Klorozas utan besargult a medence vize. Miert?
Kúti vizzel toltottuk fel a medencenket, de mivel feltunk hogy bealgasodik, stb, vettunk hozza megfelelo vegyszereket.. Mikor beletettem a klor port, annyit amennyit irtak, besargult a medence vize.. ugy nez ki, mint a strandon a gyogyvizek.. Mitol van ez ? el fog tunni a sarga szin, vagy ilyen lesz? elronthattunk esetleg valamit ?
Lehetoleg csak olyan irjon mar, akinek van hasznalhato informacioja, esetleg hasonlo esete volt, es meg tudta oldani, stb. :) koszi
Mivel látom, hogy a vízkezelés sem teljesen tiszta, ezért ideteszek neked egy rövid összefoglalót, mit, hogyan kell csinálni. Mindennek megvan a miértje, meg kell tanulni, nem olyan bonyolult, de ha nem tudjuk mit miért csinálunk és nem mérünk, akkor legfeljebb a szerencsénkben bízhatunk. Azt azért figyelmedbe ajánlom, hogy a medencézésnek komoly egészségügyi kockázatai vannak, érdemes odafigyelni a víz karbantartására, mert ha már értünk nem is kár, de a gyerekeket nem tehetjük ki veszélynek.
Tehát, mérni kell, különben honnan tudnád, hogy mi van a vizedben.
1.) Vásárolj mérőcsíkokat. (OBI, hasonló boltok)
2.) PH mínusz (vagy hasonló) nevű vegyszert is vegyél, mert legtöbbször magas a PH. Ha alacsony, akkor kellhet PH plusz is. Az egy másik fajta vegyszer, de nekem évek óta nem volt rá szükségem. Szóval először be kell állítani a PH értéket 7,2-7,6 közé.
3.) Vásárolj klórtablettát vagy klórgranulátumot is, a PH beállítása UTÁN be kell állítani a klórszintet is 0,4-0,8 mg/l közé.
4.) Ezek után pár naponta ellenőrizni a vizet és korrigálni a PH értéket. Ha minden jól sikerült és nem kútvízzel töltötted föl(VAS!), akkor elég lesz AquaMulti tablettával szinten tartani a vizet, tehát azt is venni kell. Amikor lassan eloldódik, cserélni.
5.) Éjszakára takarni a hozzáadott takaró fóliával. Benne maradhat a multitabletta.
6.) Vízforgatóval naponta többször átforgatni az egész vízmennyiséget folyamatosan tisztogatva a papír szűrőpatront.
Csak vázlatosan az alapokat skicceltem föl, de ezzel már lehet, hogy egész nyáron nem kell cserélned a vizet a medencében, csak utánatölteni a párolgási, kifürdési veszteséget és átlátszó, kristálytiszta fürdővized lesz.
!!!!Fontos a PH gyakori ellenőrzése, mert ha az előírt értékeken kívül kerül, az nem csak a bőrnek kellemetlen, de a klór sem tud működni, ami egyenes út az opálos, algás vízhez. Hiába klórozol, ha a PH nincs rendben.!!!!
A vegyszerezést (AquaMulti kivételével) mindig külön vödörben kell előkészíteni, feloldva a granulátumot vagy tablettát. Közvetlenül a medencébe vegyszert beletenni nem ajánlatos.
Az Aquamulti tablettát egy úszó műanyag adagolóba kell helyezni, az sem érintkezhet közvetlenül a medence testtel, vagy a fürdőzőkkel. Pénz az is, de ezt nem kell cserélgetni, egyszer megveszed és kész. A PH-t akkor érdemes beállítani, amikor már felmelegedett a víz, nem amikor még csapvízhideg. Minél melegebb a víz, annál jobban oda kell rá figyelni és annál gyakrabban kell korrigálni a PH-t.
Sajnos a medencézés a medence megvásárlása után is költségekkel jár, de hát ez van. Ez nem jár, ez luxus.
Koszonom a valaszokat.. Azabaj nem 5 kobmeter hanem 10, ugyhogy rohadt sokba kerulne csapvizzel toltogetni... Ugy csinaltam ahogy irtad vagyis elkezdtem, mertem ph, de az pont megfelelo volt.. Tettem bele klor port, es felora mulva elszinezodott :( ugyhogy most meg varom hogy csokkenjen a klortartalma es beleteszem az algastopot.
Elso kommentelo, ezt a kiszivattuuzos dolgot midenkepp meg fogom probalni, erre gondoltunk mi is:) megegyszer koszonom mindkettotoknek ! :)
Az első vagyok . Figyelj 3 éve van medencém a faluban nincsen csapvíz minden éven ezt csinálom a ph érték egyszer sem ment fel vagy le ezért már egy idő után nem is mértem mert mindig 7,2 és 7,6 között volt . Azután hogy leszívtad a koszt az aljáról ugyanúgy kell klórozni majd és az algastoppot máris belerakhatod nem lesz semmi gond
csak forgasd és forgasd a vizet állandóan tisztítsd a filtert ,de ha homokos szűrőd van akkor egy óra alatt ki lehet takarítani azt a koszt belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!