Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy kasszán vagytok vagy külön? Tudod mennyit költ a partnered a ráeső számlákon, lakbéren kívül?
Házasok vagyunk (gyerek nincs), hivatalosan tehát akármennyire is külön kezeljük a pénzünk, alapvetően vagyonközösségben vagyunk.
De ennek ellenére nálunk úgy működik a dolog, hogy a fizetését mindenki a saját számlájára kapja. Csináltunk egy Revolut számlát, amihez mind a kettőnknek van bankkártyája, erre mindig azonos összeget töltünk és ebből mennek a közös dolgok (lakbér, kaja, szórakozás stb.). A fizetése többi részével mindenki azt csinál, amit akar. De azért szoktunk tudni egymás nagyobb kiadásairól, még ha nem is kérünk egymástól engedélyt, azért meg szoktuk beszélni a dolgokat.
Én 26( nő) vagyok, ő 32 éves és két éve vagyunk együtt.
Én közös kasszázni akartam, ő nem.
Úgy csináljuk,hogy mikor megkapom a fizum oda adom neki az albi felét+ net .
Kaját meg ki mikor fizet,de általában 10 alkalomból nyolcszor én fizetek, a hónap végére semmi pénzem se marad, ilyenkor szólok neki hogy fizessen.
A számlákon kívül kb 50ezret költ magára de lehet több is, és soha nem tudom mennyi pénze van.
Szia.
Mi 11,5 éve vagyunk együtt, 10,5 éve élünk együtt.
Közös kasszán vagyunk. 150 ezret teszünk félre havonta megtakarításnak, a maradékból 275 ezerből megy minden, számlákra, bevásárlásokra, és 20-20 ezer a havi költőpénzünk.
Minden közös, nem fillérezgetünk.
35-32 évesek vagyunk.
Közös kasszán vagyunk kd. 20 éve.
Nekem, a házasság és a tartós kapcsolat az "ágy és az asztal" megosztásáról szól.
Részemről nehezen tudom elfogadni a külön kassza intézményét: Mi van akkor, ha az egyik anyagi helyzete jobb, mint a másiké? Akkor elmegy egyedül a vendéglőbe, vagy üdülni a Kanári-szigetekre, a másik, megy eszik zsíros kenyeret, meg a szabadságát otthon tölti? Hogy érzi ilyenkor magát a jobb és a rosszabb helyzetben lévő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!