Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy kasszán vagytok vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy kasszán vagytok vagy külön? Tudod mennyit költ a partnered a ráeső számlákon, lakbéren kívül?

Figyelt kérdés
2021. nov. 22. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Közös kassza. A nagyobb kiadásokat mindig megbeszéljük előre. A heti bevásárlásokat közösen intézzük igényeink és szükségleteink szerint. De mindkettőnknél van mindig külön kp és bankkártya, hogyha bármi kell neki, meg tudja venni. Ilyenformán tudjuk, mennyit költ a násik, de mindkettőnknek megvan a maga pénzügyi szabadsága.
2021. nov. 22. 14:04
 2/10 A kérdező kommentje:
És a korotok? Mióta vagytok együtt?
2021. nov. 22. 14:13
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Házasok vagyunk (gyerek nincs), hivatalosan tehát akármennyire is külön kezeljük a pénzünk, alapvetően vagyonközösségben vagyunk.

De ennek ellenére nálunk úgy működik a dolog, hogy a fizetését mindenki a saját számlájára kapja. Csináltunk egy Revolut számlát, amihez mind a kettőnknek van bankkártyája, erre mindig azonos összeget töltünk és ebből mennek a közös dolgok (lakbér, kaja, szórakozás stb.). A fizetése többi részével mindenki azt csinál, amit akar. De azért szoktunk tudni egymás nagyobb kiadásairól, még ha nem is kérünk egymástól engedélyt, azért meg szoktuk beszélni a dolgokat.

2021. nov. 22. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
Külön kassza. Nagyjából tudjuk, hogy mennyit költ a másik, de nem azért, mert számonkérnénk egymáson, hanem mert megbeszéljük, ha valamelyikünk tervez valami programot, vagy venni valami nagyobb dolgot.
2021. nov. 22. 14:24
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Közös kassza , én fizetek mindent, tudom mennyit költ
2021. nov. 22. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Közös minden. Azt, hogy veszünk egy csokit vagy színházjegyet, nem beszéljük túl, nagyobb kiadásokat és a gyerekek dolgait igen. 22 éve vagyunk házasok.
2021. nov. 22. 15:08
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Speciállis eset de leírom. Van hivatalos fizetésem nekem is neki is,vannak mellékállásaim és a munkahelyemen van néha "jutalom". Ezek 90%ban nem teljesen hivatalos pénzbevételek. A hivatalos közös s nem hivatalos nem. Szeretem meg minden de bármi előfordúlhat...
2021. nov. 22. 18:29
 8/10 anonim ***** válasza:
24%

Én 26( nő) vagyok, ő 32 éves és két éve vagyunk együtt.

Én közös kasszázni akartam, ő nem.

Úgy csináljuk,hogy mikor megkapom a fizum oda adom neki az albi felét+ net .

Kaját meg ki mikor fizet,de általában 10 alkalomból nyolcszor én fizetek, a hónap végére semmi pénzem se marad, ilyenkor szólok neki hogy fizessen.

A számlákon kívül kb 50ezret költ magára de lehet több is, és soha nem tudom mennyi pénze van.

2021. nov. 22. 23:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Mi 11,5 éve vagyunk együtt, 10,5 éve élünk együtt.

Közös kasszán vagyunk. 150 ezret teszünk félre havonta megtakarításnak, a maradékból 275 ezerből megy minden, számlákra, bevásárlásokra, és 20-20 ezer a havi költőpénzünk.

Minden közös, nem fillérezgetünk.

35-32 évesek vagyunk.

2021. nov. 24. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Közös kasszán vagyunk kd. 20 éve.

Nekem, a házasság és a tartós kapcsolat az "ágy és az asztal" megosztásáról szól.

Részemről nehezen tudom elfogadni a külön kassza intézményét: Mi van akkor, ha az egyik anyagi helyzete jobb, mint a másiké? Akkor elmegy egyedül a vendéglőbe, vagy üdülni a Kanári-szigetekre, a másik, megy eszik zsíros kenyeret, meg a szabadságát otthon tölti? Hogy érzi ilyenkor magát a jobb és a rosszabb helyzetben lévő?

2021. nov. 26. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!