Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Csajok, titeket nem zavar, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csajok, titeket nem zavar, ha a párotok több házimunkát végez, mint ti?

Figyelt kérdés

Lassan három éve együtt élünk, és kiderült, hogy a párom elég házias. Megcsinál mindent, mind bent, mind kint, ráadásul elég szépen, elintéz mindent, be is vásárol, és a főztjét pedig imádom! 😍 Ehhez hozzájárul az is, hogy úgy alakult, hogy én egy nap 9-10 órát is a munkahelyemen vagyok, ő pedig vállalkozó, ezzel együtt kötetlen munkaidővel.

Alapjáraton nem zavar, hiszen ha tudok, persze besegítek, és ő is azt mondja, hogy szívesen megcsinálja ezeket, viszi a háztartást. Így több időnk marad egymásra.

Azért kezdett el zavarni, mert anyum az utóbbi időben rendszeresen piszkál ezzel, amikor találkozunk vagy beszélünk, hogy "ne engedjem, hogy kivegye a kezemből a porszívót, meg fog pattanni, ha rájön, hogy nem kezelem férfiként!" Meg "egyszer majd megunja, és talál valakit, aki férfiként tekint rá!" Stb. Ilyenek. Az egész élete arról szól, hogy kiszolgálja apámat, 8 óra munka után.. És a baráti körünkben is kiderülnek sorra, hogy a csajok végzik a házimunka javát, és kb. hasra kéne esni, amikor a fiúk egyszer-egyszer elmosogatnak.

Szóval teljesen elbizonytalanított. Tényleg ilyen rossz "asszony" vagyok? Mi a normális, nálatok hogy működik ez?

Ez az első komoly kapcsolatom, a férfiak tényleg így működnek?

Egyre jobban úgy érzem, hogy anyumnak talán igaza van, és sokkal aktívabbnak kéne lennem otthon.

🙏♥️

2021. júl. 27. 10:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek az a normális, amiben jól érzi magát. Szerintem te megfogtad az isten lábát és legyél vele boldog :D
2021. júl. 27. 10:26
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van hasonló rokonom és amikor rákezd erre "há' mer' a férfi" "há' mer' a nő" szövegre, akkor én csak annyit hallok, hogy: * boomer noises

Nem az anyád él a pároddal, hanem te. Ha ti mindketten boldogok vagytok, akkor csak így tovább. Anyu meg foglalkozzon a saját életével.

2021. júl. 27. 10:29
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gáz az a pasi, akinek a férfiassága attól függ, hogy ő csinál-e házimunkát vagy sem :D. Nem ez tesz egy férfit férfivé. Nálunk pl. szinte mindig a párom főz. Nem érzi kevésbé férfinak magát tőle... Az a lényeg, hogy nektek mi a jó. És szerintem is megfogtad az isten lábát: szerintem az a pár egy igazi kincs, aki szabadidejében megcsinál több dolgot azért, hogy a párjával több időt tölthessen együtt, és ne szakadjon még meg a 9-10 óra munka+utazás után. SZerintem ez az egészséges. Te meg érzékeltesd vele, hogy nem veszed természetesnek, köszönd meg, ne kényelmesedj bele, és "kompenzálj" máshogy, vagyis figyelj az ő igényeire és add meg neki, ha tudod. Akkor nem lesz gond. Akkor szokott probléma lenni az ilyesmiből, ha a másik belekényelmesedik, vagy ha valami változik, pl. a srácnak hirtelen borzasztó sok munkája lesz, de akkor is elvárod ugyanezt a mennyiségű házimunkát, nem alkalmazkodsz.
2021. júl. 27. 10:37
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy férfi férfiassága a porszívótól függ, akkor már rég nincs miről beszélni.
2021. júl. 27. 10:49
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Nehogy már ez is probléma legyen LOL
2021. júl. 27. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgass rájuk, ha nektek ez így jó, akkor nincs vele probléma. Párod szívesen csinálja te pedig sokat dolgozol és amúgy se érnél rá annyira, szóval még azt se lehet mondani, hogy igazságtalan a felosztás. Barátoddal beszéld meg, hogy van-e amit örülne, ha te csinálnál házimunkát, azért ne hagyj mindent rá, de ha ti ezt tisztáztátok és mindkettőtöknek jó, akkor csak örülj neki és ne hagyd, hogy mások elbizonytalanítsanak.
2021. júl. 27. 11:17
 7/18 A kérdező kommentje:

Dehogy baj, pont ezért írtam a kérdést!

Persze, beszéltünk erről, még akkor is, ha ez csak így természetesen kialakult. És igen, igyekszem kompenzálni, bár nem érzem, hogy elvárna bármit is cserébe. Hiszen közös érdek, közös felelősség. Otthon is ebben a szellemben nevelte az anyukája, és ezért nagyon hálás vagyok neki ☺️☺️

Elég korán otthagyta az apukája őket, valószínűleg ezért sem ismeri a klasszikus "férfi" modellt. 🙏

2021. júl. 27. 11:36
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Hu, nekem velem egykorú nők, barátnők szóltak be, hogy mennyire gáz, a barátom vasal, tud sütit csinálni, összehajtogatja a ruháit, stb. Meg hogy nem éreznék magukat nőnek, ha több házimunkát végezne a férjük.

Aztán meg panaszkodnak, hogy jaj a férjem/barátom a földre dobja a szennyest, munkanélküiként sem hajlandó házimunkát végezni.

Én jól elvagyok ezzel, örülök neki, hogy nem lusta here.

2021. júl. 27. 12:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
"Ehhez hozzájárul az is, hogy úgy alakult, hogy én egy nap 9-10 órát is a munkahelyemen vagyok, ő pedig vállalkozó, ezzel együtt kötetlen munkaidővel." Igen és nálunk is ez volt a felállás, én 12 óráztam, plusz hazaút, odaút. Még anyós hömpölygött, hogy ugyan miért nem főzök minden nap, amikor este...éjszaka érek haza?
2021. júl. 27. 12:14
 10/18 A kérdező kommentje:

8: Hát igen, nálunk is ugyanígy. Persze tisztelet a kivételnek, de ilyenkor kiábrándít, hogy egy-két barátnőmet mennyire nem ismerem..

9: Pfff, na az nagyon gáz. Próbálnád megtartani a családi egyensúlyt, erre cseszeget anyósod. Ugyanakkor inkább a te eseted tűnik normálisnak - engem a saját anyám birizgál, anyósom pedig támogat 🙈🙈

2021. júl. 27. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!