Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Albérlettel, kajával és minden egyébbel nagyjából mennyi pénzből jöttök ki egy hónapra a párotokkal?
Most szeretnénk összeköltözni a barátommal, Budapest belvárosában tervezünk lakni, és jól jönne néhány tapasztalat, hogy ha nem túl költekezően, de azért nem is mindenen spórolósan szeretnénk élni, akkor mennyiből lehet kijönni kb. Albérletre rezsivel együtt max 150000-ret szánnánk. Kaja plusz minden más, ami az önellátásunkhoz kell, kijön max 150-ből szintén? Ketten együtt keresünk kb. 600000-ret, és jó lenne ha félre is tudnánk tenni, ezért maximum a bevételünk felét költenénk el havonta. Persze még jobban örülnénk, ha kevesebből is meg tudnánk oldani, így várom a tapasztalatokat.
Egyébként 24 és 28 évesek vagyunk.
Én egyedül dolgozom, 500e keresek.
Az egyetemista fiammal élek.
Lakás 160e
Kaja 150
Egyéb havi fogyó 50
Egy évben 2 millát rakok le.
Én egyedül megélek 240ből,ebből 90et visz az albi + net+ telefon+ bérlet + kaja+ tisztálkodószerek+szórakozás + dohányzom is, és nem nullázom le magam hó végére.
150-ből ki kell jönnie a kajának + tisztálkodószereknek kettőtöknek. Mondjuk én az ilyeneket pl kinaiban veszem, nem egy tescoban dupla olyan áron. Ahogy a kajánál nem egy kisboltba szaladok be alapvető élelmiszerekért, hanem pl egy pennybe. Ilyen apróságokon azért sokat lehet bukni, avagy spórolni.
Mi fejenként 270-300 között keresünk, mozgóbér függő, tehát mondjuk azt, hogy ketten együtt 600at.
Sorolom a kiadásokat:
albérlet 135e.
rezsi nyáron 10, télen max 20e.
internet, víz külön van fizetve, ez együtt havonta kb. 8e.
van két macskánk, ők havonta max 30e.
Tehát ami fix kiadásunk van az ~190e ft. Ez felezve 80-80.
Ezen kívül mi a kifli.hu-ról szoktunk rendelni kaját (hidegkaja, húsok, gyümölcs, zöldség, tisztálkodási szerek, tisztítószerek mindent) ez kb havi 80.
Fejenként 160e ft kiadásnál járunk és ebből megvan a lakhatás, az állatok és a kaja.
Átlagosan marad 110-130 ezer forintunk fejenként, ezzel mindenki azt csinál amit akar. Dohányzunk, sokat járunk barátokkal ide-oda, minden héten van randis napunk, szoktunk kaját rendelni ha lusták vagyunk stb.
Barátom ügyesebben bánik a pénzzel, ő egy hónapban 50-60 ezret simán félrerak, én hajlamos vagyok több hülyeségre költeni de igyekszem a havi 30 félrerakást mindig összehozni.
Hát lakás saját pénzből nem lesz, de az önerőt remélhetőleg összetudjuk majd spórolni. Most vagyunk 23-24 évesek és 4 éve vagyunk együtt, tavaly költöztünk össze. Tervezim szerint 28-30 éves korom környékére szeretnék saját lakást hitelre, addig szerintem az önerő összespórolható.
23L
Albi 60ezer
Villany 5-10ezer (mikor mi mennyit megy)
Gáz 5-15ezer (szintén függ attól, hogy mennyit főzünk, sütünk, fűtűnk)
Víz (nincs, saját fúrt kút van)
Telefon+net 20ezer (2 korlátlan mobilnetünk van, sajnos itt nincs semmilyen szolgáltató)
Streaming 10ezer
Kaja szerintem olyan 150ezer körül havonta (de mi elég sokat rendelünk, főleg mert hétköznap nem nagyon főzünk)
Egyéb fogyó dolgok 30ezer (takarítás, tisztálkodás, tankolás stb.)
A szomszéd macskáinak etetése kb. 5ezer
Ruhák 5-10ezer (franc tudja, nem sűrűn veszünk ruhákat, főleg én nem... ezek inkább eseti kiadások)
Szerszámok 10-20ezer (mint a ruhák, azzal a különbséggel, hogy ezeket én akarom, bár ez inkább befektetés a jövőt illetően is)
Könyvek 10-20ezer (ez azért eléggé változó, bár lassan megint nem férünk a házban...)
Hitelek 30ezer (asszony laptopja, meg a diákhietelem)
Ehhez még jön majd mostantól az egyetemi képzés díja (asszonynak), visszaosztva kb 40ezer havonta
Asszem más nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!