Meddig lehet elfogadni egy munkahelyen az „ideiglenes“ helyettesítést egy felmondott ember miatt?
Meddig elfogadható egy munkáltatónak az a rendelkezése hogy egy távozott felmondott embert „ideiglenesen“ helyettesíteni kell amíg nem vesznek fel újat, ha szeptemberben felmondott és azóta sincs új?
Ami a gond, hogy a munkáját szétdobták, ami X másik embernek heti szinten több óra pluszmelót jelent amit ugye nem fizetnek ki. Mindezt azzal a dumával hogy ez csak ideiglenes és fel lesz véve egy új ember. De már 5 hónap eltelt és senki se lett felvéve.
A cégnek ez marha kényelmes mert a meló amúgy is el van végezve, nem kerül neki túlórapénzbe ráadásul a felmondott ember bérét se kell kifizetni többé. anyagilag a legjobb neki, megspórolt egy teljes havi bért és a meló ugyanúgy kész van. Szóval nem kapkodja magát a keresésben.
Nekünk dolgozóknak ezt az egészet meddig kell elfogadnunk hogy csak „ideiglenesen „ végzünk több munkát nulla pénzért más helyett?
"Egy percig sem kell elfogadnod"
erről 5 hónapja lecsúsztam
Mivel nem kerül többe, ezért azt gondolom, hogy nem is kell túlórázni senkinek emiatt.
Ez pedig azt jelenti, hogy valójában eddig dobta ki a pénzt a munkáltató, mert naplopókat tartott.
Fogd fel úgy, hogy racionalizáltak, jobban ki vannak használva a munkavállalók, nem lopják a napot.
Én fél évig viseltem, egyre több ember mondott fel akiket nem tudtak egyik napról a másikra pótolni. Azonban mikor felvettek a hiányzó 7 ember helyett 4-et és már nem is volt róla szó, hogy a maradék hiányzó 3 pozíciót is feltöltik, ráadásul a főnököm egy vezetői értékelő során szóbahozta, hogy nevetséges fizetésemelésért cserébe új munkákat szán nekem (azaz a hiányzó emberek munkájának egy részét) akkor felmondtam.
Általában határozatlan ideig lehet helyettesíttetni másnak a munkakörét, szóval én rákérdeznék és ha nincs fix határidő elkezdenék új állást nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!