Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feladata a férjnek, férfi élettársnak az otthon, ház, kert karbantartása?
Döntsük már el:Emancipált a társadalmunk, vagy hagyományos feudális berendezkedésű?! :)
Ha kiharcoltuk az egyenjogúságot, akkor a menyecse is simán megfoghatja a fűnyírót, vagy a malterkeverőt úgy, ahogy a férfi is beállhat takarítani, mosni, mosogatni, főzni, GYES-en lenni.
Én megkérdeztem a feleségem, hogy van-e valamilyen ház(körül)i munka, ami kifejezeten "női" feladat lenne. Valahogy nem találtunk ilyet. Azután megkérdeztem, hogy van-e férfimunka, de abból valahogy fel tudtunk sorolni néhányat... :)
Szerintem egy kicsit ebben a témában átestünk a ló másik oldalára...
Én úgy vagyok a házimunkával, hogy amíg egyedül éltem, mindent nekem kellett megcsinálnom. Tehát, ha van egy társam, akkor neki nem kötelességei vannak, hanem segít nekem a feladatok elvégzésében, és köszönet érte.
Nálunk men igazán van felosztva a munka, megjegyzem társasházban lakunk. Vannak munkák, amiket jobban szeret az egyikünk, mint a másikunk, akkor így polarizálódik a feladat. Azután van olyan is, hogy az egyikünk szerint a másik nem úgy, nem jól csinál valamit. Akkor a ő fél csinálja tetszése szerint.
Nagy vonalakban így oszlott fel a házimunka nálunk.
Utolso, a lenyeg az hogy ti valamilyen megegyezesen alapulva mindketten valamilyen munkat vegeztek. Ugyan a kerdesben nem szerepeltek a reszletek, de a tobbseg abbol a tapasztalatbol irt hogy sok helyen a no vegezte a hazimunkat és a kertet, allatokkal kapcsolatos teendoket IS. Szoval a megegyezestol messze volt. Nem arrol van szó hogy egy no ne vegezze el, a jogoknak vegkepp nem ertem mi koze ehhez. Arrol beszeltek a tobbiek hogy ne mindent a no csinaljon mint kb 40 eve..
Szerintem amugy mindnekinek a feladata rendben tartani a kornyezetet, a hogyan kb mindegy a lenyeg hogy ne legyen egyenlotlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!