Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Halogatja a házimunkát az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Halogatja a házimunkát az utolsó percekig, normális hozzáállás ez?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori, huszonéves pár, én vagyok a nő, ő a férfi. Másfél éve élünk együtt.

Ma 3-ig elvoltam dolgozni és megkértem, hogy mivel ő ma itthon van (estére megy csak dolgozni), így csinálja meg a fürdőszobát, én meg este majd porszívózok amikor ő elmegy.

Fél órával előbb végeztem, hazaértem és még neki se állt. Azt mondta most akarta elkezdeni.

Megszokta csinálni amit kérek tőle, csak mindig mindent az utolsó percre hagy, pedig sokkal egyszerűbb reggel letudni aztán egész nap pihenni. Szerintem.

Ő azt mondta, hogy nem teljesen mindegy, hogy mikor csinálja meg, hogy ha hazaérek készen lesz? A cél a fontos, nem az, hogy mikor áll neki.

Persze, de itt egy remek példa, mikor előbb hazaérek és még sehol nincs vele...

Szerintetek?

2021. nov. 16. 14:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ja, és én felpontoztalak.Nem tettem volna, ha nem értek veled egyet.
2021. nov. 16. 16:14
 22/27 anonim ***** válasza:
34%

Minden kapcsolatban vannak pillanatok, amikor jobban jársz, ha nyelsz egyet, morogsz kicsit és továbbmész. Bármit csinálsz, ezt nem fogod megváltoztatni benne, mert ő ilyen, az utolsó pillanatban csinálja meg.

Egyszerűbb elfogadni és számolni vele és élvezni a szép pillanatokat.

De amúgy részvétem.

2021. nov. 16. 16:24
 23/27 anonim ***** válasza:
91%
Arra hogy megcsinálta e vagy sem utána.. nem kaptunk választ. Tehát a kérdező csak veszekedni jár fel, kár is a szóért.
2021. nov. 16. 17:11
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem itt a fő gond a kommunikáció hiánya. Érezhető hogy van egy kis kontrollmániád, de sztem ez még nem vészes, a feleségem is ilyen, és megfelelő beszélgetéssel megtaláljuk a kompromisszumokat.

Pl. amikor összeköltöztünk, előtte én csak koliban meg albiban laktam, és hát a rend sose volt az első. A feleségem viszont szereti a tisztaságot, azt ha mindig minden élére van állítva, és persze ha minden mindig időben kész. Erről nem tehet ő így szocializálódott, amikor gyerek volt megcsinálta gyorsan a házimunkát, leckét aztán mehetett csak játszani. Én meg halogató típus vagyok.

Namost leültünk és megbeszéltük normálisan, anélkül h veszekednénk. Elmondta h neki miért fontos ez. Neked miért fontos Kérdező? Mondd el a párodnak. Megértettem, és megígértem neki h innentől nem halogatom a házimunkát, rendrakás, meg úgy általában semmit amire megkér. És igyekszem odafigyelni rá. Nem mondom h mindig sikerül de mondjuk 10-ből 9-szer gyorsan nagy levegőt veszek letudom az adatot feladatot és kész.

Egyébként, hozzáteszem van egy hatalmas előnye ennek. Amíg halogattam a dolgokat, az nekem egyáltalán nem volt jó. Általában egész nap ott lebegett a fejem felett az adott teendő és ez beárnyékolta az egész napot. Elkezdtem azóta tudatosan más dolgokat is nem halogatni, és valahogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok azóta.

Persze van egy hátránya is. Egyrészt ha rögtön ugrok mikor szól akkor elbízza magát és egyre több dolgot kér, és elvárás lesz az is hogy rögtön megcsináljam, tehát ha 10-ből 1-szer valami miatt tényleg elfelejtem akkor sokkal nagyobb a hiszti mint amíg csak az volt h "nahát sejtettem h úgyse csinálod meg". Másrészt az ember néha olyan hülyén érzi magát ha azonnal ugrik mindig a felesége szavára. Ebben mondjuk benne lehet hogy a feleségem ilyen pattogós stílusú, tehát kimondja amit akar. Néha úgy érzem parancsolgatós lett, de végülis nem vészes. Plusz még egy dolog, hogy gyakran van h az ember fölösleges dolgokat kér valakitől. Ha ezt az illető nem csinálja meg, elfelejtődik, kiderül h amúgyse volt fontos. Na ez most jelenelg nincs, tehát több a fölösleges dolog amit megcsinálok.

De végülis nem halok bele ebbe sem. Összességében sztem jót tett nekem h kicsit változtattam magamon. Beszélgess a pároddal arról amit gondolsz és lehet hogy ő is hajlandó a változtatásra.

2021. nov. 16. 18:13
 25/27 anonim ***** válasza:
"Ma 3-ig elvoltam dolgozni" - és 14.34-kor már ide írtál?
2021. nov. 16. 18:35
 26/27 A kérdező kommentje:

az utána lévő szöveget nehéz lett volna elolvasni?

"Fél órával előbb végeztem,"

igen, kb. 14.20 körül végeztem, 5 percre lakok. hazaértem, megtörtént, és kiírtam egyből. nem balhéztunk, pont ezért írtam ki a kérdést, hogy meghallgassak más véleményeket is

2021. nov. 16. 19:30
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés? Megcsinálta? Ha igen, nem tökmindegy, mikor?

Ne legyél már sárkány basszs!

2021. nov. 17. 16:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!