Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit lehet tenni, ha nőként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni, ha nőként nagyon félek az elköteleződéstől?

Figyelt kérdés

Nem vágyom arra, hogy ismerkedjek össze-vissza, egyáltalán nem ez a gond, nagyon hűséges típus vagyok, és nagyon szeretem a barátomat.

De valahogy mindenkivel előjött ez, hogy annyira megrettenek egy igazán komoly kapcsolattól. Az egyik exemmel laktam már együtt, és a mostani barátommal is tervben van, de aztán néha rám jön a kattogás, hogy én erre nem vagyok alkalmas, hogy majd le kell mondanom a dolgaimról, hogy örökké alkalmazkodni kell, hogy többet szeretnék egyedül lenni, hogy én nem vágyom családra, stb, beindul bennem ez a pánik reakció, de nem értem, hogy miért.

Valahogy az van bennem, hogy egy kapcsolat inkább elvesz az életemből és a személyiségemből, hogy sokkal kevesebb időm lesz magamra.

Pedig a barátom álom férfi, tényleg olyan, mint a romantikus filmekben, én meg néha úgy érzem magamat, mint egy tipikus menekülő pasi, és emiatt annyira bűntudatom van.. Mert nagyon szeret engem, és mindent megtesz, hogy boldoggá tegyen, ami sikerül is, csak valahogy ez a tudatalatti félelem gyakran előjön bennem.

Szerintetek mitől lehet ez? A nővérem is pont ilyen egyébként, szóval elég érdekes. Pedig a szüleink kapcsolata tökéletes, sosem veszekednek, szeretnek minket, stb, nem láttunk rossz példát, de a nővérem is ugyanígy fél.

26 N

2021. nov. 26. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Az egyik exemmel laktam már együtt, és a mostani barátommal is tervben van, de aztán néha rám jön a kattogás, hogy én erre nem vagyok alkalmas, hogy majd le kell mondanom a dolgaimról, hogy örökké alkalmazkodni kell,"

Megint hasonló embert választhattál mint az exed, ezért jöttek elő a régebbi szorongások...

Véleményem szerint belefutottál újból egy rátelepedős , egyedül nem csinálhatsz semmit féle palival..

Jobb lenne még korai szakaszban szakítani.

2021. nov. 26. 12:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem olyan típus, ő is találkozgat a barátaival, meg nem szól semmi miatt.
2021. nov. 26. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Túlféltő, túlzottan kiszolgáló, életre nem felkészítő szülőknél szokott ilyen lenni.
2021. nov. 26. 12:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nálam is ez van kérdező, de én még az összeköltözés gondolatától is rosszul vagyok, nem tudom az okát.

Lehet az, amit 3-as is írt, mert nekem hasonlóak a szüleim.

2021. nov. 26. 12:22
 5/9 A kérdező kommentje:

4-es, én is, de ugyanakkor meg tudom, hogy ilyen emberek azért nem nagyon vannak, akik beérik a találkozgatással..

Nekem is ilyesmi szüleim vannak.

2021. nov. 26. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez bizalmatlanságból, esetleg fel nem dolgozott csalódásokból eredhet! Ha már éltél együtt valakivel, akkor lehetnek benned olyan negatív "élmények" vele kapcsolatban amiket még nem dolgoztál fel lelkileg (még akkor is ha azt hiszed, hogy feldolgoztad)!

Emlékszel rá, hogy milyen volt amikor esetleg számodra nem tetsző módon korlátozott a másik fél (pl. "énidő" akkor, és ott felhasználása amikor neked jó).

Ha már egyszer valakit beengedsz a személyes szférádba, és ott ér egy két negatív "élmémy", akkor előfordulhat, hogy azt a következő partneredre is kivetíted, pedig vele kapcsolatban ez nem lenne valós probléma.

Az is igaz szerintem is, amit már írtak a többiek is, hogy a szülők egy "burokban tartottak" és félsz attól, ha neked ki kell lépned a burokból, akkor védtelen leszel!

Szóval van benned egyfajta védekezési mechanizmus, félsz "rábízni magad" egy másik emberre (persze ezt nem kell szó szerint érteni)!

Valakivel összeköltözni nagyfokú bizalmat kíván meg a másik iránt, és persze saját magunkban is bízni kell, hogy ez sikerülhet!

A párodat te ismered, neked kell tudni, hogy ő milyen ember, mennyire figyel oda a te igényeidre, hogyan tudtok ti jól működni együtt! Mondd el neki a félelmeidet, beszéljétek meg, hogy ki mit gondol erről a témáról!

2021. nov. 26. 13:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Valszeg elnyomod saját magad a kapcsolatban. Élj lazábban es azt csinald ami jolesik.

Ne mondj le a dolgaidrol hanem iktasd be, ha el akarsz vomuoni csinalj magadnak erre alkalmas "kuckot" a kecon belul keríts el vmit, ha nincs kulon szoba, amugy meg nem KELL családot akarni se.

Legyél már talpraesettebb hogy ugy élj kapcsolatban, ahogy neked jolesik

2021. nov. 26. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:
*vonulni
2021. nov. 26. 16:31
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

nem félsz a magánytól, h. egyedül élj?

nekem senkim sincs, mert aszex vagyok, és nagyon magányos.

2021. nov. 26. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!