Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyibe kerül? Milyen költség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül? Milyen költségekkel jár? S kihez kell fordulni?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt. Van egy közös 15 hónapos lányunk. 2 éve lakunk együtt.

Mikor megvette a házat én adtam neki 1.5 millió forintot ami az önrész volt a lakáshitelehez. A hitel S a ház is az ő nevén van. Nekem erről csak bankszámla kivonatom van hogy átutaltam neki.

Szeretném ha ennyi év után rám iratna a felét..

Köszönöm szépen

2021. okt. 18. 10:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%
Miért íratná rád a felét, ha 1,5 milliót adtál bele? Csak együtt éltek, de nem vagytok házasok?
2021. okt. 18. 10:39
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Ő is tudja, hogy igényt tartasz a ház felére?

Ügyvédhez kell menni. Az ügyvédi költség, illetve a földhivatalban a bejegyzés költségét kell kifizetni.

2021. okt. 18. 10:41
 3/31 anonim ***** válasza:
8%
Ha beállítasz a 1,5 milliódért, vagy a ház feléért az furcsa lesz. Házasság és meg van oldva. - Feltéve ha nem akarsz lelépni a ház felével...
2021. okt. 18. 10:50
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát óvatosan a követelőzéssel, mert jelenleg kizárólag a jóindulatán múlik, hogy kapsz-e bármit is. A 1,5 millióért nyilván nem jár a ház fele. Mióta együtt éltek közös kassza van? Ha igen, akkor az azóta fizetett törlesztő feléért is járna neked tulajdonrész. De utólag igazából nem nagyon tudsz pattogni, itt előre kellett volna gondolkodni. Keress fel ezzel egy ügyvédet.
2021. okt. 18. 10:56
 5/31 anonim ***** válasza:
38%

Ezért nem megyek én semmire! Sosem tudtam volna 1,5 millióért egy egész ház felét "elkérni"! Aki mer az nyer!

Na jó, persze a részleteket nem ismerjük, ki mit fizetett eddig a hitelből stb.

2021. okt. 18. 11:06
 6/31 anonim ***** válasza:
4%
Annyira nem kell felned, jogilag megkapod, ami jar, ha valasra kerul a sor. A masfel milliorol van utalas, a lakas onresze is hitelresze vilagosan megallapithato. AZ onreszbol a masfel millionak megfelelo arany jar, a hitelt pedig 50-50%-ban osztja a birosag. Ha szeretnetek jogilag rendezni a helyzetet a hosszas pereskedes helyett, akkor erdemes csak modositani. Ha most megvan az egyetertes, akkor eleg egy hazassagi szerzodest irni, olcsobb, gyorsabb, mint a tulajdonjogot baszkuralni.
2021. okt. 18. 11:18
 7/31 anonim ***** válasza:
89%
Tehát adtál pénzt önrészre úgy, hogy egy nyomorult % nincs a neveden a vásárolt házban? Az igen, okos. Már nem te, a párod. Te nagyon hülye voltál. Ha mázlid van, hajlandó ezt utólag rendezni, ha nem, hosszú és keserves út lesz.
2021. okt. 18. 11:24
 8/31 anonim ***** válasza:
84%

Majd a kérdező kijavít, ha rosszul értelmezem a helyzetet, de szerintem a válaszolók nem értik mi a baja a kérdezőnek.

Azt írja a kérdező, hogy az önrészt ő fizette, amit nem tud hitelt érdemlően bizonyítani, csak a párja tudja ezt, mert ez nem lett lepapirozva.A hitel a párja nevén van, de nyilván közösen fizetik, mivel együtt élnek.Azt sem lehet tudni milyen arányban fizetik a hitelt.

Itt egyedül a kérdező van sz.póágon, mert ő pénzt is tett a házba, a törlesztők felét is fizeti, hivatalosan még sincs semmije jelenleg.

Nekem ebből pont az jön le, hogy most a kérdező párja az, aki nagyon jól járt, sőt, még ő az, akinek az önrész által kisebb tulajdoni hányada lenne az ingatlanban, amennyiben lepapiroznak mindent.

2021. okt. 18. 11:25
 9/31 anonim ***** válasza:
91%

8-as Szerintem mindenki érti. Az nem világos, hogy ebben megegyeztek -e, ha igen, akkor ennek semmi akadálya.

Igen, a kérdező egyértelműen ott követte el a hibát, hogy előre ezt nem beszélték meg, papírozták le, ugyanis simán beinthet az élettársa, az, hogy a felét, az is véleményes, főleg, hogy az sem derült ki, hogy közös kasszán vannak -e.

2021. okt. 18. 11:37
 10/31 anonim ***** válasza:
32%
9 Elnézést, pontosítok.A válaszolók egy része nem érti, tisztelet a kivételnek.Mert írta 1-2 hozzászóló, hogy nem jár a ház fele kérdezőnek.Holott erkölcsileg még több is járna neki, mint a ház fele.
2021. okt. 18. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!