefonozik. Utána leül a kanapéra, ahol telefonozik tovább, majd erőt vesz magán és letusol. Sokszor ilyenkor már du. 4-5-6 óra van.

Ezután mondogatja, hogy ezt meg azt fogja csinálni, pl. elintéz valamit, amire munka mellett nem igen volt ideje, de végül nem csinálja meg.

Itthon alig csinál valamit, én dolgozom, de gyakorlatilag mindent én csinálok így is. Nem akarom b-szogatni, meg rászállni, hogy na, most nem dolgozol, akkor irány takarítani, de azért azt nehezen viselem, hogy kb. semmit nem csinál.

Beszéltem már vele, hogy nem kell, hogy teljes egészében átvegye a háztartást, de azért kicsit durva, hogy lóf-szt nem csinál. Munka mellett én viszem le a kutyát napi négyszer, a szemetet, én mosok, én rakodom ki-be a mosogatógépet, porszívózom, takarítom a fürdőszobát, főzök, bevásárolok.

Rettentő kiábrándító a viselkedése, azt nézem egész nap, ahogy szenved, már nem tudja, hogy feküdjön, a haja el van feküdve és nézi a hülye videókat vagy kommentelget cikkek alá.

Azt sejtem, hogy enyhe depresszióban szenvedhet, mondtam már neki, hogy menjen el terápiára, de ő nem akar. Próbáltam programokat szervezni, a munkakeresésben maximálisan támogatom, segítek neki mindennel, kedves vagyok vele, de én már nem bírom ezt elnézni sokáig.

Mit tennétek a helyemben? Köszönöm a válaszokat.

2022. febr. 7. 15:28
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
25, igen, minden választ kifogásolok, ami olyasmi, hogy beszéljek az anyjával, irassam be iskolába, jelentkezzek a nevében állásokra, küldjem el orvoshoz, amikor nem akar menni, meg hogy fel fogja akasztani magát.
2022. febr. 7. 16:28
 32/41 anonim ***** válasza:
0%

27.

De tervezed, hogy ezt csináld, ez nagyon erősen érződik, hogy most is csak önuralomból nem teszed.

Stílusod még így ismeretlenül is erősen támadó, sértő...

33/41 anonim ***** válasza:
95%
Kérdezz rá, hogy meddig akarja ezt csinálni!?
 34/41 anonim ***** válasza:
98%

Ha a szép szavak, a biztatás, a noszogatás, kérés, stb. nem segít, ha nem hajlandó sem terápiára menni, sem dolgozni, sem házimunkát csinálni, én igenis ultimátumot adnék, mert elvileg a társa vagyok, nem a csicskása. Szóval kiállok mellette, segítek munkát/pszichológust/pszichiátert keresni, stb., ha eljár terápiára, akkor hajlandó vagyok tovább eltartani, meg ameddig nem javul, addig több mindent vállalni a háztartásból, de nem fogom tűrni, hogy kihasználjon.

Szóval én megmondanám, hogy ha három napon belül nem kezd el aktívan keresni pszichológust/pszichitárt, és/vagy sürgősen szétspammelni a munkáltatók emailfiókját az önéletrajzával, akkor mehet, amerre lát. És addig sem csinálnék meg neki semmit. Levinném a kutyát, mert ő nem tehet semmiről, és főznék csak magamnak, ő meg megoldja, ahogy akarja, hacsak nem áll be zöldséget pucolni/húst szeletelni, utána meg mosogatni.

35/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 34-es, ez megerősített, hogy nem én vagyok a szemét, ha választás elé állítom.

A többieknek a tisztánlátás végett: nem én tartom el! Van saját pénze, amit most épp felél.

2022. febr. 7. 17:02
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igenis adhatsz neki ultimátumot. Ha depressziós, akkor is. Csak érezze, hogy támogatod és nem b@sztatni akarod. Viszont valahogy muszáj kibillenteni ebből az állapotból. Ha kell, akkor szigorral, mert sajnos nagyon bele lehet kényelmesedni a semmit tevésbe. Ezt nem bántásból mondom, mert lehet, hogy legbelül érzi ő is, hogy ez így nem oké. Viszont, hogy cselekedni kezdjen, szerintem rá kellene kényszeríteni, hogy legalább a házimunkából kivegye a részét.
2022. febr. 7. 17:12
 37/41 anonim ***** válasza:
85%

Biztos nem ugralnek főznék rá még munka után

Eszrevenne idővel hogy nincs kaja csak mosatlan meg retek

2022. febr. 7. 17:55
 38/41 anonim ***** válasza:
79%
Nem tűrném el neki. Ennyi...
2022. febr. 7. 19:40
 39/41 anonim válasza:
86%
Nekem az tűnt fel,hogy a kutya többet szerepel a problémába mint a munka. A munkahely nem tartozik a szeret nem szeret kategóriába. azt csinálni kell és ha szerencsénk van össze olvadhat de az ritka. el lustulni nagyon könnyű.nyomd a kezébe a pórázt és mond meg addig senki nem jön haza amíg vagy munka meg rend meg vacsora nincs az asztalon a tv helyett meg át nézzük az álláskereséseket mert a mai világba mínuszt termelni elég nagy luxus.
2022. febr. 8. 06:45
 40/41 anonim ***** válasza:
52%

Családsegítő szolgálat szociális munkásai - többek között - ezért is vannak. Hogy ilyen lehetetlennek tűnő helyzeteket kezeljenek.

Amíg hétköznapok vannak, addig tudsz segítséget kérni könnyebben kérdező. Talán nem ártana a háziorvossal is konzultálni, mit lehetne tenni, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapjaitok.

Van még lakóhelyileg illetékes jogi segítségnyújtó osztály - én ez utóbbival voltam a legelégedettebb, így bátran merem javasolni. Ide érdemes, akár heti szinten is eljárni, vagy betelefonálni. Minden aggasztónak tűnő kérdésre van nagyon jó válaszuk!

Más esetekben pedig ajánlanám a 116-123-as lelkisegélyt. Akár éjjel-nappal lehet telefonálni nekik ingyen és írni is lehet e-mailben.

Hasonlóképpen segít a Délután Alapítvány és a református lelkisegély szolgálat. Ezeken kívül mást nem igazán tudok, de remélem egy darabig kitart a segítő szándékom.

Amúgy tényleg depressziónak tűnik ez kérdező, annak a kezelésére pedig igencsak fel kell készülni (édesanyám munkahelyi idegösszeroppanása sok depressziós időszakot hozott - és SAJNOS MEGHALT A VÉGÉN!!!) Menthetetlen volt, hiába a sok gyógyszer...

2022. febr. 9. 01:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!